• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Betonvloer laten herstellen

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Betonvloer laten herstellen

Betonvloer laten herstellen

Veel kelders beschikken over een betonvloer, omdat beton uitermate geschikt is voor ondergrondse ruimten. Het is sterk, weerbaar en uitstekend bestand tegen vocht. Tegenwoordig worden ook veel andere vertrekken in huizen voorzien van een betonvoer, het materiaal heeft inmiddels aardig aan populariteit gewonnen vanwege de industriële look.

Maar ook beton kan ineens mankementen vertonen. Dit kan komen door fouten in de constructie, of op een later tijdstip door inscheuren vanwege temperatuurverschillen of verzakkingen. Indien dit eenmaal geschiedt, dan kunt u ook in uw betonvloer last krijgen van vochtproblemen en zaken die de kwaliteit van de betonvloer verminderen, zoals grindnesten en betonrot. Op zulke momenten is het raadzaam om uw betonvloer spoedig te laten herstellen, om nog hogere kosten te voorkomen.

Hoe ontstaan problemen met een betonvloer?

Beton is een substantie die uit hele simpele grondstoffen bestaat, namelijk een mengeling van zand, cement, grind en water. Deze ingrediënten dienen wel in precies de juiste verhoudingen en onder de juiste omstandigheden te worden vermengd, omdat het beton anders niet sterk genoeg is. Gebruikt de aannemer bijvoorbeeld te veel water, of wordt er niet genoeg tijd uitgetrokken voor de uitharding van het beton, dan kunnen problemen ontstaan.

Het water reageert met de andere grondstoffen op een manier die de hardheid van het beton bepaalt. Indien dit niet goed wordt gedaan, dan zal de consistentie van het beton niet optimaal zijn en kunt u last krijgen van scheuren in het beton. Bij een te korte uitdroging wordt het beton stoffig en broos, een slechte mengeling van ingrediënten kan weer grindnesten en betonrot tot gevolg hebben. Of het beton kan onderhevig zijn aan de tand des tijds en gebreken beginnen vertonen onder wisselende gebruiks- of weersomstandigheden. In deze gevallen is het hoog tijd voor betonherstel.

Hoe kunt u uw betonvloer laten herstellen?

Betonherstel dient te allen tijde door een specialist te worden uitgevoerd, vanwege de verschillende manieren van herstel. U wilt er immers zeker van zijn dat het herstel ook een sterke nieuwe vloer tot gevolg heeft en mogelijke problemen effectief worden verholpen. Een paar scheurtjes vereisen een andere aanpak dan bijvoorbeeld een grindnest.

Betoninjectie voor het herstellen van een betonvloer

Een oplossing die in zeer veel gevallen uitkomst kan bieden, is het injecteren van zwakke plekken in uw betonvloer. Voor beton bestaan meerdere injectiemethoden zoals betoninjectie, grindnestinjectie en scherminjectie, die allemaal een eigen doel dienen. Na het injecteren van de zwakke plekken met speciaal waterafstotend middel zult u geen last meer hebben van vocht op uw betonvloer en andere problemen die de vloer zwak maken.

Storten van een geheel nieuwe betonvloer

Wanneer de schade aan uw betonvloer redelijk groot is of een groot oppervlak bestrijkt, dan bent u vaak beter af met het storten van een nieuwe betonvloer. Hierbij worden alle aangetaste delen verwijderd, waarna een nieuwe laag beton wordt gestort. Wij laten deze nieuwe laag natuurlijk goed uitdrogen, zodat u in de toekomst niet wederom met dezelfde problemen hoeft te worden geconfronteerd.

Home Solution kan uw betonvloer herstellen en als nieuw maken

Wanneer u problemen heeft met uw betonvloer, neem dan contact op met Home Solution. Wij komen langs om een uitgebreide betoninspectie uit te voeren. Dit zal ons in staat stellen u de beste behandeling voor te leggen, die afrekent met de huidige problemen waar u mee kampt. U hoeft zich daarna absoluut geen zorgen meer te maken over de kwaliteit van uw betonvloer, want die is weer zo goed als nieuw.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie