• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Dak isoleren met PIR

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Dak isoleren met PIR platen

Isolatiematerialen zijn tegenwoordig bijzonder divers en bieden veel meer opties dan vroeger. Eén van de methoden die wij aanbieden om uw dak vakkundig en goed te isoleren, is dakisolatie met behulp van PIR-isolatieplaten. Wanneer uw dak niet of onvoldoende is geïsoleerd, kunt u te maken krijgen met aanzienlijk energieverlies.

Vooral tijdens de gure wintermaanden is dit energieverlies merkbaar. Bevindt het “energielek” zit op het niveau van het dak, dan zal u al snel merken dat de temperatuur van kamers onder het dak een paar graden minder is dan die op het gelijkvloers.
U voelt dit overigens niet alleen aan lichamelijk, maar ook in uw portemonnee. Door een gebrekkige isolatie ontsnapt er energie naar buiten. U zult harder moeten stoken om dezelfde temperatuur te behouden, en dit brengt de nodige extra kosten met zich mee. Het verdient daarom aanbeveling om te onderzoeken of dakisolatie uw situatie kan verbeteren.

Dak laten isoleren mer PIR? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe dak isoleren met PIR?

PIR isolatieplaten zijn bijzonder breed toepasbare isolatiematerialen, die bovendien erg goed geschikt zijn voor het isoleren van een dak. PIR isolatiemateriaal is eigenlijk een harde schuimplaat, dat qua structuur veel wegheeft van PUR. Het voordeel van PIR is echter dat het vele malen veiliger is. Bij verhitting komen er namelijk minder schadelijke gassen vrij.

PIR isolatieplaten worden veelvuldig gebruikt voor het isoleren van platte daken en hellende daken, maar ook bijvoorbeeld bij spouwmuren en vloeren.

Verder beschikken PIR platen over zeer goede thermische eigenschappen, waardoor dit isolatiemateriaal ook in zeer geringe diktes kan worden toegepast. PIR heeft een isolatiewaarde van 0,023-0,026 W/Mk.

Concrete voordelen van PIR isolatie

PIR isolatieplaten beschikken over meerdere voordelen:

  • Het betreft zeer licht materiaal dat ook gemakkelijk te verwerken is.
  • PIR platen hebben een bijzonder hoge isolatiewaarde, terwijl ze juist erg dun zijn in vergelijking met andere materialen.
  • PIR isolatieplaten beschikken over goede brandvertragende eigenschappen.
  • PIR platen beschikken over dampdichte lagen en nemen dientengevolge geen vocht op. Ze kunnen dus prima in vochtige ruimten en condities worden gebruikt.

Soorten PIR isolatieplaten

Bijna alle PIR isolatieplaten zijn aan beide zijden voorzien van een dampwerende laag, waardoor de platen zeer snel verwerkt kunnen worden. Een apart dampscherm aanschaffen is dus niet meer nodig. Dit scheelt zowel in tijd als in kosten.

Daarnaast kunnen PIR platen voorzien worden van extra isolatiemateriaal, zoals glaswol. Deze laag glaswol vangt oneffenheden in het oppervlak van de muur of het dak op. Deze zogeheten combinatieplaten worden vanwege hun ietwat ruwe afwerking vaak toegepast in spouwmuren.

Beschikt u over een plat dak, dan zijn er ook nog speciale PIR platen te koop die aan beide kanten zijn voorzien van een gebitumineerde coating. Door deze coating loopt de dakbedekking als het ware naadloos over in de PIR platen.
PIR platen beschikken bovendien over een dichte en drukvaste structuur. Zo blijft het dak ook na het aanbrengen van PIR isolatie nog steeds beloopbaar.

Zijn PIR isolatieplaten voor u geschikt?

Bent u van plan om uw dak binnenkort opnieuw of beter te isoleren? Dan zijn PIR isolatieplaten zeer zeker het overwegen waard. Home Solution komt graag eens bij u langs om uw dak aan een grondig en vrijblijvend onderzoek te onderwerpen. Na dit onderzoek kunnen wij u van gepast advies voorzien met betrekking tot de meest efficiënte en effectieve manier van isoleren.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie