• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Saneerpleister

Hoe kan een saneerpleister vochtproblemen verhelpen?

Voor de verschillende soorten vochtproblemen waar u in uw woning mee te maken kunt krijgen, bestaan zeer uiteenlopende behandelmethoden. Eén van die methoden betreft het aanbrengen van een saneerpleister. Een saneerpleister is een speciale pleisterlaag, die ontwikkeld is voor zout- en vochtbelaste muren. Het prettige aan een saneerpleister is dat het in vele denkbare situaties toepasbaar is. U kunt hierbij denken aan zowel binnen- als buitengevels, maar ook kelderwanden.

Een saneerpleister is een zeer specifiek soort pleisterwerk met ademende eigenschappen. Het kan bij vochtige situaties zeer snel uitdrogen, zodat u geen last meer zult ondervinden van vochtproblemen. Ook werkt een saneerpleister preventief teven de aanwas van hygroscopische zouten, omdat deze muurzouten simpelweg geen kans meer hebben zich te hechten aan wanden en andere materialen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wat is een saneerpleister precies?

Een saneerpleister is een renovatiemortel die zeer ademend is. Het is een beetje te vergelijken met gevelimpregnatie, maar dan direct in het pleisterwerk. Het is een pleisterlaag die vóór het sierpleisterwerk wordt aangebracht. Vanwege de dampopen structuur van de saneerpleister kan uw gevel vele malen sneller uitdrogen. Muurzouten worden in een saneerpleister opgeslagen en onschadelijk gemaakt, in plaats van zich te hechten aan oppervlakken en de welbekende witte waas te verspreiden.

Een saneerpleister is ook een uitstekend middel om condensvorming tegen te gaan. Door de ademende eigenschappen ziet vocht namelijk geen kans meer zich in te sluiten en zal als gevolg hiervan verdampen. Dit resulteert weer in schimmelvrije oppervlakken, omdat schimmels geen goede voedingsbodem kunnen vinden op een oppervlak dat niet vochtig is.

Waarom is het plaatsen van saneerpleister een goede oplossing?

Er zijn natuurlijk alternatieve methoden beschikbaar voor vochtproblemen. Een saneerpleister biedt echter meerdere voordelen die in één keer komaf maken met zwakke plekken en mogelijke aanleidingen tot vochtproblemen en vochtschade. Enkele van deze voordelen:

  • Een saneerpleister is een meer milieubewuste keuze dan gevelimpregnatie of een injectiemethode, omdat de laatstgenoemde technieken altijd chemisch van aard zijn.
  • Een saneerpleister kan ook als ondersteuning worden gebruikt voor impregnatie, omdat het uitdrogen van de gevel wordt bespoedigd.
  • Door een saneerpleister aan te brengen maakt u in feite een soort barricade tegen vocht, waardoor u niet meer hoeft te wachten tot het metselwerk is uitgedroogd. U kunt direct beginnen met afwerken.
  • Een saneerpleister biedt een hoge mate van zekerheid tegen zowel intern als extern vocht, vanwege de uitstekende vochtwerende eigenschappen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Waarop letten bij het plaatsen van een saneerpleister?

Een saneerpleister kan alleen maar worden aangebracht indien het doeloppervlak goed uitgedroogd is. In beginsel betekent dit dus dat het onderliggende vochtprobleem eerst moet worden aangepakt. Het aanbrengen van saneerpleister op een oppervlak dat lijdt onder vochtproblemen is immers niets anders dan een pleister op de wonde.

Indien u niet geheel zeker bent van de oorzaak van uw vochtproblemen, dan raden wij u aan een expert in te huren. Home Solutions is gespecialiseerd in het herkennen, aanpakken en voorgoed bestrijden van vochtproblemen. Als geen ander weten wij exact de juiste behandelmethode te vinden voor elk vochtprobleem, waardoor u zo snel als mogelijk weer van een vochtvrij huis kunt genieten. Meer weten? Neem gerust eens contact met ons op en wij informeren u graag over onze uitgebreide dienstverlening.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie