• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Onvoldoende isolatie

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waarom leidt onvoldoende isolatie tot energieverlies?

Valt uw energierekening jaarlijks hoger uit dan verwacht? Dan is de kans groot dat er ergens in uw woning sprake is van verminderde (of zelfs niet aanwezige) isolatie

U kunt energieverlies door onvoldoende isolatie ervaren door een dak dat niet goed is geïsoleerd, een niet-geïsoleerde gevel, of naden en kieren die niet goed zijn afgedicht. Eén van de meest bekende vormen van onvoldoende isolatie zijn ramen van enkel glas in plaats van dubbel glas.

Onvoldoende isolatie kan leiden tot het ontsnappen van warme lucht in de winter, maar zorgt ervoor dat uw huis in de zomer ook snel erg warm wordt. 

Waarom is isolatie in huis zo belangrijk?

Niet alle huizen zijn goed geïsoleerd. De meeste nieuwere huizen beschikken standaard over isolatiemethoden zoals dubbel glas en gevelisolatie.

Bezit u echter een oudere woning, dan is de kans groot dat zulke maatregelen ontbreken. Veel oude huizen hebben vensters van enkel glas en geen gevel- of dakisolatie, waardoor in de winter koude lucht van buiten veel gemakkelijker uw woning binnendringt. Wanneer u vervolgens stookt als het koud is, zal een deel van de gestookte warme lucht ook via deze plaatsen naar buiten kunnen ontsnappen. Het gevolg hiervan is dat u meer moet stoken dan iemand die een goed geïsoleerde woning heeft, en dat zal u duidelijk merken bij de jaarafrekening en in uw portemonnee. 

Bespaar op uw energiefactuur! →Contacteer ons voor vrijblijvend advies!

Hoe uw jaarlijkse energiekosten verminderen?

Wilt u graag uw energiekosten omlaag drukken, dan kunt u kiezen uit een breed scala aan isolatiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld uw gevel na laten isoleren. Tussen de binnen- en buitenmuren komt dan een laag isolatiemateriaal waardoor warmte veel minder snel kan ontsnappen. Met andere woorden: er treedt minder energieverlies op.

Hetzelfde kunt u doen met uw dak, bijvoorbeeld door uw dak met PIR of minerale wol te isoleren. Uw dak isoleren kan grote positieve gevolgen hebben voor uw energieverbruik, omdat warmte van nature stijgt, en uw dak dus sowieso een gevoelige plek is waar warmte kan ontsnappen. Is uw dak niet geïsoleerd? Dan verdient het zeker aanbeveling deze piste te onderzoeken. 

Bespaar kosten op lange termijn

Uw woning op bepaalde plekken isoleren kan een grote investering lijken, maar als u berekent wat isolatie u jaarlijks zal opbrengen aan verminderde energiekosten, dan komt u er al snel achter dat deze investering zeer profijtelijk kan zijn. Bovendien verbetert isolatie het leefklimaat in uw woning, hetgeen ook een groot immaterieel voordeel oplevert.

Wilt u meer weten over de vele isolatiemogelijkheden die voor u beschikbaar zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Home Solution. Wij geven u graag advies over de maatregelen die u kunt nemen om energieverlies tegen te gaan en uw jaarlijkse energiekosten omlaag te brengen.

Bespaar op uw energiefactuur! →Contacteer ons voor vrijblijvend advies!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie