Geen natte kelder meer dankzij randdrainage
Een kelder in huis is erg handig. Het kan een fantastische plek zijn om spullen op te slaan die u weinig gebruikt. Helaas is een kelder ook erg gevoelig aan een breed scala van vochtproblemen. Een kelder verschilt immers van andere kamers in huis, omdat hij geheel ondergronds gelegen is, wat de ruimte extra gevoelig maakt voor vocht.
Hoe kan vocht uw kelder binnendringen?
Vocht kan op meerdere manieren schade aanrichten in uw kelder. Een veel gehoorde interne oorzaak is een gebrek aan ventilatie in de kelder, waardoor condensatieproblemen de kop op kunnen steken. Het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem lost condensatie direct op.
Er zijn echter ook vele externe factoren die kunnen leiden tot vochtproblemen in uw kelder. Eén van die factoren is binnentredend grondwater. Een kelder ligt nu eenmaal onder grondwaterniveau, dus de ruimte wordt letterlijk omgeven door water. Bestaan er één of meerdere zwakke plekken in uw kelder die de waterdichtheid verminderen, dan zal grondwater gemakkelijk uw kelder kunnen binnendringen. Hetzelfde geldt voor regenwater, ook wel sijpelwater genoemd. Heeft het een periode flink geregend en kan het water nergens naartoe omdat de putjes vol zijn? Dan zal ook dit water in uw kelder kunnen sijpelen als uw kelder zwakke plekjes heeft.
Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing
Vochtproblemen in uw kelder oplossen met randdrainage
In zeer veel gevallen kan randdrainage de uitkomst bieden waar u op wacht. Randdrainage is een methode die vocht dat via de kimnaad van uw kelder naar binnen treedt opvangt. De kimnaad is de plek waar de wanden van uw kelder samenkomen met de vloer. Vaak ontstaan problemen wanneer de keldervloer van beton is, maar vloeren van bakstenen en metselwerk kunnen ook vochtproblemen hebben.
De aansluiting van deze twee verschillende materialen kan na verloop van tijd verzwakken en vocht doorlaten.
Wanneer in uw kelder randdrainage wordt toegepast, dan wordt er een soort gootje gemaakt waar al het binnentredende grondwater wordt opgevangen. Meestal wordt dit aan de binnenkant van de buitenmuren van de kelder geplaatst, aangezien dat de plek is waar het vocht naar binnen treedt. Door middel van een pomp en afvoersysteem wordt het overtollige water continu afgevoerd en komt het niet meer in uw kelder terecht.
Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing
Wanneer is randdrainage geschikt?
Randdrainage is bijzonder geschikt als binnendringend vocht via de kimnaad zorgt voor vochtproblemen in uw kelder. Een zwakke of niet meer waterdichte kimnaad wordt op deze manier opgevangen. Randdrainage kan echter alleen maar worden toegepast als uw kelder over een betonnen keldervloer beschikt. Een betonnen vloer laat namelijk geen vocht door. Andere materialen zoals metselwerk wel omdat deze veel poreuzer zijn. Is de vloer van uw kelder van een poreuze aard, dan kunt u beter bijkomend opteren voor vloerdrainage. Past u enkel randdrainage toe, dan loopt u het risico dat vocht ook via de vloer van uw kelder binnen zal treden en dan heeft enkel het afvoeren van vocht vanaf de kimnaad geen nut.
Het beste advies luidt dat het altijd raadzaam is een expert in te schakelen. Home Solution komt graag bij u langs. Wij zullen uw kelder grondig en effectief inspecteren met een gratis vochtdiagnose. Na dit onderzoek kunnen wij u exact vertellen wat de oorzaak is van eventuele vochtproblemen en hoe u deze kunt verhelpen. Wij garanderen u dat wij enkel de beste en meest efficiënte oplossing zullen voorstellen. Bel ons nu om een vrijblijvende afspraak in te plannen.
Informeer vandaag nog geheel vrijblijvend voor een blijvende oplossing.