• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Scherminjectie

Los plaatselijke vochtproblemen op met scherminjectie

Wanneer u plots in uw woning vochtige plekken of oppervlakken vindt, zult u in de eerste plaats wellicht schrikken. Waar komt dit vocht vandaan? Vochtproblemen komen helaas erg vaak voor, en de aanwezigheid van vocht en wateroverlast in huis is natuurlijk geen pretje. Gelukkig zijn er tal van oplossingen voor vochtproblemen. Eén hiervan is scherminjectie

Vocht kan soms plaatselijk in huis aanwezig zijn

Veel vochtproblemen zijn uitgebreid van aard, en vereisen daarom een totaaloplossing. Heeft u bijvoorbeeld vocht in uw kelder door binnensijpelend grondwater, dan is de kans groot dat grote oppervlakken van uw keldermuren verzwakt en als zodanig ook aangetast zijn. Condensatie is ook zo een voorbeeld. Door condensatieproblemen in uw woning kunt u op vele plekken hinder ondervinden van vocht.

Maar in bepaalde gevallen kunt u last hebben van vocht of wateroverlast door plaatselijke mankementen in uw woning. Deze zijn zeer verschillend en talrijk van aard. Denk bijvoorbeeld aan zwakke plekken zoals:

  • Scheuren en barsten in het metsel- en voegwerk van uw gevel
  • Scheurtjes in het pleisterwerk, zowel binnen als buiten
  • Scheurtjes rondom uw raamkozijnen en andere verbindingen
  • Scheuren in het beton van bijvoorbeeld uw kelder

Al deze kleine mankementjes zijn als het ware toegangspoorten voor vocht en water, waardoor u na verloop van tijd te maken kunt krijgen met wateroverlast. Langzaamaan zal extern vocht deze kiertjes en spleetjes binnendringen en niet alleen de gevel van uw woning aantasten, maar ook het interieur.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Scherminjectie maakt direct komaf met wateroverlast

Scherminjectie is één van de vele vormen van het injecteren van oppervlakken om ze weer geheel waterdicht te maken. Voor scherminjectie wordt doorgaans een speciaal middel gebruikt of een mengsel van middelen. Deze injectiemiddelen, vaak harsen of epoxy, hebben de eigenschap dat ze een zwakke plek weer geheel afsluiten voor vocht.

Na inspectie van uw woning en het lokaliseren van alle zwakke plekken, zullen deze allereerst grondig worden schoongemaakt zodat het waterafstotende middel goed kan hechten. Daarna worden de mankementen behandeld. Na uitdroging bent u jarenlang verzekerd van waterdichte muren en een huis dat vrij blijft van wateroverlast.

Voordelen van scherminjectie

Scherminjectie is een uitstekende oplossing voor plaatselijke toepassingen. Indien u geen veelomvattend vochtprobleem in huis heeft, maar slechts op één of enkele plekken wateroverlast ondervindt, dan kunt u door middel van scherminjectie dit vochtprobleem zeer snel aanpakken. Het behandelen van de mankementen en scheuren is een kwestie van enkele uren, in tegenstelling tot sommige andere oplossingen die dagen of zelfs weken in beslag nemen. Nog een ander belangrijk voordeel: scherminjectie is een relatief goedkope oplossing, wat niets afdoet van zijn efficiëntie.

Home Solution kan elk oppervlak voor u injecteren

Waar u ook last heeft van wateroverlast, ons deskundige team kan de situatie in een oogopslag voor u inschatten en u direct een idee geven van de meest geschikte behandelmethode, de duur ervan én het bijbehorende kostenplaatje. Voor meer informatie kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij leggen onze werkwijze graag aan u voor en plannen ook graag meteen een vrijblijvende GRATIS vochtanalyse in. 

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie