• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vloerisolatie met PIR

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waarom en hoe een vloer isoleren met PIR?

Wilt u besparen op uw energiekosten? Dan zijn er verschillende zaken die u kunt ondernemen om uw energiefactuur omlaag te drukken. Veruit de meest gehoorde maatregel betreft het aanbrengen van extra isolatie in uw woning. Isolatie zorgt er immers voor dat warme lucht veel beter in uw woning blijft circuleren.

Heeft u eenmaal het besluit genomen om (een deel van) uw woning na te isoleren, dan zijn er diverse materialen voorhanden en meerdere keuzemogelijkheden betreffende de te isoleren plek in uw huis. Zo kan u ervoor opteren om uw vloer te isoleren met PIR.

Wat is PIR en waarom zijn PIR platen aan te raden?

PIR is de verkorte benaming voor polyisocyanuraat. Het is eigenlijk een geüpgradede versie van PUR (polyutheraan) omdat er polyol aan toe is gevoegd. PIR is daardoor een pak minder dik dan PUR en kan gemakkelijker worden gebruikt voor oppervlakken die niet gebaat zijn bij een zeer zichtbare verdikking. Daarnaast is PIR ook lichter en meer brandwerend.

PIR is daarmee een zeer fijn isolatiemateriaal dat u voor zeer uiteenlopende klussen kunt gebruiken. U kunt PIR gebruiken voor daken, spouwmuren maar ook vloeren. PIR heeft zeer hoge thermische eigenschappen en isoleert beter dan vele andere materialen, zelfs met de kleine dikte. U verkrijgt dus een isolatiemateriaal dat uitstekend van kwaliteit is, licht en dun voor een scherpe prijs.

Uw vloer laten isoleren met PIR? Vraag een gratis offerte aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Welke soorten PIR platen kunt u aanschaffen?

PIR platen zijn in vele varianten verkrijgbaar. Veruit de meeste beschikken over een dubbele dampdichte afwerking. Dit is met name van belang om vochtproblemen en condensatie te voorkomen.

Ook kunt u PIR platen kopen die aan één zijde een laag ander isolatiemateriaal bevatten, zoals minerale wol. Dit is vooral handig, wanneer u een ietwat ruw oppervlak wilt isoleren zoals een vloer of muur. Deze laag zal de oneffenheden op het oppervlak egaliseren, en een glad effect creëren. 

Waar op letten bij het isoleren van een vloer met PIR?

Heeft u besloten uw vloer te isoleren met PIR? Dan moet u eerst nagaan of de ondervloer niet al over een dampremmende laag beschikt. Wanneer u namelijk hier overheen nog een extra dampdichte laag plaatst, zal er juist condensvorming optreden omdat de lucht als het ware gevangen zit. U kunt dan het beste voor een meer damp-open isolatiemateriaal kiezen, zoals minerale wol.

Ook moet u ervoor zorgen dat de vloer aan de onderzijde voorzien is van voldoende ventilatie. Met name vloeren op de begane grond of tegen de kruipruimte aan dienen over ventilatiemogelijkheden te beschikken om gevaarlijke situaties te vermijden. Bent u hier niet zeker van? Neem dan sowieso contact op met een expert. 

Wanneer u eenmaal de PIR platen plaatst, dan kan dit zowel met montagekit als met montagepennen. De keuze is mede afhankelijk van de gladheid van de vloer. Niet alle vloeren zijn even effen, waardoor plakken onmogelijk wordt. Plak altijd alle randen zeer goed af, om een perfecte isolatie te waarborgen.

Besteedt u de klus liever uit aan een expert?

Het aanbrengen van vloerisolatie moet zeer secuur gebeuren indien u wilt dat de isolatiematerialen het gewenste effect hebben. Wij raden daarom in principe aan om de hulp in te schakelen van een expert, omdat u anders een hoop geld en tijd riskeert.

Home Solution kan u uitstekend bijstaan met het plaatsen en installeren van vloerisolatie, waarbij wij alle details tot in de puntjes voor u verzorgen. Neem nu contact met ons op, en informeer naar de mogelijkheden. 

Uw vloer laten isoleren met PIR? Vraag een gratis offerte aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie