• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding en oplossen van vochtproblemen

Home Solution is uw partner bij uitstek wanneer u hinder ondervindt van vochtproblemen in huis.
Deze vochtproblemen kunnen zich in zeer verscheidene manieren voordoen, waardoor het altijd noodzakelijk is de kern van het vochtprobleem te achterhalen om de situatie zo optimaal mogelijk op te kunnen lossen.

Last van vocht in huis? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Spring snel naar: Mogelijke vochtproblemen in huis - Oorzaken van vochtproblemen - Hoe vocht bestrijden?

Veel vochtproblemen duren lang voort zonder dat ze opgemerkt worden, waardoor er op termijn ook sprake kan zijn van vochtschade en secundaire problemen.
Het is belangrijk om er altijd tijdig bij te zijn, wilt u kostbare reparaties en renovaties voorkomen. Bemerkt u één van onderstaande symptomen in huis?
Bel ons op het gratis nummer 0800/26.004, wij komen bij u langs om uw woning grondig te inspecteren.

Mogelijke vochtproblemen in huis

Er zijn enkele veelvoorkomende vochtproblemen die u vrijwel direct kunt herkennen.
Vochtige muren bijvoorbeeld. Vochtige muren in huis kunnen tal van oorzaken hebben, die zowel intern als extern van aard kunnen zijn. Soms worden vochtige muren veroorzaakt door een natte gevel, wanneer uw gevel lang niet meer gerenoveerd is. Een natte gevel kan namelijk leiden tot doorslaand vocht waardoor u ook binnen in huis last zult hebben van vocht.

Ook kunnen vochtproblemen oorzaak vormen tot de vorming van secundaire vochtproblemen, zoals salpeter en zouten in de muren en schimmels en huiszwam in uw woning. Deze vochtproblemen uiten zich in verschillende soorten aanslag op uw muren, dit kan variëren van een witte aanslag tot zwarte plekken. Ziet u iets dergelijks? Onderneem dan actie om uw huis te beschermen, wij helpen u graag!

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Oorzaken van diverse vochtproblemen

Vochtproblemen ontstaan over het algemeen niet zomaar, meestal gaat daar wel een bepaalde situatie aan vooraf.
U kunt bijvoorbeeld denken aan constructiefouten tijdens de bouw van uw woning of renovatiewerkzaamheden, waardoor vocht naar binnen kan treden. De ouderdom van de woning speelt ook een rol, omdat oudere panden nu eenmaal meer vatbaar zijn voor vocht.

Meer specifieke oorzaken van vochtproblemen zijn onder andere een hoge luchtvochtigheid in huis, opstijgend vocht als gevolg van vochtproblemen op lagere niveaus van de woning, het eerder genoemde doorslaand vocht in geval van een waterdoorlatende gevel en natuurlijk ook lekkages en vochtlekken.
Al deze oorzaken zullen leiden tot ongewenst vocht in uw woning waardoor u te maken kunt krijgen met vervelende en kostbare schade.

Hoe kunt u vocht in huis het beste bestrijden?

Voor elk vochtprobleem bestaat gelukkig een goed middel om de situatie weer te herstellen.
Vele soorten vochtproblemen kunnen goed worden behandeld met muurinjectie, zeker indien het één of meerdere plaatselijke vochtproblemen betreft.

Een natte gevel kunt u behandelen door middel van het impregneren van muren, waardoor de gevel weer waterafstotend wordt gemaakt.
Ook kunt u gebruik maken van zogenaamde saneerpleister, dit is een speciaal soort crepi dat uitstekende waterdichte en damp-open eigenschappen heeft.

Om secundaire vochtproblemen te behandelen bieden wij onder andere het plaatsen van een zoutwerend membraan, dot voorkomt de vorming van hygroscopische zouten op uw muren. Huiszwam bestrijding rekent voorgoed af met deze micro-organismen in uw woning, hetgeen ten goede komt van de conditie van uw huis en uw gezondheid.

Naast deze voorbeelden beschikken wij over nog vele andere methoden om uw huis weer helemaal waterdicht te maken, precies toegespitst op uw specifieke situatie.
Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Home Solution. Of bel ons op het gratis nummer 0800/26.004 en vraag om een gratis vochtdiagnose.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie