• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Betonvloer laten herstellen

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Betonvloer laten herstellen

Betonvloer laten herstellen

Veel kelders beschikken over een betonvloer. Niet vreemd, want beton is uitermate geschikt voor ondergrondse ruimten. Het is sterk, weerbaar en uitstekend bestand tegen vocht. Tegenwoordig worden er ook betonvloeren in leefruimtes gelegd. Het materiaal heeft inmiddels aardig aan populariteit gewonnen vanwege de industriële look.

Maar wat als je betonvloer mankementen begint te vertonen. Dat is helaas mogelijk, ofwel door fouten in de constructie, door temperatuurverschillen of door vochtproblemen met betonrot tot gevolg. Gelukkig kan je betonvloeren herstellen. Je leest hieronder alles over deze specifieke kelderbehandeling.

Last van vocht in de kelder? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe ontstaan problemen met een betonvloer?

Beton is een populair product dat al eeuwen bestaat en ook met hele simpele grondstoffen gemaakt wordt. Het is een mengeling van zand, cement, grind en water. Die ingrediënten moeten wel in precies de juiste verhoudingen gemengd worden, anders kan het beton gebreken beginnen te vertonen.

Te veel water in het betonmengsel

Een probleem dat vaak voorkomt, is dat er te veel water in het mengsel gebruikt wordt. Het water reageert namelijk met de andere grondstoffen op een manier die de hardheid van het beton bepaalt. Indien dit niet goed wordt gedaan, dan zal de consistentie van het beton niet optimaal zijn en kunnen er scheuren in het beton optreden.

Korte droogtijd

Ook een te korte droogtijd heeft een grote invloed op de sterkte van het beton. Het materiaal wordt dan stoffig en broos.

Slecht gemengd beton

Een andere oorzaak van een zwakke betonvloer zijn grindnesten. Dat kan optreden wanneer het beton niet goed gemengd werd. Het grind vormt dan grote korrels die vatbaar zijn voor vocht.

En natuurlijk is beton ook gewoon onderhevig aan de tand des tijds. Na enkele decennia kan het gebreken beginnen te vertonen als gevolg van wisselende gebruiks- of weersomstandigheden. In al die gevallen is het hoog tijd voor betonherstel.

Hoe kan je je betonvloer laten herstellen?

Eerst en vooral is het altijd belangrijk om het beton te laten herstellen door een specialist. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat de werken goed verlopen en je je voor een hele lange tijd geen zorgen meer hoeft te maken. Bovendien kan een expert de oorzaak van de kapotte betonvloer achterhalen en zo een gepaste behandeling kiezen. Een paar scheurtjes vereisen een andere aanpak dan bijvoorbeeld een grindnest.

Betoninjectie voor het herstellen van een betonvloer

Een oplossing die in zeer veel gevallen uitkomst kan bieden, is het injecteren van zwakke plekken in je betonvloer met een waterafstotend middel. Dat is een effectieve behandeling wanneer er vocht naar binnen sijpelt. Voor beton bestaan meerdere injectiemethoden zoals betoninjectie, grindnestinjectie en scherminjectie, die allemaal een eigen doel dienen. Na het injecteren van de zwakke plekken, zal je geen last meer hebben van vocht op je betonvloer en andere problemen die de vloer zwak maken.

Storten van een geheel nieuwe betonvloer

Wanneer de schade aan je betonvloer groot is of een groot oppervlak bestrijkt, dan is het vaak beter om een nieuwe betonvloer te storten. In dat geval worden alle aangetaste delen weggehaald, waarna een nieuwe laag beton wordt gestort. We laten die nieuwe laag natuurlijk goed uitdrogen, zodat je in de toekomst niet wederom met dezelfde problemen krijgt te kampen.

Waarom al die moeite doen voor een kapotte betonvloer?

Verzwakte constructie door beschadigd beton

Het herstellen van een defecte betonvloer is van groot belang om verdere schade te voorkomen. Een beschadigde betonvloer kan namelijk gevaarlijk zijn. Barsten, scheuren of verzakkingen kunnen zich snel ontwikkelen tot grotere problemen als ze niet tijdig worden aangepakt. Betonvloeren zijn vaak een integraal onderdeel van de structuur van een gebouw. Laat je het probleem sudderen, dan kan dat resulteren in dure en complexe reparatiewerken.

Vocht in huis

Scheuren in betonvloeren werken ook vochtproblemen in de hand. Die vermijd je natuurlijk ook liever, want vocht in huis is nooit goed nieuws. Ben je van plan je woning binnenkort te verkopen? Dan doe je er eveneens goed aan om eerst nog reparatiewerken uit te voeren. Potentiële kopers worden afgeschrikt door vocht in huis.

Home Solution kan je betonvloer herstellen en als nieuw maken

Wanneer je problemen hebt met je betonvloer, neem dan contact op met Home Solution. Wij komen langs om een uitgebreide betoninspectie uit te voeren. Zo kunnen we achterhalen waar het probleem precies zit en kunnen we de juiste behandeling opstarten. Geen zorgen meer over je betonvloer! Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie