• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vochtige kelder

Kelderbehandeling: hoe een vochtige kelder droog maken?

Een veelvoorkomend vochtprobleem is de aanwezigheid van ongewenst vocht of water in uw kelder of kruipruimte. Deze ruimte vormt een onderdeel van de basis van uw woning, echter dit betekent niet altijd dat een kelder geheel bestand is tegen vochtproblemen waardoor het vocht schade aan uw woning kan aanrichten. Daarom is een kelderbehandeling in een vochtige kelder noodzakelijk.

Om vochtproblemen te voorkomen zult u uw kelder periodiek moeten onderhouden en van de nodige reparaties voorzien. Vocht kan op diverse manieren uw kelderruimte binnen dringen, juist vanwege de ondergrondse ligging. Wees dus altijd alert op mogelijke vochtproblemen en bij twijfel: bel Home Solution voor uw kelderbehandeling. Zodat u er snel bij bent en de schade beperkt blijft.

Last van vocht in de kelder? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Spring snel naar: Mogelijke vochtproblemen in de kelder - Oorzaken van vochtproblemen in de kelder - Hoe kunt u vocht in de kelder bestrijden?

Mogelijke vochtproblemen in de kelder

Met welke vochtproblemen kan u in uw kelder zoal te maken krijgen?
Een vochtige kelder ontstaat niet zomaar, er is altijd sprake van een specifiek vochtprobleem dat de aanwezigheid van vocht in de kelder veroorzaakt. Een veelgehoord probleem betreft condensatie in de kelder dat veroorzaakt wordt door een algemeen gebrek aan ventilatiemogelijkheden. Dit maakt dat de oppervlakken in een kelder continu nat blijven.

Ook kunt u last ondervinden van binnendringend sijpelwater en grondwater. Deze vormen van binnentredend vocht kunnen op hun beurt weer aanleiding geven tot secundaire vochtproblemen zoals salpeter en zouten in uw kelder en huiszwam en schimmel in uw kelder.

Het is raadzaam om enige informatie over deze verschijnselen op te zoeken, opdat u de eerste symptomen snel kunt herkennen om meer problemen te voorkomen.
Heeft u vragen of twijfels? Contacteer ons voor vrijblijvend advies.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Oorzaken van vochtproblemen in de kelder

Vocht kan dus op diverse manieren uw kelder binnenkomen. Bijvoorbeeld middels vochtinfiltratie via de vloer van uw kelder, of juist vochtinfiltratie door de keldermuren. In beide gevallen gaat het doorgaans om grondwater of sijpelwater, maar ook lekkages kunnen via deze route nogal wat ravage aanrichten. Zoals een lekkende doorvoer in uw kelder.

Een hoge luchtvochtigheid in uw kelder kan leiden tot condensatieproblemen, een zeer veel voorkomend intern vochtprobleem dat voor de nodige schade kan zorgen. Dit hangt veelal samen met een gebrek aan ventilatie, waardoor de vochtige lucht niet of niet goed genoeg kan worden afgevoerd.
Ook kunnen constructiefouten in uw kelder vochtproblemen veroorzaken, zoals in het geval dat een betonnen vloer niet juist is geplaatst.

Hoe kunt u vocht in de kelder bestrijden?

Home Solution biedt een breed gamma aan behandelmethoden voor kelders, specifiek gericht op het onderliggende vochtprobleem. Indien u last heeft van vocht dat via de vloer of de wanden van uw kelder binnen treedt, dan kunnen methoden als vloerdrainage, randdrainage en wanddrainage een goede uitkomst bieden.

Voor een te hoge luchtvochtigheid is ventilatie in uw kelder een absolute must. Het plaatsen van saneerpleister kan ook vele vochtproblemen de kop indrukken, alsmede een totaaloplossing zoals kelderdichting of kelderbekuiping. Een lekkende doorvoer kan worden behandeld met doorvoerafdichting en vervelende secundaire gevolgen zoals schimmels kunnen wij voor u behandelen door middel van huiszwam bestrijding.

Kortom: Home Solution biedt een brede waaier aan oplossingen, die geheel worden toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Om de juiste methode te bepalen kunnen wij voor u een gratis vochtdiagnose uitvoeren, waarmee in één keer alle vochtproblemen in uw kelder worden blootgelegd. Benieuwd naar de opties? Bel ons gratis op 0800/26.004 en wij plannen meteen een afspraak met u in.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie