• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Ventilatie

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Ventilatie als oplossing voor veel vochtproblemen

Goede ventilatie is in elke woning onontbeerlijk. Ventilatie zorgt namelijk voor een continu aan- en afvoer van frisse en droge lucht, hetgeen leidt tot een gezond leefklimaat in huis en schone en droge oppervlakken. Maar wat gebeurt er, als één of meerdere ruimten in uw huis last hebben van een gebrek aan ventilatie?

U kunt dan te maken krijgen met een te hoge luchtvochtigheid, natte oppervlakken en uiteindelijk ook schimmelvorming. Materialen in uw huis kunnen verweken en zo zwak worden, dat de bouwkundige constructie van uw woning in gevaar komt.

Maar ook uw gezondheid zal lijden onder een gebrek aan ventilatie, omdat een te hoge luchtvochtigheid en schimmels nadelige effecten hebben en vele klachten kunnen veroorzaken. Let dus goed op eventuele tekenen van niet afdoende ventilatie.

Ventilatiesysteem nodig? Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Spring snel naar: Ventilatieproblemen en gevolgen - Oorzaken van ventilatieproblemen - Hoe kunt u condensatieproblemen oplossen?

Ventilatieproblemen en gevolgen

Het eerste waar u mee te maken zult krijgen bij een gebrek aan ventilatie, is condensatie. Condensatieproblemen zijn zeer vervelend, omdat ze niet altijd gemakkelijk op te sporen zijn. Zo kan de relatieve luchtvochtigheid slechts een klein beetje verhoogd zijn waardoor u het zelf niet bemerkt, maar de oppervlakken in uw woning niettemin langzaamaan steeds natter worden.

Op termijn kunnen deze natte oppervlakken leiden tot de vorming van schimmels, omdat schimmels zich van nature erg goed voelen op vochtige plekjes. Schimmelvorming treedt op wanneer een oppervlak langdurig nat is en blijft. Op deze plek zullen schimmelsporen zich nestelen en steeds grotere oppervlakken bestrijken. Dit is zowel vervelend voor uw woning als voor u, omdat schimmelsporen kunnen worden ingeademd.

Zorg er dus voor dat u in uw huis altijd voldoende ventilatiemogelijkheden heeft.

Interesse in ventilatie? Vraag hier uw gratis offerte →Contacteer ons voor deskundig advies

ventilatie plaatsen Home Solution

Oorzaken van ventilatieproblemen

Er zijn meerdere oorzaken denkbaar die ventilatieproblemen tot gevolg hebben. De eerder genoemde hoge luchtvochtigheid is één van de meest voorkomende oorzaken van condensatie. Dit komt het meeste voor in de zogenaamde natte ruimten van uw huis, zoals een keuken of badkamer.
In combinatie met onvoldoende isolatie leidt dit uiteindelijk tot vochtproblemen.

Daarnaast kunnen problemen met de isolatie van uw woning leiden tot condensatieproblemen. Indien er sprake is van onvoldoende isolatie of koudebruggen, dan zal het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur kunnen leiden tot condensatie op deze plaatsen.
Vanwege het feit dat deze problemen kunnen leiden tot zwakke plekken in uw huis, is het raadzaam hier extra aandacht aan te besteden.

Hoe kunt u condensatieproblemen oplossen?

Voor het adequaat bestrijden van ventilatie- en condensatieproblemen bestaat eigenlijk maar één oplossing: het installeren van een goed werkend mechanisch ventilatiesysteem.

Dit maakt namelijk meteen komaf met alle interne oorzaken van ventilatieproblemen. Voor condensatieproblemen die te maken hebben met isolatie, zult u natuurlijk de isolatiematerialen aan een inspectie moeten onderwerpen en repareren. Maar zelfs dan is het noodzakelijk dat u in uw woning toegang heeft tot goede ventilatiemogelijkheden en een ventilatiesysteem voorziet in deze behoefte.

Home Solution kan u alle mogelijke opties en varianten voorleggen, daarnaast kunnen wij u uitstekend adviseren omtrent de behoeften van uw woning.
Nadat wij voor u een ventilatiesysteem hebben geïnstalleerd, zal het leefklimaat in uw woning aangenaam en gezond zijn en de luchtvochtigheid op een goed peil.

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij bespreken graag alle mogelijkheden met u.

Interesse in ventilatie? Vraag hier uw gratis offerte →Contacteer ons voor deskundig advies

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie