• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Lekkende doorvoer

Hoe veroorzaakt een lekkende afvoer of doorvoer vochtproblemen in uw kelder?

In een gemiddeld huis bevinden zich op meerdere plekken achter de muren en plafonds afvoeren. Heeft u een huis met verdiepingen, dan kunnen deze afvoeren talrijk zijn. Niet alleen uw keuken heeft immers een afvoer; water uit uw badkamer, toilet en wasmachine moet uiteraard ook afgevoerd kunnen worden. Al deze afvoeren leiden uiteindelijk naar het riool. De kans is bijzonder groot dat de leidingen daarom samenkomen onder uw woning, naast en onder een eventuele kelderruimte.

Heeft u een kelder? Dan is het risico op lekkages in deze ruimte het grootst. Omdat er zoveel leidingen langs uw kelder lopen, is het mogelijk dat één van deze leidingen ooit te maken krijgt met een mankement. Gebeurt dit, dan kan het vocht dat uit de leiding stroomt ook in uw kelder terecht komen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Is uw kelder voldoende waterafstotend?

Het risico dat u loopt op vochtproblemen en schade hangt grotendeels af van de conditie van uw kelderruimte. Heeft u al geruime tijd niks meer in of aan uw kelder opgeknapt, dan kan het zijn dat de muren van uw kelder niet helemaal stabiel meer zijn. Gedurende de jaren kan een veelvoud aan mankementen de kop opsteken, zoals fijne scheurtjes en barstjes in metsel- en voegwerk, stenen die steeds poreuzer worden en scheuren in mogelijk aanwezig beton.

Wordt dit niet snel aangepakt, dan zullen deze problemen alsmaar groter worden. Vocht kan namelijk op meerdere manieren uw kelder binnentreden, niet alleen als gevolg van lekkages! Ook regenwater en grondwater zien snel kans via minuscule openingen uw kelder te infiltreren. Hoe vaker dit gebeurt, hoe groter de beschadigingen zullen worden. Vooral in de winter loopt u risico voor verdere vochtschade, zeker wanneer de temperatuur onder het vriespunt komt. Het aanwezige vocht zal in de beschadigingen uitzetten, waardoor deze groter worden en in ernst toenemen.

Lekkages kunnen alleen uw kelder binnentreden als deze niet waterdicht is

Mocht u nu te maken krijgen met een lekkage of een kapotte afvoer, dan zal het vocht alleen maar in uw kelder terechtkomen als deze niet goed waterdicht is. Via de eerder genoemde scheuren en barsten kan het vocht vrij toegang krijgen, maar bestaan deze niet, dan hoeft u geen vrees te hebben voor een natte kelder.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Het is dus bijzonder verstandig om uw kelder goed te onderhouden en periodiek te inspecteren. Alle mankementen aan een kelder kunnen gelukkig goed opgelost en bestreden worden, dus hoe eerder u erbij bent, hoe minder werk én geld u kwijt zult zijn aan de behandeling en reparatie van een vochtige kelder. Om preventief uw kelder te beschermen, kunt u opteren voor uitstekende maatregelen zoals kelderdichting en kelderdrainage. Beide methoden zorgen er voor dat uw kelder blijvend tegen vochtproblemen en vochtschade beschermd is.

En uiteraard moet ook de lekkende afvoer of doorvoer zelf ook aangepakt worden. 

Vochtproblemen in de kelder bestrijden

Of u nu vochtproblemen ondervindt vanwege een lekkende afvoer, binnentredend grondwater, het binnensijpelen van regenwater of condens: Home Solution heeft voor elk vochtprobleem een passende, efficiënte en doeltreffende oplossing. Door middel van een grondige inspectie van uw kelderruimte kunnen wij u exact vertellen door welk vochtprobleem het vocht in uw kelder veroorzaakt wordt. Vervolgens stellen we meteen ook enkele passende oplossingen voor. Bel ons nu voor een vrijblijvende afspraak en deskundig advies.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie