• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Lekkende afdichting

Lekkende afdichting oorzaak van vocht

Lekken kunnen overal in huis ontstaan, en leiden in de meeste gevallen helaas tot waterschade. Vaak denkt men bij een lek meteen aan spuitende afvoeren. In de praktijk zijn de meeste lekken echter een pak subtieler, waardoor ze - aanvankelijk ongezien - heel wat ravage kunnen aanrichten.

In een groot aantal gevallen gaat het om een leiding of buis met slechts een minuscuul haarscheurtje, waarlangs continu een klein beetje water druppelt. Dit water kan bijvoorbeeld via doorvoeren van de leidingen lopen, als deze niet goed zijn afgedicht. 

Wat is een afdichting?

Een afdichting is een afsluiting van een opening. Afdichtingen bestaan in allerlei maten en vormen, en bestaan uit plastische en flexibele materialen. Maar er zijn ook speciale op maat gemaakte harde afdichtingen. In ieder geval dienen al deze afdichtingen één doel: een eerder bestaande opening waar kabels of leidingen doorlopen, afsluiten en zodoende geheel waterdicht maken

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wat als een afdichting niet goed meer afsluit?

Een afdichting kan net zoals elk ander materiaal soms niet goed (meer) werken. Er kan bijvoorbeeld bij het aanbrengen van de afdichting iets fout gelopen of over het hoofd gezien zijn. Hierdoor is het gewenste waterdichte effect misschien niet 100%, en is er plaats voor vocht en lekkages.

Daarnaast kunnen oude afdichtingen na verloop van tijd slijten, waardoor de stevigheid en waterdichte werking  van de afdichting in het gedrag komt. Sommige materialen kunnen na vele jaren poreus worden of afbrokkelen. Andere materialen kunnen door diverse omstandigheden zoals temperatuurverschillen krimpen of los komen. Hoe dan ook kunnen al deze scenario’s ertoe leiden dat uw afdichting ineens niet geheel waterdicht meer is. Vocht kan via deze route een ruimte binnendringen.

Wat gebeurt er als een afdichting lekt?

Een lekkende afdichting kan leiden tot vochtproblemen en vochtschade, die met het blote oog misschien initieel niet eens waarneembaar zijn. Kleine hoeveelheden vocht kunnen langzaam doch gestaag binnendruppelen, waarna deze kleine hoeveelheden uiteindelijk toch in een grote vochtige plek uitmonden. Uw muren kunnen daardoor verzadigd raken met vocht, alsook omliggende materialen en opgeslagen spullen. Vochtige muren kunnen voorts aanleiding geven tot opstijgend vocht, waardoor ook hoger gelegen verdiepingen te lijden zullen hebben onder vochtproblemen en waterschade.

Denkt u last te hebben van een lekkende afdichting? Laat hier dan zo snel mogelijk iets aan doen. Zo voorkomt u verdere schade en daarmee een hoop kosten. Home Solution helpt u graag bij het lokaliseren en verhelpen van vochtschade door een lekkende afdichting. Ons vakkundig team onderzoekt in een gratis vochtdiagnose de oorsprong van het lek, en voorziet u ook meteen in de best passende oplossing. Bel ons meteen voor een afspraak!

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie