• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Veilige kabels in uw kelder dankzij doorvoerafdichting

Veilige en waterdichte doorvoerafdichtingen in uw kelder

Doorheen een kelder lopen vaak heel wat leiding- en kabeldoorvoeren. Kabeldoorvoeren worden gebruikt voor alle kabels in uw woning. Elektriciteitskabels, maar ook telecomkabels en uw tv-kabel lopen via deze doorvoeren. U kunt zich dus voorstellen dat de aanwezigheid van water of vocht in doorvoeren een bijzonder onveilige situatie creëert! Voorkom problemen dankzij doorvoerafdichting. 

Een kelder is bijzonder gevoelig voor een breed spectrum aan vochtproblemen. U kunt te maken krijgen met vochtproblemen door condensatie, insijpelend grondwater, haarscheurtjes of barsten en een lekkende kimnaad.  Sowieso is een vochtige kelder een probleem dat snel aangepakt moet worden. Voorkom nog ergere problemen door uw leiding- en kabeldoorvoeren te voorzien van een goede doorvoerafdichting. Want als het vocht in uw kelder in aanraking komt met de kabels in de doorvoer, heeft dit zeer gevaarlijke gevolgen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe waterdichte doorvoerafdichtingen realiseren?

Er zijn vele materialen en vullingen beschikbaar om uw leidingdoorvoeringen mee af te dichten. Sommige systemen bestaan uit zachte materialen zoals kit en pasta. Andere zijn van hardere materialen gemaakt zoals MD(F). Enkele mogelijkheden:

  • Re-enterable doorvoerafdichting, waarmee u op een later tijdstip nog kabels toe kunt voegen of juist kunt verwijderen
  • Speciale brandwerende doorvoerdichtingssystemen
  • Doorvoerafdichting van harde materialen, zoals het type MD
  • Diverse afdichtingspasta’s
  • Diverse afdichtingspluggen

Doorvoerdichtkit is bijvoorbeeld een zachte afdichtingsmassa die kan toegepast worden op zowel droge als natte ondergronden. Om het geheel af te dichten wordt een zogeheten rugvulling geplaatst, waarna de kit kan worden aangebracht. Daar overheen komt nog een laag afsluitmortel.
Ook kunt u kiezen voor spuitbare kunststof, dat zeer goed hecht en goed luchtdicht afsluit. De hardere materialen zijn vaak handig omdat ze te verwijderen zijn en opnieuw plaatsbaar. Zo kunt u op een later tijdstip nog kabels toevoegen aan de leidingdoorvoer.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Veilige en waterdichte doorvoerafdichtingen in uw kelder

Heeft u heel wat kabeldoorvoeren door uw kelder lopen en wil u er zeker van zijn dat deze goed afgedicht zijn Wacht dan zeker niet te lang en neem actie. Zo vermijd u mogelijke zeer gevaarlijke situaties, in het geval uw kelder toch te maken zou krijgen met vochtproblemen.  

Neem contact op met Home Solution. Wij zijn u graag van dienst. Dankzij onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen wij u tijdens een gratis vochtdiagnose wijzen op mogelijke gevaarlijke punten, en ook meteen een gepaste oplossing voorstellen. Bel ons dus vandaag nog en wij komen meteen bij u langs.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie