• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Betonreparatie

Beschadigd beton herstellen met betonreparatie

Heeft u ergens in uw woning oppervlakken van beton? Veel mensen denken dat beton zo goed als onvernietigbaar is, en vrijwel geen risico vormt tot schade en vochtproblemen. Helaas kan ook beton aanleiding geven tot vochtschade. Tijdens de constructie van beton kan er namelijk het één en ander mislopen, waardoor u in een later stadium tegen vochtproblemen aan kunt lopen.

Spring snel naar: Hoe ontstaat schade aan beton? - Hoe zwakke plekken en vochtproblemen in beton herstellen? - Hoe kunnen we u helpen bij betonherstelling?

Daarnaast zijn er nog tal van andere factoren die bij kunnen dragen aan beschadigingen in beton, zoals temperatuurschommelingen. Het beton kan dan bijvoorbeeld scheuren en barsten gaan vertonen, die logischerwijs vocht en water de ruimte bieden om binnen te dringen in uw woning. Om zulke problemen snel te verhelpen (en het liefst natuurlijk helemaal voor te zijn), is het verstandig uw betonnen oppervlakken periodiek te controleren en waar nodig te herstellen.

Beschadigd beton aan uw gebouw? Vraag een gratis analyse van uw beton aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe ontstaat schade aan beton?

Beton lijkt erg sterk en is dat ook, mits goed aangebracht en gemengd. De firma die uw beton giet, dient rekening te houden met de vele aspecten die van invloed zijn op de uiteindelijke kwaliteit van het beton. 

  • Het cement moet goed gemengd worden, en de gebruikte stoffen moeten in de juiste verhouding met elkaar gecombineerd worden.
  • De juiste hoeveelheid water moet gebruikt worden, en er moet opgevolgd worden dat de specie ook echt goed met het water wordt vermengd.
  • Het beton moet voldoende kans krijgen om uit te drogen.
  • Tijdens het uitdrogen moeten er dilataties gebruikt worden, zodat het  beton de ruimte heeft om te krimpen/uit te zetten.
  • De temperatuur tijdens de constructie moet zo stabiel mogelijk gehouden worden, om teveel beweging in het beton te voorkomen.

Deze en ook andere factoren zijn essentieel voor een goede kwaliteit van het beton. Wordt er iets over het hoofd gezien, dan bestaat de kans op zwakke plekken en mankementen. Wanneer beton bijvoorbeeld niet goed kan uitzetten en krimpen, zullen en scheuren en barsten ontstaan. Deze bieden vocht vrij baan tot uw woning.

Hoe zwakke plekken en vochtproblemen in beton herstellen?

Heeft u ergens vochtschade of vocht ontdekt in uw beton? Dan bestaan er meerdere oplossingen, die direct komaf maken met de vervelende gevolgen van het aanwezige vocht. Een zeer veel gehanteerde methode bestaat uit het injecteren van de scheuren of barsten met een speciaal waterafstotend middel. Veelal gaat het om epoxy, waterafstotende harsen of een speciale injectiegel.

Deze methode wordt ook wel betoninjectie genoemd en staat bekend om haar snelheid en doeltreffendheid. Bovendien is dit dé methode bij uitstek om plaatselijke problemen aan te pakken. U hoeft dus niet volledige murenen oppervlakken te vervangen. Nadat de plekken zijn geïnjecteerd, bent u jarenlang verzekerd van perfect waterdicht beton.

Hoe kunnen we u helpen bij betonherstelling?

Wilt u weten of betoninjectie ook voor uw situatie geschikt is? Neem dan snel contact op met Home Solution. Wij komen natuurlijk eerst bij u langs om uw betonnen oppervlakken grondig te inspecteren. Daarna voorzien wij u van een heldere oplossing, die voorgoed afrekent met al uw vochtproblemen. Plan nu een afspraak in voor uw GRATIS vochtanalyse

Laat uw betonelementen gratis analyseren →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie