• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Impregneren van muren

Impregneren van muren door hydrofuge of waterafstotend middel

Vochtproblemen kunnen op diverse manieren een externe oorzaak hebben. Eén van de meest voorkomende vochtproblemen waar u mee te maken kunt krijgen, is doorslaand vocht. Dit betreft vocht dat via uw buitenmuren naar binnen dringt. Veelal gebeurt dit omdat uw gevel niet (meer) voldoende waterafstotend is. Doorheen de tijd maken diverse weersinvloeden het metsel- en voegwerk van uw gevel steeds poreuzer. Hierdoor wordt de waterafstotende laag steeds dunner en kan vocht uw gevel binnendringen.

Is uw gevel eenmaal verzadigd met vocht, dan kan dit in de winter bij vriesweer voor bijkomende vochtproblemen zorgen. Het vocht dat in de muur zit, zal bij vrieskou uitzetten, en reeds bestaande scheurtjes en beschadigingen groter maken. Het is dus belangrijk om periodiek uw gevel te inspecteren, zodat u tijdig actie kunt ondernemen en verdere vochtschade en nadelige gevolgen kunt voorkomen.

Gelukkig kunt u op een zeer eenvoudige manier uw gevel beschermen tegen vocht: met gevelimpregnatie.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe werkt gevelimpregnatie?

Het impregneren van uw gevel wordt ook wel hydrofuge genoemd. Dit houdt in dat uw gevel wordt voorzien van een speciale, ademende waterafstotende laag die vocht buiten houdt. Hiertoe wordt met behulp van een vernevelmachine een geheel kleurloze vloeistof op uw gehele gevel aangebracht. Deze vloeistof versterkt uw gevel en buitenmuren, en zorgt er tegelijkertijd voor dat de porositeit van de bouwmaterialen aanzienlijk verminderd wordt.

Kan pleisterwerk ook worden geïmpregneerd?

In principe kan elke gevel worden behandeld met hydrofuge. Dus zowel metsel- en voegwerk, als gepleisterde gevels. Het is echter wel van belang dat de gevel in geval van pleisterwerk voldoende ademend is. Is dit niet het geval, dan kan uw gevel na een hevige regenbui nooit voldoende uitdrogen, omdat het aanwezige vocht dan niet kan verdampen. Indien u een gepleisterde gevel wilt laten impregneren, zullen wij eerst inspecteren of het aanwezige stucwerk goed luchtdoorlatend is. Is dit niet het geval, dan zult u ook het huidige pleisterwerk moeten vervangen door een nieuwe ademende laag, alvorens we kunnen overgaan tot het impregneren van de gevel.

Is behandeling door middel van hydrofuge zichtbaar?

Het mooie aan hydrofuge is dat de aangebrachte laag 100% onzichtbaar is. De gevel is waterafstotend, maar verandert qua uitzicht verder op geen enkele wijze. De uitstraling blijft dus geheel behouden.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Is gevelimpregnatie ook voor jouw gevel mogelijk?

Om erachter te komen of uw gevel geïmpregneerd moet worden én er geschikt voor is, zullen wij allereerst uw gevel onderwerpen aan een grondige inspectie. Uw gevel kan immers kleine of grote beschadigingen vertonen. Dit kunnen fijne haarscheurtjes zijn in het voeg- en metselwerk, maar ook beschadigingen aan kozijnen, loodslabben, zinkwerk, dakgoten... Om ervoor te zorgen dat gevelimpregnatie een succes wordt, zullen deze beschadigingen eerst hersteld moeten worden. Pas daarna kunnen wij overgaan tot het impregneren van uw gevel.

Wilt u meer informatie, of wilt u graag een afspraak maken voor de gratis vochtanalyse? Neem dan nu contact met ons op.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie