• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Onvoldoende ventilatie

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waarom is voldoende ventilatie in huis belangrijk?

Wist u dat het heel belangrijk is om uw woning continu te voorzien van frisse lucht? Niet alleen is frisse lucht gezond, maar ook omdat voldoende ventilatie en aanvoer van verse lucht in huis belangrijk is om bepaalde vochtproblemen te voorkomen.

Goede ventilatie in huis is belangrijk voor een gezond leefklimaat, een gezonde relatieve luchtvochtigheid en het voorkomen van condensatieproblemen en een teveel aan vocht in huis. Zeker de zogeheten natte ruimten van uw woning, zoals de keuken of badkamer, hebben baat bij een goede ventilatie. Zo kan de aanwezige waterdamp in de lucht snel afgevoerd worden. Gebeurt dit niet, dan zal het vocht diverse oppervlakken aantasten, met meerdere vervelende gevolgen voor u én uw woning.

Ventilatie voorkomt condensatieproblemen in huis

Eén van de meest voorkomende vochtproblemen betreft condensatie: vochtige lucht komt in aanraking met een kouder oppervlak en condenseert. De waterdamp in de lucht wordt hierbij weer vloeibaar. U kan condensatie duidelijk zien wanneer u een bad neemt, of aan het koken bent. Als de ramen dan kouder zijn dan de temperatuur binnenshuis, condenseren deze. 

Condens is erg onschuldig op ramen en spiegels, want het gevormde water "glijdt" er als het ware van af. Een groter probleem ontstaat wanneer de waterdamp zich aan meer poreuze oppervlakken hecht, zoals muren en plafonds. Deze zuigen het vocht namelijk naar binnen, waardoor het zeer lang aanwezig kan blijven. Blijft dit proces lang voortduren, dan zult u last ondervinden van continu natte muren, een hoge luchtvochtigheid en tevens extra vochtproblemen zoals schimmelvorming.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing tegen vochtproblemen!

Vocht in huis is slecht voor uw huis en gezondheid

Is er onvoldoende ventilatie in uw woning en heeft u veel last van condens of vocht, dan zal de luchtvochtigheid in uw woning de hele tijd aan de hoge kant blijven. Uw toch al vochtige muren zullen hierdoor nooit goed uitdrogen, waardoor schimmels bijvoorbeeld een mooie kans zien zich te nestelen.

De combinatie van een hoge luchtvochtigheid en schimmels kan erg slecht zijn voor uw gezondheid, omdat u geconfronteerd kunt worden met diverse klachten aan uw huid en luchtwegen.

Ventilatie in huis voert vocht continu af

Door uw huis goed te ventileren, zien vocht en waterdamp geen kans meer lang in uw woning te blijven hangen. Wanneer u een bad neemt, of kookt, zal de aanwezige waterdamp snel worden afgevoerd. Uw huis heeft daardoor geen last meer van veel vocht. De luchtvochtigheid in huis zal dalen en het algemene leefklimaat in uw woning wordt heel wat beter.

U kunt uw woning het beste ventileren door het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem.

Wilt u meer weten over de voordelen van ventilatie in huis? Neem dan contact op met Home Solution. Wij beschikken over vele oplossingen op maat. Zo kan u zonder zorgen koken en genieten van een heerlijk warm bad, zonder te moeten denken aan mogelijke condensatieproblemen of schimmelvorming. 

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing tegen vochtproblemen!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie