• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Kimnaad injectie

Voorkom vochtproblemen dankzij kimnaad injectie!

Kimnaden zijn een uiterst gevoelig onderdeel van elke ruimte. Om (vocht)problemen voor te zijn, kan u de kimnaad verstevigen met kimnaad injectie. De kimnaad is de plek waar de muren van een ruimte samenkomen met de vloer, en is hierdoor gevoelig voor vocht en vochtschade.

Denk bijvoorbeeld aan een badkamer. Wanneer u net een douche of bad genomen heeft, dan is er nogal wat condens in de ruimte aanwezig. Dit zal bij onvoldoende ventilatie omgezet worden in vloeibaar vocht. Dit vloeibare vocht druppelt naar beneden en komt in de kimnaad terecht. Is uw kimnaad niet goed waterdicht? Dan zal het vocht in uw muren en vloer dringen, die hiervan hinder zullen ondervinden. Hetzelfde geldt voor extern vocht: is een kimnaad beschadigd of niet waterafstotend genoeg, dan zal vocht van buitenaf uw woning binnendringen en zorgen voor vochtproblemen.

Hoe raakt een kimnaad beschadigd of minder waterdicht?

Zoals elk onderdeel van uw woning, is ook de kimnaad na verloop van tijd onderhevig aan slijtage. Elk huis dient periodiek aan een grondige inspectie te worden onderworpen, om eventuele zwakke plekken, beschadigingen en versleten onderdelen tijdig te kunnen ontdekken. Is er eenmaal iets stuk in en om uw woning, dan zal dit door nalatigheid steeds erger worden. De kosten voor reparatie stijgen uiteraard mee.

Een kimnaad zal door de tand des tijds en continue blootstelling aan vocht ook zwakker worden. De materialen waarvan de kimnaad is vervaardigd, worden weker, waardoor vocht vrije toegang verkrijgt.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

De gevolgen van een beschadigde of versleten kimnaad

Wanneer vocht eenmaal uw huis binnendringt, zal het de aanwezige oppervlakken en materialen aantasten. Hout wordt week en zal beginnen rotten. Metsel- en voegwerk wordt steeds zwakker en poreuzer, behang laat los, pleisterwerk brokkelt af, enzovoorts.

Daarnaast zal het vocht steeds grotere oppervlakken in beslag nemen, omdat het op zoek gaat naar nieuwe, droge plekjes. Wanneer een muur eenmaal verzadigd is met vocht, verplaatst het vocht zich naar andere ruimten. Hoe langer dit proces voortduurt, hoe moeilijker en duurder de behandeling zal zijn.

Hoe beschermt kimnaad injectie uw woning tegen vochtproblemen?

Dankzij het injecteren van de kimnaden in uw woning met een speciaal waterafstotend middel, worden de kimnaden in één keer geheel waterdicht gemaakt. De kimnaad is meestal een lange maar smalle oppervlakte die met injectie prima te beschermen is tegen vocht en wateroverlast. Deze methode is snel, effectief en in vergelijking met andere methoden veel minder kostelijk. Uw kimnaden zijn de komende jaren uitstekend beschermd tegen allerhande negatieve invloeden.

Is kimnaad injectie een goede oplossing in uw situatie?

Benieuwd of kimnaad injectie het vochtprobleem in uw woning kan oplossen? Neem contact op met Home Solution. Wij komen meteen bij u langs om al uw kimnaden te inspecteren in een GRATIS vochtdiagnose, waarna wij u precies kunnen vertellen wat er aan de hand is en bij welke oplossing u het meest baat zult hebben. Ons ervaren team weet als geen ander hoe vochtproblemen het beste aangepakt en behandeld kunnen worden, zodat uw woning weer helemaal vochtvrij is en blijft.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie