• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Onvoldoende isolatie

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe kan onvoldoende isolatie in huis vochtproblemen veroorzaken?

Bij onvoldoende isolatie denkt u allereerst waarschijnlijk aan hoge energiekosten en energieverlies in uw woning. Maar wist u dat het ontbreken van isolatie ook kan leiden tot andere problemen, zoals vocht in huis

Isolatie is niet alleen doeltreffend voor het vasthouden van zowel warme als koude lucht in huis. Isolatie beschermt ook uw woning tegen allerhande weersomstandigheden. Door isolatie te plaatsen op strategische plekken, zoals uw eventuele spouwmuur, verkleint u het risico op binnendringend vocht en water. Houd hierbij ook rekening met eventuele koudebruggen. Koudebruggen ontstaan wanneer de isolatie op een bepaalde plek verminderd is en warme en koude lucht met elkaar in contact komen. Dit kan weer condensatieproblemen tot gevolg hebben. Het is dus zeer slim zulke scenario’s te voorkomen door uw huis goed te isoleren.

Wat zijn de positieve effecten van isolatie?

Uw woning isoleren heeft vele positieve gevolgen, zowel voor u, uw woning als voor uw portemonnee. Hoe dan ook zal het leefklimaat in uw huis aangenamer worden, omdat warme lucht in de winter en koude lucht in de zomer vele malen minder snel uit uw huis kan ontsnappen.

Ook heeft isolatie over het algemeen een uitstekend geluiddempende werking. U zult straatlawaai of lawaai van de buren minder snel horen.

Isolatie kan voorts bepaalde vochtproblemen tegengaan. Koudebruggen worden voorkomen indien de isolatie goed en degelijk is. Uw spouwmuur isoleren heeft extra positieve effecten op de vochtwerende werking van de spouwmuur. En omdat gevelisolatie uw binnenmuren voorziet van extra bescherming, krijgt doorslaand vocht veel minder kans om toe te slaan. 

Vraag uw GRATIS vochtdiagnose aan! →Contacteer ons nu!

Goede isolatie om koudebruggen tegen te gaan

Zoals eerder vermeld, ontstaan koudebruggen wanneer er ergens in uw isolatiematerialen sprake is van een gat of defect. Dit defect vormt als het ware een opening (brug), waar de koude lucht van buiten en de warme lucht van binnen samenkomen. Deze reactie leidt vaak tot condensatieproblemen, die de kwaliteit van de aanwezige isolatie doen verminderen. Goed en correct isoleren, bestrijdt dit probleem. U zult in dat geval geen last meer hebben van vocht in huis door koudebruggen.

Uw spouwmuur isoleren

Indien uw woning over een spouwmuur beschikt, dan vormt deze op zichzelf al een beschermlaag tegen vocht van buiten. Onder andere opstijgend vocht kan worden voorkomen door een spouwmuur. U kunt er ook voor kiezen uw spouwmuur extra te isoleren, aangezien het een heel handige ruimte is om isolatiematerialen te plaatsen. Deze methode heeft vooral een verlaging van energieverlies tot gevolg, en is snel uit te voeren.

Isolatie vormt een extra barrière tegen vochtproblemen

Indien u uw gevel of dak isoleert, dan zullen de isolatiematerialen een effectieve barrière vormen tegen vocht. Vocht en water zullen immers veel moeilijker uw woning kunnen binnendringen, dankzij de extra lagen materiaal. Uiteraard leidt het isoleren van uw gevel en dak ook tot vele andere voordelen, zoals een warmer huis in de winter en minder hoge energiekosten.

Wilt u meer informatie over de vele voordelen van isolatie? Neem dan nu contact op met Home Solution. Wij voorzien u graag van deskundig advies en kijken samen met u naar de beste opties voor uw woning.

Vraag uw GRATIS vochtdiagnose aan! →Contacteer ons nu!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie