• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Geen natte kelder meer dankzij wanddrainage

Heeft u last van vocht in uw kelder? U bent helaas niet de enige met dit probleem. Kelders zijn ontzettend handige ruimten, die jammer genoeg ook zeer gevoelig zijn voor vochtproblemen. Sommige van deze vochtproblemen kunnen een interne oorsprong hebben, zoals condensatieproblemen. 
Maar wat als u niet precies weet wat de oorzaak is van uw vochtproblemen? Dan kan wanddrainage helpen.

Veel vochtproblemen in de kelder komen van buitenaf. Dit kan binnentredend sijpelwater zijn na regenval, maar ook grondwater dat zich een weg uw kelder in heeft weten te banen. U kunt beide vochtproblemen veelal herkennen aan één of meerdere vochtige plekken op uw kelderwanden, soms kunt u zelfs letterlijk het water erlangs zien sijpelen. Wat kunt u dan doen?

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Uw kelder weer vochtvrij dankzij wanddrainage

Eén van de meest effectieve methoden om uw kelder weer droog te krijgen, is kelderdrainage. In veel gevallen wordt gekozen voor wanddrainage, wanneer de wanden van een kelder vochtdoorlatend zijn. Uw kelderwanden kunnen bijvoorbeeld kleine haarscheurtjes vertonen, andere mankementen of gewoon poreus zijn. Wanddrainage zorgt ervoor dat binnentredend water geen kans meer ziet om problemen in uw kelder te veroorzaken.

Hoe werkt wanddrainage?

Wanneer uw kelderwanden voorzien worden van wanddrainage, betekent dit dat er een speciaal waterafstotend noppenmembraan aan de muren van uw kelder geplaatst wordt. Dit membraan is voorzien van kleine afvoerkanaaltjes, die continu binnentredend vocht afvoeren, en naar een verzamelput leiden. Alvorens dit noppenmembraan geplaatst wordt, worden eerst meerdere speciale waterafstotende lagen op uw keldermuren aangebracht. Zo zullen vochtproblemen veroorzaakt door binnensijpelend vocht via uw kelderwanden voorgoed verleden tijd zijn.

Wanddrainage wordt overigens altijd in combinatie met vloerdrainage geplaatst. Het vocht vanuit de kelderwanden wordt namelijk via de vloer van uw kelder afgevoerd, er zullen dus ook onder de keldervloer passende maatregelen moeten worden getroffen. Dit bestaat niet alleen uit het noppenmembraan, maar net zoals in de wanden ook uit extra materialen zoals een nieuwe vloerplaat. Zo wordt ervoor gezorgd dat vocht 100% buiten uw kelder wordt gehouden.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wat zijn de voordelen van wanddrainage?

Kelderdrainage is veelal een iets minder invasieve methode dan kelderbekuiping. Kelderdichting voorziet in een gehele huls die als het ware om een kelder heen wordt gelegd, waardoor water in het geheel niet meer de kelder in kan komen. Dit is een zeer effectieve methode tegen insijpelend vocht. De installatie duurt echter langer en logischerwijs zal het ook een grotere investering vergen. Kelderdrainage voorziet in feite in exact dezelfde resultaten, alleen op een ietwat andere manier.

Hoe mijn kelder vochtvrij krijgen?

Heeft u last van vocht in uw kelder? En weet u niet zo goed welke methode het beste voor uw kelder geschikt is? Neem dan snel contact op met Home Solution. Wij beschikken over jarenlange ervaring en expertise, waardoor wij door middel van een grondige (gratis) inspectie in uw kelder precies kunnen achterhalen waar de vochtproblemen vandaan komen. Natuurlijk bieden wij u ook direct advies aangaande de voor u best passende behandelmethode. Zo kunt u in no-time weer genieten van een heerlijk droge kelder.

Informeer vandaag nog geheel vrijblijvend voor een blijvende oplossing.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie