• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Natte buitengevel

Een natte buitengevel? Hoe ontstaat het en hoe behandelen en oplossen?

Na opstijgend vocht is een natte buitengevel een van de meest voorkomende vochtproblemen. Als je niet tijdig actie onderneemt dan kan er ernstige schade ontstaan en heb je grote problemen. Een mogelijke oorzaak kunnen poreuze bakstenen zijn of beschadigd voegwerk. Vooral oudere huizen hebben hier last van. Mocht je een buitengevelrenovatie uitvoeren waarbij bakstenen gezandstraald worden, dan kunt u dus problemen ondervinden. Een buitengevel die naar het zuidwesten gericht staat krijgt het ook meer te verduren dan de noordkant. Vaak moet enkel de zuidkant aangepakt worden.

Natte gevel opgemerkt? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Spring snel naar: Hoe een natte buitengevel behandelen? - Wat zijn mogelijke oorzaken van een natte buitengevel? - Wat zijn mogelijke gevolgen van een natte buitengevel? - Wat is de oplossing voor een natte gevel?

Hoe een natte buitengevel behandelen?

Een eerste optie is het hervoegen van de buitengevel. Als de voegen beschadigd zijn, loszitten of ze vertonen barsten, dan kan dit een oorzaak zijn voor vochtproblemen. De voegen kunnen dan uitgeslepen worden en opnieuw gevuld. Dit zal niet alleen het vochtprobleem oplossen, maar het geeft uw buitengevel ook weer een nieuw aanzicht. Laat terwijl ook de bakstenen reinigen om het plaatje compleet te maken.

Nog een optie is de natte muren impregneren. Als u duidelijke vochtplekken op de bakstenen ziet, dan wil dat zeggen dat ze vocht absorberen. Dit is te behandelen met een impregneermiddel dat aangebracht moet worden op de buitengevel. Hierdoor zal de buitengevel het vocht afstoten en de bakstenen niet langer nat worden.

Je kan er ook voor opteren om de buitengevel te laten bekleden. Zo kan vocht en neerslag niet meer aan de bakstenen. Nieuwe buitengevelbekleding om een vochtige muur terug droog te krijgen werkt zeer zeker. Eventueel kies je dan om ook isolatie te laten voorzien, twee vliegen in een klap. Vochtwerende crepi kan uw woning een facelift geven. Laat de buitengevel eerst isoleren om daarna te laten bezetten met crepi. Ook hout of kunststof worden vaak gekozen, hier kan je uit vele kleuren en modellen kiezen om je buitengevel te laten bekleden.

Uw natte gevel laten behandelen? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wat zijn mogelijke oorzaken van een natte buitengevel

Vaak ziet u uw buitengevel geleidelijk aan natter en natter worden. De natte plekken worden zichtbaarder. Dat wil zeggen dat het duidelijk is dat er iets moet gebeuren. Als er na een regenbui een te lange tijd nodig is voor dat je buitengevel opdroogt, dan is er een vochtprobleem. Een natte buitengevel is zichtbaar, maar de eigenlijke oorzaak kan veel dieper liggen. Denk dan aan:

  • Vocht dat optrekt of opstijgt
  • Infiltratie van water
  • Condensproblemen

Wat zijn mogelijke gevolgen van een natte buitengevel

Een gevel die vocht bevat kan gevolgen hebben voor de rest van je woning. Het vocht kan namelijk in de binnenmuren gaan en dan heb je nog meer problemen. Hou kleine natte plekken op je buitengevel dus goed in de gaten, als je ze groter ziet worden dan moet je actie ondernemen. Wees alert voor deze signalen:

  • Gevelmuren nemen veel tijd om op te drogen na neerslag
  • Een scheur in de buitengevel
  • Bedekking die afbladdert

Binnenshuis kan je te maken krijgen met verf en behang die loskomen. Muren die koud en nat aanvoelen. Vochtplekken op de binnenmuren en een muffe geur.

Wat is de oplossing voor een natte gevel?

Het is dan belangrijk om de behandeling zo snel mogelijk te starten met een expert, want zonder zal het alleen maar erger worden. De oorzaak vaststellen kan je door een professional laten uitvoeren. Contacteer ons voor een gratis diagnose en de oplossing uitleggen. Laat niets aan het toeval over als je je woning wil redden. Vochtproblemen zijn van alle tijden, maar er zijn oplossingen voor. Ook voor jouw woning is dit mogelijk, maar wees alert en neem snel contact op als u een van bovenstaande symptomen opmerkt.

Uw natte gevel laten behandelen? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie