• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Lekkende kimnaad

Vochtproblemen door een lekkende kimnaad?

Elke woning heeft wel bepaalde specifieke plekken die een hoger risico vormen op vochtproblemen en vochtschade. U denkt dan misschien aan voor de hand liggende zaken zoals kieren en barsten in uw gevel, of verzwakte materialen waardoor vocht uw woning kan binnendringen. Een kimnaad is echter ook zo'n gevoelige plek, die bij schade kan leiden tot binnentredend vocht.

Wanneer u last heeft van een lekkende kimnaad, dan zal het vocht op termijn voor meer vervelende gevolgen zorgen, en riskeert u vochtschade aan de omliggende oppervlakken en spullen die u in de ruimte heeft opgeslagen. Indien u het vochtprobleem te lang laat aanslepen, kunnen de kosten voor herstel aanzienlijk oplopen. 

Wat is een kimnaad?

Een kimnaad is de verbinding tussen een wand en de vloer van een ruimte. Het is de plek waar muur en vloer samenkomen. In de zogeheten natte ruimten van een woning (de plekken waar veel met vocht wordt gewerkt, zoals de keuken of badkamer) is de kimnaad veelal voorzien van versterking in de vorm van siliconenkit of iets dergelijks. Dit is om vochtproblemen of vochtschade in de toekomst voor te kunnen zijn.

Hoe ontstaat een lekkende kimnaad?

Een kimnaad kan om uiteenlopende redenen beginnen lekken. Het laagje siliconenkit kan na verloop van tijd bijvoorbeeld poreus worden, minder goed hechten, of zelfs geheel wegslijten. Het is daarom verstandig, vooral in uw badkamer en eventueel uw keuken, om goed op te letten of de kimnaad nog steeds goed is afgesloten.

Is dit niet het geval, dan kunnen vocht en water van buiten naar binnen dringen, maar ook andersom! In badkamers zien we dit vaak terug;. Wordt er bijvoorbeeld elke dag een bad of douche genomen, dan kan er vocht via de kimnaad wegsijpelen. Dit water komt in de muren terecht, en dit zal logischerwijs leiden tot nodige vochtproblemen en vochtschade.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Ook uw kelder beschikt over een kimnaad

De kimnaad in een kelder verdient ook zeker aandacht. Indien u een kelder heeft, dan heeft u ongetwijfeld al gemerkt dat de luchtvochtigheid in deze ruimte ligt dan op andere plaatsen in uw woning. Verder is uw kelder erg gevoelig voor vocht dat van buiten naar binnen kan sijpelen.

Het is dus zeer raadzaam ervoor te zorgen dat de kimnaad in uw kelder extra wordt versterkt om vochtproblemen en –schade in de toekomst te voorkomen.

Hoe een lekkende kimnaad oplossen?

Denkt u dat u ergens in huis last heeft van een lekkende kimnaad? Geen nood, Home Solution komt graag bij u langs om het probleem op te lossen. Wij zullen uw huis aan een zeer grondige GRATIS vochtdiagnose onderwerpen, waarna wij u exact de oorza(a)k(en) van de lekkende kimnaad kunnen voorleggen, samen met effectieve en doelgerichte oplossingen voor het vochtprobleem.

Wij voorzien u tevens graag van advies en hulp betreffende de maatregelen die u kunt nemen, om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. Bel ons meteen en wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie