• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vloerdrainage

Geen natte kelder meer dankzij vloerdrainage

Heeft uw kelder te kampen met vochtproblemen of zelfs vochtschade? Dan zijn er een aantal methoden, waaronder vloerdrainage, beschikbaar om de situatie weer te herstellen.

In gevallen waarin condensatie voornamelijk de boosdoener is, vormt het installeren van een goed mechanisch ventilatiesysteem in 99% van de gevallen de beste oplossing.
Zijn de vochtproblemen echter te herleiden tot een externe oorzaak zoals grondwater en sijpelwater, dan zult u beter af zijn met een behandeling die de kelder weer voldoende waterafstotend maakt. Sijpelwater komt doorgaans via uw wanden de kelder in, in dat geval heeft u veel baat bij ofwel kelderbekuiping of kelderdrainage.

Heeft u daarentegen last van binnentredend grondwater, dan zal het vocht grotendeels via de keldervloer naar binnen komen. In dat geval is het aanleggen van vloerdrainage een uitstekende optie om komaf te maken met de vochtige kelder.

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wat is vloerdrainage?

Het waterafstotend maken van een kelder of kruipruimte berust in feite op één van twee beschikbare principes: kelderdichting of een drainagesysteem.

Bij het aanbrengen van een drainagesysteem worden er meerdere lagen aangebracht op de wanden en/of vloer van uw kelder. Deze lagen bestaan uit diverse waterafstotende middelen, verstevigende materialen en een speciaal noppenmembraan. Dit noppenmembraan zorgt ervoor dat al het vocht dat uw kelder binnendringt direct kan worden afgevoerd. Dit gebeurt onder de vloer van uw kelder. Hiertoe worden speciale leidingen aangelegd, die worden aangesloten op een waterpomp die het vocht continu wegpompt naar de reguliere afvoerwegen. Zo wordt binnendringend water meteen afgevoerd, en wordt waterschade volledig voorkomen.

De voordelen van vloerdrainage

Kelderdrainage, en vloerdrainage in het bijzonder, kent vele voordelen. Het is hoe dan ook een zeer efficiënte methode die voorgoed komaf maakt met de diverse vochtproblemen waar een kelder mee kan kampen. Binnentredend grondwater wordt dankzij vloerdrainage effectief afgevoerd en blijft niet langer in de kelderruimte aanwezig.

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Indien de vloerdrainage ook wordt uitgerust met volledige wanddrainage, bent u tevens beschermd tegen binnentredend sijpelwater. Regent het een periode hevig, dan wordt dit overtollige water meteen afgevoerd via het aangebrachte drainagesysteem. Hiermee voorkomt u dat het vocht in de wanden van de kelder trekt, en zo ook hoger in huis vochtschade aanricht.

Is vloerdrainage de oplossing voor uw vochtprobleem?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, komt Home Solution graag bij u langs om via een gratis vochtanalyse uw specifieke situatie nader inspecteren. Welke behandelmethode voor u het meest geschikt is, hangt immers af van bepaalde factoren zoals de oorzaak van het vochtprobleem en de doeleinden waarvoor u de kelder wilt gebruiken. Na inspectie kunnen wij u vervolgens voorzien van gegrond advies en het bijbehorende kostenplaatje.

Een droge kelder is een absolute meerwaarde voor uw woning, en kan op heel wat manieren ingevuld worden. Plan snel een afspraak met ons in!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie