• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Isolatie

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Isolatie helpt vochtproblemen te voorkomen

Isolatie is een uitstekend hulpmiddel in elke woning om energieverlies te verminderen en vochtproblemen tegen te gaan en te voorkomen. Maar dan dient u er wel voor te zorgen, dat dit correct gebeurt. Onjuist geplaatste isolatie isolatiematerialen kunnen juist aanleiding geven tot (vocht)problemen.

Welke isolatieproblemen kunnen er ontstaan?

Isolatieproblemen die onder andere op kunnen treden zijn energieverlies en condensatie.
Energieverlies kan problemen vormen wanneer de isolatie niet goed op elkaar aansluit, of niet goed geplaatst is.
Condensatie treedt met name op in geval van koudebruggen. Dit zijn openingen die ervoor zorgen dat warme lucht in contact kan treden met koude lucht, zodoende veroorzaakt dit condensatieproblemen.
In beide gevallen is het raadzaam de bouw te inspecteren en de jusite stappen te ondernemen.

Uw woning laten isoleren? Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Oorzaken van isolatieproblemen

1. Onvoldoende isolatie

De eerste reden waardoor u last kan hebben van energieverlies en eventueel ook vochtproblemen is door onvoldoende isolatie. Wanneer uw woning onvoldoende is geïsoleerd, dan zal er vrij snel sprake zijn van een niet afdoende werkende buitenschil van uw woning die warme lucht naar buiten laat en koude lucht juist naar binnen.
In dat geval kan extra isolatie een perfecte uitkomst bieden.

2. Koudebruggen

Een andere oorzaak van isolatieproblemen zijn koudebruggen. Koudebruggen kunnen optreden wanneer een dampscherm ontbreekt, of wanneer de isolatie niet goed op elkaar aansluit of verkeerd geplaatst is. Bij koudebruggen zult u vooral last hebben van condensatie op de plek in kwestie, hetgeen weer andere vochtproblemen zoals schimmelvorming in de hand kan werken.
In elk geval zult u in beide gevallen actie moeten ondernemen om verdere schade en problemen te voorkomen.

Hoe isolatieproblemen oplossen?

Indien u in uw woning last heeft van isolatieproblemen, dan zijn er meerdere oplossingen mogelijk.
Een probleem dat wij vaak terug zien komen, is de aanwezigheid van isolatieproblemen op en rondom het dak. Een dak wordt continu blootgesteld aan vele weersinvloeden en is daardoor gevoelig voor isolatieproblemen.
Mogelijke oplossingen: uw dak isoleren met PIR platen of uw dak isoleren met glaswol kan deze sensitiviteit opvangen.

Indien de isolatieproblemen meer op vloerniveau aanwezig zijn, dan kan vloerisolatie met PIR platen de oplossing zijn. Zo voorkomt u dat er energieverlies via uw vloer optreedt. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden, zoals gevelisolatie en muurisolatie.

Welke methoden voor u het beste zijn, kunnen wij voor u bepalen aan de hand van een vrijblijvende diagnose.

Home Solution biedt voor elk isolatieprobleem dé oplossing

Isolatie is een specifieke klus die u het beste uit handen geeft aan een expert. Omdat verkeerd geplaatste isolatie nu eenmaal tot problemen kan leiden, denk aan de eerder genoemde koudebruggen of niet goed aansluitende isolatiematerialen.

Wilt u ook besparen op uw stookkosten en vochtproblemen definitief vaarwel zeggen? Neem dan contact op met ons ervaren team. Wij beantwoorden al uw vragen en voorzien u van degelijk en helder advies met betrekking tot de oplossing die in uw geval het beste is.

Uw woning laten isoleren? Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie