• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vochtdetectie: Bestrijden en voorkomen van vochtproblemen

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vochtdetectie: Bestrijden en voorkomen van vochtproblemen

Vochtdetectie: Bestrijden en voorkomen van vochtproblemen

Vochtproblemen in huis zijn nooit prettig. Het aanwezige vocht kan zorgen voor beschadigingen aan uw woning én uw eigendommen. Ook kan uw gezondheid lijden onder de gevolgen van de hoge hoeveelheid vocht en de vochtproblemen. Eens u weet met welk vochtprobleem u kampt, dan kunt u er snel iets aan doen. Is het echter onduidelijk wat er precies aan de hand is? Dan is vochtdetectie en -diagnose voor u een goede manier, om te achterhalen met welk vochtprobleem u te maken heeft.

Heeft u ergens in uw woning last van vocht?

Vocht kunt u herkennen door bijvoorbeeld natte of bruine plekken op muren en plafonds. Maar ook door een karakteristieke muffe geur op bepaalde plekken in huis. Als het vochtprobleem al langer speelt, dan kunt u ook last hebben van schimmels of salpetervorming en zullen bijvoorbeeld plinten of pleisterwerk loskomen of verbrokkelen. In al deze gevallen zult u in elk geval actie moeten ondernemen, om verdere schade aan uw woning te voorkomen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Waarom is vochtdetectie zo belangrijk?

Vocht in huis is nooit goed, daar kunnen we kort over zijn. Om vocht in huis echter effectief te kunnen bestrijden en voorkomen, is het noodzakelijk om de oorzaak van een vochtprobleem te kennen. Maar vochtproblemen kunnen vaak gecompliceerder zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Daarom is het stellen van een correcte diagnose naar wat en waar vandaan het vocht komt een belangrijk gegeven. zo komt u er achter wat er aan de hand is en welke materialen hierdoor zijn aangetast.

Wat houdt vochtdetectie precies in?

Vochtdetectie bepaalt, of en waarom uw muren vochtig zijn. Hiertoe wordt vaak een calciumcarbidetest uitgevoerd. De uitslag van deze test zal aangeven, hoe diep het vocht inmiddels in uw muren is getrokken. Ook wordt met deze test vaak beoogd de hoogte van de concentratie hygroscopische zouten vast te stellen.

De test bestaat uit het afnemen van speciale boorstaaltjes. Deze staaltjes worden vervolgens vermengd met het calciumcarbide, om te kijken welke reactie hierdoor plaatsvindt. De boringen vinden op verschillende plekken en met verschillende diepten plaats, zodat u precies weet waar wel of niet vocht in uw muren zit. Wanneer de muren vochtig zijn tot heel diep, dan gaat het vaak om opstijgend vocht. Vocht dat vooral aan de buitenzijde wordt vastgesteld duidt vaak op doorslaand vocht, aan de binnenkant juist op condensatieproblemen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Wanneer is vochtdetectie raadzaam?

Vochtdetectie is altijd aan te raden in situaties waarin u het vermoeden heeft last te hebben van vocht in huis. Hoe klein dit vermoeden ook is. Want snel reageren is altijd beter dan het oplossen van een probleem dat al jaren aansleept, zeker wanneer het gaat om vochtproblemen. U kunt beter een vochtprobleem snel vinden en bestrijden, dan achteraf de schade te moeten herstellen.

Home Solution kan vakkundig voor u een vochtdetectie uitvoeren

Home Solution kan u uitstekend van dienst zijn bij vermoedens van vocht in uw woning. Ons ervaren team komt direct bij u langs en zal uw gehele woning aan een uitgebreid onderzoek onderwerpen, door middel van onze grondige vochtdiagnose. Dit kan inderdaad ook vochtdetectie inhouden, afhankelijk van uw situatie. Nadien zullen wij u natuurlijk duidelijk uitleggen wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen.

Meer weten? Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te inspecteren. Hierna kunnen we u de beste methode voorstellen en definitief komaf te maken met vocht.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie