• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Doorvoerafdichting

Hoe een goede doorvoerafdichting vochtproblemen voorkomt

Vochtproblemen zijn talrijk, evenals de oorzaken en situaties die tot vocht(schade) in uw woning kunnen leiden. Een veelgehoorde oorzaak van vochtproblemen zijn de doorvoeren in een woning als deze onvoldoende zijn afgedicht. Doorvoeren zijn de holle ruimten die plaats bieden aan leidingen en kabels, zoals elektriciteits- en telecomkabels.

Uw woning is in elke ruimte voorzien van diverse (elektrische) voorzieningen, zoals in- en uitgangen voor uw internetverbinding en tv-kabel, stopcontacten en andere gerelateerde zaken. Deze kabels lopen via de doorvoeren eigenlijk kriskras door uw huis, achter uw muren

Vaak beginnen die doorvoeren in de kelder. Wanneer doorvoeren niet goed waterdicht zijn, kunnen onder andere lekken achter uw muren en binnentredend extern vocht zorgen voor overlast en vochtschade. Via deze doorvoeren kan het vocht de diverse ruimten van uw woning binnensijpelen, en daar zorgen voor vervelende toestanden. Goede en solide doorvoerafdichtingen zijn eigenlijk in elke woning onontbeerlijk.

Vocht in uw doorvoer is ook gevaarlijk!

Dringt er vocht door in een doorvoer, dan zal dit stromen tot het meest naastgelegen toegangspunt, en daar de omliggende oppervlakken aantasten. Dit kan leiden tot weker wordende materialen, loslatend behang, afbrokkelend pleisterwerk en een algehele verminderde sterkte van alle omringende materialen.

Maar de schade aan materialen is niet het enige risico van lekkende doorvoeren. Iedereen weet dat elektriciteit en vocht niet goed samen gaan. Wanneer één van de kabels in de doorvoer ook een mankement vertoont, dan kan dit voor zeer gevaarlijke situaties leiden! Houd dus altijd een oogje in het zeil. Merkt u vocht in een doorvoer op, grijp dan meteen in!

Vocht in uw doorvoeren? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe uw doorvoeren afdichten?

Gelukkig is het waterdicht maken en geheel afdichten van doorvoeren een klusje dat op vele manieren kan worden aangepakt. Het beste laat u dit natuurlijk over aan een expert. Zo bent u achteraf volledig zeker dat u geen last meer zult hebben van vocht in uw doorvoeren.

Momenteel zijn er uiteenlopende soorten vullingen en materialen op de markt, die leidingdoorvoeren goed afdichten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Doorvoerafdichtingen die re-enterable zijn en die tussentijds kunnen worden opengemaakt, zodat u kabels kunt toevoegen of verwijderen
  • Brandwerende doorvoerafdichtingen, vooral geschikt voor keukens
  • Doorvoerafdichting die van harde materialen zijn vervaardigd
  • Meerdere soorten afdichtingspasta’s
  • Diverse verschillende afdichtingspluggen

Welke doorvoerafdichting kiezen?

Hoewel elke methode in principe voor elke situatie geschikt is, speelt er natuurlijk ook een esthetische component mee. Wanneer u graag soliditeit met vormgeving combineert, dan kunt u onderzoeken welke afdichting u het meest aanspreekt en het minst "stoort" in uw interieur. 

Voor het daadwerkelijk aanpakken van de klus, kunt u contact opnemen met Home Solution. Wij kunnen u uitstekend bijstaan in het volledig afdichten van uw doorvoeren. Hiervoor komen we eerst langs voor een GRATIS vochtanalyse die bovendien vrijblijvend is. Daarna stellen we u de de meest geschikte oplossing voor, op maat van uw probleem. 

Problemen met de doorvoer? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie