• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Constructiefouten

Hoe veroorzaken constructiefouten vochtproblemen?

Wanneer u uw woning laat verbouwen of renovatiewerkzaamheden uit laat voeren, gaat u er in principe vanuit dat de ingehuurde firma het werk correct en netjes uitvoert. Het betreft altijd experts die een bepaalde mate van vertrouwen uitstralen. Uiteindelijk betaalt u immers niet voor niets.
Helaas ligt de realiteit ergens in het midden, omdat ook vakmannen wel eens een steekje kunnen laten vallen. Het kan dus onverhoopt gebeuren, dat er bepaalde foutjes worden gemaakt in de constructie van onderdelen van uw woning.

Een aannemer die nieuwe ramen plaatst bijvoorbeeld, kan een stukje vergeten dicht te kitten. Ook kan een dakdekker per abuis een stukje dakgoot niet helemaal juist bevestigen. Dit betreft telkens kleine foutjes die soms met het blote oog niet eens zichtbaar zijn. De gevolgen van deze foutjes kunnen daarentegen fors zijn. Dat kleine stukje dat de ramenzetter is vergeten, biedt namelijk meer dan voldoende ruimte voor vocht om in uw binnenruimte te geraken. Idem voor de fout geplaatste dakgoot.
Op welke zaken moet u dus letten, tijdens het renoveren van een woning?

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Vocht heeft slechts weinig ruimte nodig om binnen te dringen

Water is vloeibaar en kan in vrijwel elke ruimte terecht komen, hoe klein ook. Tijdens een verbouwing dient u dus te allen tijde goed na te gaan, via welke kanalen vocht uw woning binnen kan dringen. Gaat u uw kelder renoveren, dan dient u er rekening mee te houden dat een kelder gevoelig is voor vocht dat zich zowel beneden als boven grondwaterniveau bevindt. Wordt er beton gestort en worden hierbij zaken over het hoofd gezien, dan kunnen er fijne haarscheurtjes ontstaan die vocht toegang bieden tot uw kelder. Hetzelfde geldt voor metselwerk, alles dient goed na te worden gelopen op scheuren, barsten en andere oneffenheden om incidenten en vochtschade in de toekomst te voorkomen.

Bovengrondse constructiefouten die vochtproblemen kunnen veroorzaken

Naast uw kelder, kunt u ook tegen diverse constructiefouten aanlopen op hoger gelegen verdiepingen. Indien u nieuwe ramen laat plaatsen, dan bestaat er een groot risico op lekkages indien dit niet 100% correct wordt gedaan. De kozijnen dienen naadloos aan te sluiten op de buitenmuren, wilt u vocht buiten de deur houden.
Dit geldt in feite voor elk materiaal dat in of op uw gevel wordt bevestigd, dus ook het dak en onderdelen van het dak. Alles dient precies te worden geplaatst en goed waterafstotend te worden afgesloten, zodat er op termijn geen zwakke plekken ontstaan.

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Uw gevel is ook gevoelig voor vochtproblemen

Laat u uw gevel renoveren en is de firma die dit oppakt hier niet in gespecialiseerd, of is het al even geleden dat u nog naar uw gevel hebt gekeken, dan kan ook uw gevel aanleiding vormen tot diverse vochtproblemen. Vooral beschadigd metsel- en voegwerk kan gemakkelijk vocht doorlaten, zeker wanneer het vriest. Dan zal het aanwezige water uit gaan zetten, waardoor de beschadigingen steeds groter worden. Het renoveren van een gevel kunt u best altijd uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven, want goedkoop is in dit geval altijd duurkoop. Laat u dus altijd goed adviseren, omdat schadeherstel van uw gevel bijzonder veel geld kan kosten.

Wilt u weten of uw woning hinder te maken heeft met vochtproblemen door constructiefouten?

Heeft u het idee dat uw woning op bepaalde plekken mankementen bevat? Of heeft u onlangs werk uit laten voeren, maar het gevoel dat het niet helemaal goed is gedaan? Dan kunt u Home Solution inschakelen om een inspectie uit te voeren. Wij kunnen u een vrijblijvende vochtdiagnose aanbieden. Dit houdt in dat wij uw gehele huis nalopen op zwakke plekken, defecten en constructiefouten. Is er inderdaad iets niet helemaal in orde, dan bieden wij u ook direct advies over mogelijke vervolgstappen. Neem gerust eens contact met ons op, als hier meer over zou willen weten.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie