• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Energieverlies

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Last van energieverlies in uw woning?

Bent u geschrokken bij de eindafrekening van uw jaarlijks energieverbruik? Dan kan het zijn dat uw woning te kampen heeft met energieverlies. Er zijn heel wat plekken in een pand waar energieverlies kan optreden, zelfs al heeft u al heel wat geïnvesteerd in isolatie. Het energieverlies kan soms in kleine hoekjes zitten.

Energieverlies door gebrek aan isolatie

In de zomer zult u niet al te veel merken van energieverlies, omdat de temperatuur binnen veelal gelijk (of zelfs kouder) is dan de buitentemperatuur. Breekt de winter echter aan, en u begint binnenshuis te verwarmen, dan zal u de gevolgen van onvoldoende isolatie merken, zeker financieel. Uw energierekening zal hoe dan ook hoger uitpakken, omdat de warm gestookte lucht via slecht of niet-geïsoleerde plekken en ruimten naar buiten kan ontsnappen en dus volledig verloren gaat, waardoor u nog meer moet bijstoken.

Energie besparen? Vraag een gratis isolatieadvies aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Verder is het goed mogelijk dat u in bepaalde ruimten van uw woning een temperatuurverschil ervaart. Heeft u bijvoorbeeld enkel glas in plaats van dubbele beglazing, dan zal het in de buurt van uw ramen snel een aantal graden kouder aanvoelen. Daarnaast zult u veelvuldig te maken krijgen met condensvorming, omdat het raamoppervlak veel kouder is dan de temperatuur binnenshuis en vocht zich als gevolg hiervan aan uw ramen zal hechten.

Het aanbrengen van goede isolatie levert meerdere voordelen die komaf maken met deze toch wel vervelende situaties.

Hoe kunt u energieverlies oplossen?

Omdat energieverlies op zoveel verschillende plekken kan optreden, zijn er logischerwijs ook al evenveel mogelijke isolatiemethoden. Energieverlies door enkele beglazing is uiteraard op te lossen door het plaatsen van dubbele ramen, al vereist dit doorgaans een aardige investering.

Heeft u een ietwat krapper budget maar wilt u toch de nodige actie ondernemen, dan kunt u overwegen om isolatie aan te brengen aan de diverse oppervlakken in uw woning. Zo kunt u uw muren beter isoleren tegen koude van buitenaf. Op dezelfde manier kunt u isolatiematerialen aanbrengen in bijvoorbeeld uw dak of vloeren.
Hiervoor zijn tegenwoordig zeer diverse materialen beschikbaar zoals glaswol of PIR. Deze materialen beschikken over goede thermische eigenschappen, waardoor de warme lucht in uw woning ook heerlijk binnen blijft circuleren, in plaats van naar buiten te ontsnappen.
Daarnaast worden moderne isolatiematerialen veelal voorzien van dampdichte lagen, zodat condensatie en vocht geen kans meer ziet de isolatiematerialen aan te tasten.

Energie besparen? Vraag een gratis isolatieadvies aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Welke isolatie kiezen?

Deze vraag kunnen wij enkel beantwoorden, nadat wij uitvoerig samen met u uw wensen en behoeften hebben besproken. Daarnaast is het noodzakelijk om uw situatie nader te bekijken, zodat we u deskundig kunnen adviseren omtrent de voor u best passende materialen. Dit kan dankzij een vrijblijvende analyse.

Home Solution biedt verschillende oplossingen op het gebied van isolatie. Voor elke woning hebben wij een adequate optie die garandeert dat warmte veel beter en langer in uw woning blijft circuleren. Neem snel contact met ons op, om te informeren naar de diverse oplossingen op maat.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie