• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe verhelpt muurinjectie vochtproblemen?

Zoals u allicht al heeft kunnen lezen op onze website, kunnen vochtproblemen in zeer diverse vormen en gradaties ravage aanrichten in uw huis. Sommige vochtproblemen zijn intern van aard, zoals condensatie. Andere problemen hebben een externe oorzaak, denk aan binnentredend sijpelwater en doorslaand vocht. Voor elk van deze vochtproblemen bestaat gelukkig een oplossing. Hoewel de meeste behandelmethoden nogal rigoureus van aard zijn, bestaat er ook een techniek die uitstekend toepasbaar is voor plaatselijke vochtproblemen, namelijk muurinjectie.

Wat is muurinjectie?

Muurinjectie valt onder de zogeheten injectiemethoden om diverse vochtproblemen tegen te gaan. De naam zegt eigenlijk al hoe de behandeling plaatsvindt: bepaalde aangetaste plekken in de muur worden letterlijk geïnjecteerd met een speciaal waterafstotend middel. Dit middel bestaat uit een mengeling van siliconenharsen die de zwakke plek op solide wijze geheel afsluiten tegen vocht. Het prettige aan muurinjectie is dat het een redelijk goedkoop alternatief vormt voor de veelal duurdere totaalbehandelingen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wanneer kunt u opteren voor muurinjectie?

Heeft u last van binnendringend sijpelwater in uw kelder door één of meerdere scheuren in het beton van uw keldervloer of –muren? Dan kunt u opteren voor kelderdichting, waarbij uw gehele kelder voorzien zal worden van een waterafstotend noppenmembraan. Dit is echter een erg veelomvattende behandeltechniek, die meer geschikt is voor kelders die op veel plekken zwakke plekken vertonen. Wanneer het om slechts enkele scheuren of barsten gaat, kan muurinjectie al ruim voldoende hulp bieden tegen het binnentredende vocht.

Indien u last heeft van doorslaand vocht, dan zult u wellicht al gauw denken dat gevelimpregnatie de enige geschikte oplossing is. Maar ook in dit geval geldt: gaat het alleen maar om bepaalde zwakke plekken waar het vocht naar binnen kan treden, dan kan het injecteren van deze plekken soms al genoeg uitkomst bieden om vochtproblemen in de toekomst te voorkomen. Muurinjectie is in feite altijd geschikt voor plaatselijke toepassingsgebieden, kleine plekjes waar vocht naar binnen kan treden.

Hoe weet u of muurinjectie in uw geval een geschikte oplossing is?

De keuze voor een behandelmethode is geen gemakkelijke opgave en kan daarom altijd beter aan een expert worden overgelaten. Bij de keuze voor een behandeling spelen namelijk nogal wat factoren een rol. U zult er allereerst achter moeten komen wat de precieze aard en oorzaak is van de vochtproblemen in uw woning. Soms kan een vochtprobleem namelijk voor het blote oog plaatselijk lijken, maar gebeurt er achter de schermen meer dan u denkt.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Neemt u bijvoorbeeld vochtige plekken waar in uw huis, dan zal achterhaald moeten worden waar het vocht vandaan komt. Het kan inderdaad zo zijn dat de plekken slechts plaatselijk zijn, doordat uw gevel allicht een paar scheurtjes vertoont. Maar het kan ook voorkomen dat het vocht in uw muren zich veel verder heeft verspreid, alleen kunt u dit zelf niet zien omdat alleen uw buitenmuren nat lijken. In zo’n geval is muurinjectie niet de juiste oplossing, omdat u daarmee mogelijkerwijs niet het totale probleem aanpakt.

Home Solutions helpt u met het bepalen van uw vochtprobleem

Wanneer u twijfelt over de aard van uw vochtproblemen, dan helpen wij u graag met het achterhalen van de oorzaak. Blijkt het inderdaad om één of meerdere plaatselijke zwakke plekken te gaan, dan kunnen wij u uitstekend helpen door de zwakke plekken weer geheel waterafstotend te maken door middel van muurinjectie. Is het vochtprobleem complexer van aard, dan zal muurinjectie wellicht in combinatie met andere oplossingen worden toegepast om u voorgoed van de vochtproblemen af te helpen.

Wat de diagnose ook is, Home Solution denkt actief met u mee om de meest efficiënte en passende behandelmethode toe te passen. Zodat u weer kunt genieten van een fris en vochtvrij huis. Neem contact met ons op om een vrijblijvende gratis vochtdiagnose in te plannen. Wij komen zo snel als mogelijk bij u langs om u van betrouwbaar advies te voorzien.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie