• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Kelder laten bepleisteren

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Kelder laten bepleisteren

Kelder laten bepleisteren

Een kelder is een ruimte die wat extra aandacht nodig heeft wanneer u deze wil renoveren. Vanwege de meestal geheel ondergrondse ligging van een kelderruimte is deze namelijk bijzonder gevoelig voor het optreden van vochtproblemen.

Uw kelder wordt omgeven door grondwater en afvoerleidingen, maar ook de zwaartekracht kan haar werk doen wanneer het bijvoorbeeld hevig heeft geregend en het sijpelwater ineens uw kelder binnen druipt. Daarom is het nuttig om te kijken naar bepaalde vormen van kelderdichting.

Preventie, altijd een slimme zet

Uw vochtige kelder preventief beschermen en voorzien van maatregelen tegen vocht is daarom altijd een slimme zet. Eén van die manieren betreft bepleistering in de kelder (vochtsaneerpleister) Dit maakt de kelder niet alleen een stuk fraaier, maar u beschermt de muren tegelijkertijd tegen vocht en vuil.  Zo kunt u de kelder voor vele handige doeleinden gebruiken, zonder het risico dat opgeslagen spullen beschadigd raken door vocht.

Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

De oorzaken van vocht in de kelder zijn talrijk

Kelders hebben verreweg het meeste met vocht en vochtproblemen te maken van alle ruimten in een woning, zelfs meer dan badkamers. In kelders bestaat namelijk vaak weinig of helemaal geen mogelijkheid tot ventileren, waardoor elk vochtprobleem eigenlijk dubbel zo schadelijk is. De relatieve luchtvochtigheid is in dat geval immers structureel en permanent veel te hoog en de ruimte kan hierdoor nooit goed uitdrogen.

Daar komt bij dat er vele soorten vocht in de kelder kunnen binnendringen. Het eerder genoemde sijpelwater bijvoorbeeld, wanneer de putten op straat niet afdoende soelaas meer beiden. Maar ook grondvocht en –water, alsmede lekkages van omliggende leidingen en de riolering. Kortom: een waterdichte kelder is een zegen en zeker geen overbodige luxe.

Door pleisterwerk aan te brengen worden uw muren sterker

De meeste kelders zijn veelal vervaardigd van metsel- en voegwerk, zeker in de wat oudere huizen waar de keldermuren aan de buitenzijde niet beschermd zijn tegen het aanwezige water. Met name het metselwerk is na verloop van tijd onderhevig aan slijtage en wordt hierdoor poreus. Water en vocht kunnen zo gemakkelijk in de materialen trekken, waardoor de muren lang vochtig blijven. Door de wanden en het plafond van pleisterwerk te voorzien kunt u deze slijtage een halt toe roepen en pakt u tevens de porositeit van de muren aan.

Kies voor vochtwerend pleisterwerk en vochtwerende verf voor een
optimaal resultaat

Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Indien u voor pleisterwerk in de kelder gaat, kies dan een soort die hier speciaal voor bedoeld is en een vochtwerende werking heeft. Deze soorten pleisterwerk zijn voor ruimten bedoeld waar het snel vochtig is en voorzien in een sterke en damp-open laag. Dit leidt ertoe, dat de muur bij contact met vocht ook heel snel uit kan drogen en het vocht dus niet lang in de muren zal blijven zitten.

Meer over kelders en kelderdichting

Heeft u behoefte aan meer ingrijpende maatregelen?

Indien u het idee heeft dat bepleistering in de kelder een gepaste oplossing is voor u, dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Wij zullen dan uw kelder grondig inspecteren en u de beste methode voorstellen, om voorgoed van alle vochtproblemen verlost te zijn. In sommige gevallen kunnen dat ook andere methoden zijn zoals kelderdichting, of zelfs injectie van muren. U kunt er in elk geval altijd van uit gaan dat Home Solution u de meest effectieve én efficiënte oplossing aanbiedt, speciaal afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Contacteer Home-Solution vrijblijvend. Wij kunnen bij u langskomen en adviseren graag welk systeem in uw geval de beste oplossing is. Bel ons gratis op 0800/26.004 voor een afspraak, wij helpen u graag!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie