• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vochtlekken: hoe veroorzaken ze vochtproblemen?

Elk huis kan op een gegeven moment te maken krijgen met vochtlekkages. Naast het feit dat materialen gewoonweg kunnen slijten, zijn er ook meerdere specifieke oorzaken die kunnen leiden tot vochtlekken in uw woning. Zo kunnen allerhande weersinvloeden zoals langdurige regen of hagel, kleine beschadigingen veroorzaken, die vocht een vrije toegang bieden tot dieper gelegen materiaal. Maar u kunt ook te maken krijgen met binnentredend water op lager gelegen niveaus, bijvoorbeeld grondwater dat via haarscheurtjes uw kelder binnensijpelt of een leiding die gebarsten is.

In ieder geval komt het er op neer, dat veel van deze kleine vochtlekken soms ongezien voort kunnen duren, hetgeen op termijn kan leiden tot grotere vochtproblemen. Zelfs het meest kleine scheurtje kan uiteindelijk aanleiding vormen tot vochtschade die u allicht niet direct voorzien had. Het is dus belangrijk om altijd goed op te letten of u vochtlekken in uw huis kunt waarnemen, om vervelende gevolgen in de toekomst te voorkomen.

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Vochtlekken door natte weersomstandigheden

Uw woning krijgt op jaarlijkse basis nogal wat verduren, aangezien we nu eenmaal in een land wonen waar het geregeld regent. Nu zijn onze huizen natuurlijk gebouwd om zulke weersinvloeden te doorstaan, maar zelfs de meest stabiele constructie kan op termijn zwakke plekken vertonen. Het metsel- en voegwerk in uw gevel kan slijten, waardoor vocht kans ziet om via deze slijtageplekken in de diepere constructielagen te dringen. Daarnaast kunnen onjuist afgewerkte onderdelen zorgen voor problemen. Denk hierbij aan een raam dat niet goed afgesloten is of een dakgoot die niet geheel aansluit.

Het is belangrijk dat u daarom uw woning aan een periodieke inspectie onderwerpt, zodat u er tijdig bij kunt zijn om eventuele vochtlekken voor te zijn. Het beste is ongeveer eens in de vijf jaar een gespecialiseerde firma in te huren die uw gehele exterieur naloopt op beschadigingen en mankementen. Doet u dit niet, dan riskeert u het ontstaan van vochtlekken die op grotere schaal schade aan kunnen richten, met alle kosten van dien.

Vochtlekken door binnentredend vocht op lagere niveaus

Vocht kan ook via de lagere verdiepingen van uw huis binnendringen. Heeft het een tijdje flink geregend, dan is het goed mogelijk dat het overtollige water zich een weg uw huis in baant indien uw spouw niet goed meer functioneert. Maar ook als u een kelder heeft, bestaat er risico dat het water een weg naar uw kelder weet te vinden. Kelders worden vaak over het hoofd gezien tijdens een opknapbeurt. Neem deze gevoelige ruimte dus altijd mee in uw beoordeling om vochtlekken te voorkomen.  

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Vochtlekken veroorzaakt door gesprongen leidingen

Een andere oorzaak van vochtlekken is een mogelijk probleem met uw waterleidingen of riolering. Ook leidingen kunnen ineens gewoon stuk gaan. Sommige rioleringen en afvoeren werden bijvoorbeeld jarenlang niet vernieuwd. Na langdurig gebruik en slijtage kunnen op den duur scheurtjes ontstaan, waardoor het vocht in de muren en wanden van uw pand terecht kan komen. Is dit het geval, dat dient u zo snel mogelijk een vochtexpert in te schakelen om de vochtlekkage op te lossen. U loopt anders het risico dat een gehele ruimte door het vocht wordt aangetast.

Vochtlekken zijn gelukkig goed op te sporen

Hoewel vochtlekken net altijd met het blote oog waarneembaar zijn, kunnen ze alsnog goed worden opgespoord. Home Solution kan u uitstekend bijstaan met het zoeken en vinden van mogelijke vochtlekken in uw huis, waarna wij u natuurlijk ook op deskundige wijze kunnen adviseren met betrekking tot de beste behandelmethode.
Vermoedt u dat u ergens een vochtlek heeft? Bel ons dan vandaag nog. Wij komen zo snel als mogelijk bij u langs, brengen de vochtlekken in kaart en voorzien een definitieve oplossing!

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie