• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vochtinfiltratie via de vloer

Vochtinfiltratie via de vloer

Hebt u te maken met opkomend vocht door de vloer of via een binnenmuur? Niets zo vervelend want uw wanddecoratie of verf komt los, u ziet lelijke plekken en als er niet snel actie wordt ondernomen dan kan de constructie van uw gebouw in gevaar komen. Maar ook het binnenklimaat van uw woning zal eronder lijden. Vocht en schimmel zijn schadelijk voor luchtwegen. Om nog maar te zwijgen van de verhoogde energiefactuur omdat u uw ruimte moeilijker kan verwarmen

De oplossing voor vochtinfiltratie via de vloer

Er bestaan vochtwerende oplossingen om vochtinfiltratie via de vloer tegen te gaan. Deze dient ingebracht te worden in de ondergrond en eventueel kelder mocht die aanwezig zijn. Er wordt een waterdichte laag aangebracht zodat vocht niet meer kan infiltreren.

Als u geen waterlek heeft gehad, door een overgelopen wasmachine bijvoorbeeld, dan zit uw vloer vol met opstijgend vocht. Als het over een houten vloer gaat zoals parket dan kan deze kromtrekken of bol komen te staan. Mocht u dit ondervinden, dan moet u zo snel mogelijk hulp inschakelen. Het vochtgehalte in uw woning is dan veel te hoog en dit moet aangepakt worden.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Oorzaken van vochtinfiltratie via de vloer

Elk geval moet bekeken worden, maar vaak zijn mogelijke oorzaken: optrekkend of doorslaand vocht, condens of een vochtige kruipruimte. Het komt erop neer dat er ergens water kan binnendringen en dat ziet u aan vocht aan de vloer. Ook al zijn er meerdere oorzaken mogelijk, het is dan zaak om na te gaan wat er precies gaande is. Een behandeling starten voor 1 oorzaak kan niet voldoende zijn. Daarom pakken we het grondig aan en bekijken we alle mogelijke oorzaken. Zo kunnen we het probleem volledig bloot leggen en aanpakken. Een vochtmeting door de ganse woning kan al een eerste indicatie geven. Maar u kan zelf ook aangeven waar in de woning er meer vocht kan ontstaan.

Kelder of kruipruimte aanwezig?

Veel woningen hebben een kruipruimte die amper in gebruik is. Maar dit kan wel de reden zijn dat uw vloeren vochtig zijn. Ook al zijn er geen grote problemen geweest, het kan zijn dat door slechte ventilatie de kruipruimte geen weg kan met het vocht. Dat moet dan ergens naartoe en dat is naar boven, als er openingen naar de bovengrond zijn.

Ook een kelder heeft vaak last van vocht of zelfs plassen, bijvoorbeeld bij harde neerslag. Het kan dan gebeuren dat het teveel aan vocht zich een weg zoekt en dat kan opnieuw naar uw vloer in de woonkamer zijn. Warme lucht stijgt steeds naar boven en als de wanden van de ruimte koud zijn, dan zal die warme lucht dalen. In een ruimte die heel vochtig is kan deze koudeval leiden tot een heel koude vloer.

Een vochtige vloer kan dus op vrij korte termijn last krijgen van schimmelplekken. Als u laminaat, parket of tegels als vloer heeft kan dit dus gebeuren. U merkt het pas als het te laat is. Namelijk de geur die zich zal verspreiden.

Laat het probleem zich niet herhalen

U leest het al, dit is een probleem dat een grondige oplossing nodig heeft. De schimmel verwijderen zonder de oorzaak ervan weg te nemen is niet voldoende. Want binnen de kortste keren komt de schimmel terug en zal het probleem zich blijven herhalen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek waarbij we de mogelijkheden bespreken. We maken een offerte op volgens de werken die dienen uitgevoerd te worden. Zo bent u van bij de start op de hoogte wat er zal gebeuren.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie