• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Scheurinjectie

Scheurinjectie bij barsten in uw gevel of beton

Heeft u last van een plaatselijke vochtprobleem in uw woning? Zo kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met condensatieproblemen door één of meerdere koudebruggen in uw huis. Koudebruggen ontstaan wanneer de isolatie tussen de binnen- en buitenmuur verzwakt is, vaak door een scheur of barst in uw muren.

Ook kan u te maken krijgen met lekkages als gevolg van scheuren en barsten in uw gevel, dak of kelderruimte. Vaak betreft het scheuren in metsel- en voegwerk, of scheuren in het beton.

De vochtproblemen die u als gevolg hiervan ondervindt, zijn bijgevolg te herleiden tot deze specifieke zwakke plekken en niet algemeen van aard. Dit vraagt dan ook voor een plaatselijke oplossing: scheurinjectie.

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe ontstaan scheuren en barsten?

U kunt op heel wat verschillende manieren te maken krijgen met scheuren in de bouwmaterialen van uw woning. Scheuren en barsten in de gevel ontstaan vaak na verloop van tijd, omdat metsel- en voegwerk nu eenmaal poreus van aard is. Door jarenlange inwerking van trillingen en diverse weersomstandigheden kunnen fijne scheurtjes ontstaan. Wanneer vocht zich een weg in deze haarscheurtjes weet te banen, kan in de winter bevriezen en uitzetten. Door dit proces worden de haarscheurtjes steeds groter en veranderen ze in grote scheuren en barsten.

U kunt ook te maken krijgen met scheuren in beton. Dit komt met name veel voor in kelders en kruipruimten. De oorzaken voor scheuren in het beton van uw woning zijn iets meer divers, en kunnen veroorzaakt worden door constructiefouten, grote of vele verschillen in temperatuur waardoor het beton krimpt en dan weer uitzet, en ook met grote spanningen op het beton.

Een betonscheur is niet per definitie gevaarlijk, maar dient wel snel aangepakt te worden omdat het immers een zwakke plek vormt waar water en vocht doorheen kan sijpelen.

Vraag een gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wat is scheurinjectie?

Scheurinjectie betreft het injecteren van scheuren en barsten in oppervlakken met een waterafstotend middel, waardoor vocht niet langer kan binnendringen. Concreet gaat het om het inspuiten van een epoxyhars, waardoor de scheur of barst definitief wordt afgedicht. Deze methode is erg efficiënt voor het dichten van kleine plaatselijke oppervlakken en is bovendien budgetvriendelijk.

Is scheurinjectie de oplossing voor uw vochtprobleem?

Indien de vochtproblemen in uw woning overduidelijk het gevolg zijn van scheuren in materialen, dan kunt u er vrijwel zeker vanuitgaan dat scheurinjectie het probleem zal oplossen.

Laat echter sowieso de situatie door een expert beoordelen. Zo bent u 100% zeker dat de precieze oorzaak van het probleem wordt aangepakt. Home Solution komt graag bij u langs voor een vrijblijvende gratis vochtanalyse die alles in kaart brengt.

Vervolgens stellen wij de juiste behandelingsmethode voor, die voorgoed de vochtproblemen in uw woning oplost. Neem vandaag nog contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie