• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Saneerpleister

Geen vocht in uw kelder meer dankzij een vochtsaneerpleister

Heeft uw kelder last van vochtproblemen? Dan kan een vochtsaneerpleister de oplossing zijn!

Vocht in de kelder kan op verscheidene manieren worden behandeld en aangepakt. Indien u bijvoorbeeld last heeft van een kimnaad die niet meer goed waterdicht is, dan kunt u opteren voor randdrainage. Heeft u vooral last van vocht in de kelderruimte door condensatieproblemen? Dan is het vochtprobleem intern van aard, en zal het laten installeren van een ventilatiesysteem uitkomst bieden.

Maar in sommige gevallen is het niet geheel duidelijk via welke plek het vocht precies naar binnen dringt. Of waarom het zo lang blijft zitten. Soms kunnen het ook meerdere plekken zijn, bijvoorbeeld wanneer uw kelderwanden vele kleine haarscheurtjes en beschadigingen vertonen. In dat geval kan het aanbrengen van een saneerpleister de oplossing bieden. 

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wat is een vochtsaneerpleister?

Een saneerpleister is een speciale stuclaag, speciaal ontwikkeld voor muren die zout en/of vocht bevatten. Saneerpleister is een hele fijne allround methode die in vrijwel alle denkbare situaties toepasbaar is, zowel binnen als buiten. U kunt saneerpleister aanbrengen op uw binnenmuren, uw kelderwanden maar ook op uw gevel en buitenmuren. De saneerpleister zorgt ervoor dat vocht geen kans meer ziet om lang in een oppervlak te blijven zitten.

Hoe werkt een vochtsaneerpleister?

Een saneerpleister is een product dat wordt geclassificeerd als damp open. Dit houdt in, dat het om pleisterwerk gaat met uitstekende ademende eigenschappen. Het grote voordeel van deze specifieke eigenschap is dat de saneerpleister dus in vochtige situaties extreem snel uit zal drogen. Vocht zal zich bijgevolg niet meer in oppervlakken hechten. Deze oppervlakken zullen hierdoor niet meer vochtig blijven en verzadigd raken.

Een saneerpleister werkt bovendien ook preventief tegen de vorming van hygroscopische zouten op de muren. Hygroscopische zouten, ook wel muurzouten genoemd, worden in de saneerpleister als het ware opgeslagen en direct onschadelijk gemaakt. Daardoor kunnen de muurzouten zich niet meer hechten aan oppervlakken en zult u geen last hebben van de bekende hinderlijke witte waas op uw (kelder)wanden.

Saneerpleister is voorts een goed middel om in te zetten tegen condensatieproblemen, al dan niet in combinatie met een goed werkend ventilatiesysteem. Omdat saneerpleister zo ademend is, kan de waterdamp zich niet meer langdurig in de wanden en het plafond van uw kelder hechten. In plaats daarvan zal het vocht verdampen, waardoor uw kelder heerlijk droog blijft.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe een saneerpleister aanbrengen?

Wilt u in uw kelder een saneerpleisterlaag aanbrengen? Dan moet u er allereerst voor zorgen dat het oppervlak dat u wilt behandelen goed uitgedroogd is. Anders zal de saneerpleister niet goed kunnen hechten. Dit betekent concreet dat u het onderliggende vochtprobleem aan zult moeten pakken, vooraleer u de saneerpleister kan brengen. Dit kan soms een lastige opgave zijn, omdat het vooral in een kelder niet altijd even duidelijk is waar en hoe de vochtproblemen zijn ontstaan.

In alle denkbare gevallen kunt u met een gerust hart Home Solution inschakelen. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u langs om de kelder aan een grondige inspectie te onderwerpen, waarna wij u in heldere termen uitleggen wat er  precies aan de hand is. Daarna leggen wij verschillende geschikte behandelmethoden aan u voor. Bel ons dus vandaag nog voor een afspraak en vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Informeer vandaag nog geheel vrijblijvend voor een blijvende oplossing.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie