• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Schimmels & huiszwam

Schimmels & huiszwam oplossen en voorkomen?

Oudere woningen kunnen last krijgen van schimmels en huiszwam. Als u deze ergens opmerkt, dan moet u zo snel mogelijk ingrijpen. Woningen met veel hout kunnen huiszwam ontwikkelen, denk aan houten gewelven, badkamer en daken. Een gebrek aan verluchting zorgt ervoor dat schimmel en huiszwam zich ontwikkelen in verborgen hoekjes. Het is lastig als u met deze te maken krijgt, maar weet dat er oplossingen zijn om het probleem uit uw woning te krijgen.

Wat is de oorzaak van schimmels of huizwam?

Huiszwam komt dus voor in woningen waar overwegend gebouwd is met hout en waar een minimum van 20% vocht aanwezig is. Dit kan door een lek van het dak komen, opstijgend grondwater, slechte verluchting. In kamers waar de vochtigheidsgraad meer dan 70 % is zal de huiszwam zich nog beter ontwikkelen. Denk ook niet dat de huiszwam zich niet verder zal verspreiden. De schimmeldraden gaan door metselwerk van muren op zoek naar hout. Is het hout zelf te droog, dan is de huiszwam zelf in staat om het nodige vocht uit de lucht te halen. Dus ook al is uw woning verbeterd op vlak van verluchting en vochtigheidsgraad, de huiszwam kan verder overleven als niet alles uitgeroeid is.
Het is dus een lastige klus om schimmels en huiszwam te verwijderen. Huiszwam is een schimmel die er op termijn voor kan zorgen dat uw hout gewoon verkruimelt. Wat kan leiden tot instorting van uw woning. In sommige gevallen kunnen zelfs aanpalende woning besmet geraken als de huiszwam zich kan verspreiden in zijn zoektocht naar hout.

Mogelijke oplossingen voor schimmels & huiszwam

Dat schimmel en huiszwam niet alleen onprettig is maar ook ongezond, zal u wel al weten. Daarom is het nodig om zo snel mogelijk contact op te nemen. Om huiszwam te verwijderen moeten we nauwkeurig te werk gaan. Aangezien deze kan overleven en opnieuw beginnen groeien moet alles verwijderd zijn. De oppervlakkige en zichtbare schimmelsporen worden weg geborsteld of weggebrand. Maar het aangetaste hout en metselwerk heeft een grondiger nazicht nodig. Deze worden gestript en eventueel verwijderd om alles te controleren op sporen van schimmelvorming.

Vraag uw gratis schimmeldiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Huiszwam laten verwijderen

Het is haast onmogelijk om huizwam zelf volledig te verwijderen. Met de nodige apparatuur onderzoeken wij uw volledige woning en gaan na waar er schimmelvorming aanwezig is. Alleen zo kan het probleem onder controle gehouden worden. Het is belangrijk om te weten als de huiszwam niet volledig verwijderd is deze opnieuw kan beginnen groeien, waardoor het probleem ook terugkomt.
Een professionele behandeling is hier dus zeker nodig. Merkt u huiszwam of schimmel op in uw woning, neem dan zo snel mogelijk contact op met Home-Solution. Als we de behandeling kort na ontdekking kunnen starten, dan zal dat voordeliger uitkomen. Als uw woning helemaal aangetast is dan zullen alle ruimtes moeten aangepakt worden.

Elke vochtbron moet worden aangepakt, zodat er opnieuw een droge ruimte ontstaat. Een aangetaste ruimte moet volledig worden vrijgemaakt, voor een optimale behandeling. Aangetast hout moet bereikbaar worden gemaakt om te kunnen bestrijden. Het is dus mogelijk dat isolatiemateriaal, vloerbedekking, lambrisering worden weggenomen om de huiszwam volledig te kunnen verwijderen.

Maak afspraak met onze expert

Wenst u een afspraak ter plaatse in uw woning om de huidige situatie te bekijken? Dat is mogelijk. Een vakman komt langs en bekijkt de aanwezige schimmels en huiszwam. We bespreken de mogelijkheden en maken een vrijblijvende prijsofferte op. Op basis van die gegevens kan u beslissen om de werken te laten uitvoeren.

Informeer ons nog geheel vrijblijvend voor een definitieve oplossing.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie