• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Betonherstelling

Betonherstellingen: hoe betonlekken en betonscheuren oplossen?

In uw woning kunt u op diverse plaatsen constructies uit beton aantreffen. Beton is immers een uitzonderlijk sterk materiaal, dat een uitstekende basis vormt voor de constructie van uw woning. Met name in kelders wordt veel met beton gewerkt, omdat dit de stabiliteit van uw fundering ten goede komt.

Beton kan (na verloop van tijd) schade vertonen

Hier kunnen diverse oorzaken aan ten grondslag liggen, die vervolgens kunnen leiden tot vochtproblemen en betonlekken. Vooral door gescheurd beton kan vocht en water gemakkelijk binnendringen, het is dus verstandig altijd alert te zijn op mogelijke betonproblemen. Met behulp van betonreparatie kan Home Solution deze vochtproblemen voor u de kop indrukken.

Vraag uw gratis beton diagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Oorzaken van betonlekken

De oorzaken van problemen met beton zijn legio en worden in zeer veel gevallen veroorzaakt door constructiefouten.

U kunt te maken krijgen met betonscheuren, wanneer tijdens het proces van vervaardiging niet de juiste stappen worden gevolgd. Maar ook temperatuurverschillen kunnen leiden tot scheuren in het beton, wanneer het beton krimpt en weer uitzet.
Hetzelfde geldt voor situaties zoals betonrot, een lekkende betonmuur en de aanwezigheid van een grindnest of kiezelnest.

Naast problemen met beton die gelieerd zijn aan het materiaal zelf, zijn er ook externe factoren die een rol kunnen spelen bij de vorming van betonlekken.

U kunt last hebben van lekkende buizen of leidingen, dit komt veelvuldig voor in kelders. Ook een lekkende afdichting kan voor problemen zorgen.
Een specifiek probleem in kelders is een lekkende kimnaad, dit is de plek waar de muren en vloer van de kelder samenkomen. Het vocht dat op deze wijze binnen dringt kan eventueel aanwezig beton namelijk beschadigen.

Hoe kunt u betonlekken herstellen?

Betonlekken hebben diverse oorzaken, daarom bestaan er ook meerdere oplossingen om van uw betonlekken af te geraken. Een zeer goed middel tegen betonlekken betreft het injecteren van de lekkage met een speciaal waterafstotend middel.

Dit kan worden gerealiseerd op verschillende manieren, zoals scheurinjectie om gescheurd beton te herstellen. Maar ook scherminjectie, kimnaadinjectie en grindnestinjectie bieden uitstekende mogelijkheden.

Is er sprake van een groter probleem? Overweeg dan betonreparatie, waarmee alle problemen met het beton in uw woning in één keer worden opgelost. Voor een lekkende doorvoer bieden wij doorvoerafdichting.
Met deze methode wordt de doorvoer geheel waterdicht gemaakt, zodat u zich geen zorgen meer hoedt te maken over binnentredend vocht via deze weg.

Home Solution rekent af met betonlekken in uw woning

Met welke vorm van betonschade u ook kampt; ons ervaren team van experts weet als geen ander hoe de situatie weer kan worden hersteld.
Indien u er zeker van wilt zijn dat u voorgoed klaar bent met de vochtproblemen in uw woning, dan neemt u zo snel als mogelijk contact met ons op. Wij komen bij u langs om het beton grondig te inspecteren, waarna wij u exact kunnen vertellen wat er precies aan de hand is.

Daarna zullen wij de beste behandelmethoden aan u voorleggen en samen met u er voor zorgen, dat betonnen oppervlakken weer sterk en weerbaar worden gemaakt.
Bel ons gerust op via 0800/26.004 voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Vraag uw gratis beton diagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie