• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Kelderdichting

Geen natte kelder meer dankzij kelderdichting

Heeft u in uw kelder last van vocht?  Merkt u de laatste tijd een vreemde, muffe geur? Of heeft uw kelder af en toe last van binnensijpelend grondwater, bijvoorbeeld wanneer het hard heeft geregend? Dan heeft u te maken met een vochtprobleem in uw kelder. Dit is helaas niet zo ongewoon, aangezien kelders door hun ondergrondse ligging gevoelig zijn voor vochtproblemen. 

Vooral indien uw kelder te kampen heeft met een verminderde waterdichtheid, kan regenwater gemakkelijk uw kelder binnendringen. Staan de straten blank, dan is de kans erg groot dat het overtollige water via diverse mogelijke zwakke plekken uw kelder binnenstroomt. Grondwater kan op exact dezelfde manier in uw kelder terechtkomen. Dankzij kelderdichting voorkomt u dat regen- of grondwater nog langer uw kelder kunnen binnendringen. 

Kelderdichting nodig? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe komt vocht in uw kelder?

In veel gevallen krijgen vochtige kelders te maken met binnendringend vocht vanwege kleine haarscheurtjes en barsten in het metsel- en voegwerk van de wanden of in de betonnen keldervloer. Beton kan na verloop van tijd inscheuren, zeker indien de vloer in de eerste plaats door constructiefouten niet geheel correct gelegd is. Metsel- en voegwerk kan daarnaast gedurende de tijd steeds poreuzer worden. Dit resulteert ook in een sterk verminderde waterafstotende werking. Al deze plekjes bieden water en vocht ruim voldoende kans om in uw kelder terecht te komen.

Dankzij kelderdichting lost u alle vochtproblemen in 1 keer op

Om de vochtproblemen te verhelpen kunt u alle zwakke plekken 1 voor 1 aanpakken, bijvoorbeeld met muurinjectie. Dit is echter een zeer tijdrovende klus. Bovendien voorkomt dit niet dat er in de toekomst op andere plekken weer zwakke plekken ontstaan.
Een grondige en effectieve optie is kelderdichting. Kelderdichting wordt ook wel kelderbekuiping genoemd. Deze term geeft in feite al aan wat deze procedure inhoudt: uw kelder wordt voorzien van een geheel waterdichte kuip, om de kelderwanden en keldervloer heen. Zo kan grond- en regenwater uw kelder niet meer binnendringen.

Uw kelder laten dichten? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe werkt kelderdichting of kelderbekuiping precies?

Kelderdichting bestaat uit het aanbrengen van meerdere waterdichte lagen. Eerst zullen er bestaande vloeren en wanden worden verwijderd. Daarna worden er laag voor laag de nieuwe muur opgebouwd. Deze lagen kunnen bestaan uit antileklagen, cementlagen en fixeerlagen in combinatie met bepaalde watervaste materialen zoals kunsthars. In vele gevallen wordt de kimnaad ook meteen versterkt. De kimnaad is het punt waar de muren en vloer van uw kelder samenkomen. Deze plek is erg gevoelig voor vocht.

Er zijn meerdere soorten kelderdichting. Doorgaans worden deze opgedeeld in soepele en stijve kelderbekuiping. Soepele kelderdichting bestaat uit het aanbrengen van een speciaal waterdicht membraan op de muren en onder de vloer. Daar overheen komt nieuw metselwerk en op de vloer beton. Stijve kelderbekuiping bestaat uit meerdere lagen vochtwerend mortelpleisterwerk. Tussen deze lagen wordt elke keer wat ruimte overgelaten. Beide manieren van werken resulteren in een 100% waterdichte kelder.

Meer over kelders en kelderdichting

Kelderdichting of kelderbekuiping voor uw kelder?

Wilt u weten welke methode het beste bij uw kelder past? Neem dan snel contact op met Home Solution. Wij komen direct uw kelder inspecteren met een gratis vochtdiagnose, waarna wij u van deskundig en passend advies voorzien. U kunt er van op aan dat wij de meest effectieve en efficiënte methode voor u uitzoeken.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie