• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijs

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijs

Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijs

Vochtbestrijding is een term die nogal wat verschillende methodieken en behandelingen beslaat. U kunt namelijk op veel verschillende manieren geconfronteerd worden met vocht in huis. En al deze manieren vereisen een specifieke aanpak, omdat de oorzaak van het vocht in alle gevallen anders is. Zo zal condensatie anders worden bestreden dan bijvoorbeeld doorslaand vocht. In elk geval vindt u in dit artikel een beschrijving van de vele vochtproblemen en onze oplossingen hiervoor.

Vochtprobleem: opstijgend vocht

Opstijgend vocht ontstaat, wanneer u op een lage etage van uw huis vochtinfiltratie heeft. Het vocht zal dan de oppervlakken daar verzadigen en daarna stijgen naar hogere verdiepingen zoals uw slaapkamers. Opstijgend vocht is prima te behandelen door de kelder waterdicht te maken, of door renovatie en herstel van uw spouwmuur en muurinjectie.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Vochtprobleem: doorslaand vocht

Doorslaand vocht kan plaatsvinden, wanneer uw gevel om diverse redenen waterdoorlatend is. Regenwater en grondwater kan dan via uw buitenmuren in uw binnenmuren terecht komen en voor vervelende gevolgen zorgen. Uw gevel herstellen in combinatie met hydrofuge is de beste oplossing om doorslaand vocht te behandelen.

Vochtprobleem: condensatie

Condensatie ontstaat wanneer de relatieve luchtvochtigheid in een woning te hoog is en de waterdamp als gevolg daarvan tegen diverse oppervlakken aan condenseert. Dit kan tot zeer natte muren leiden en ook diverse gezondheidsklachten. Een mechanisch ventilatiesysteem biedt in dit geval altijd een perfecte oplossing om condensatie te voorkomen.

Vochtprobleem: vocht in de kelder

De kelder is een bijzondere ruimte in huis, die helaas tot veel verschillende vochtproblemen kan leiden. Van binnentredend grondvocht en sijpelwater tot lekkages, betonproblemen en lekkende afvoeren. Hoe u de kelder behandelt hangt af van het probleem, maar bestrijdingsmethoden zoals muurinjectie, kelderdichting en kelderdrainage bieden vaak de juiste oplossing.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Vochtprobleem: schimmels in huis

Schimmels zijn eigenlijk een gevolg van een onderliggend vochtprobleem, omdat schimmels niet eens kunnen groeien in droge omgevingen. Wanneer u schimmels in huis heeft dan kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid, u dient dan uit te zoeken wat het vochtprobleem is en dit conform de juiste aanpak te laten behandelen. Vaak is condensatie de boosdoener en kunt u met ene ventilatiesysteem het probleem goed opvangen. Uiteraard dient u de aanwezige schimmel ook goed te verwijderen en op te letten geen schimmelsporen in te ademen.

Vochtprobleem: betonproblemen

Een apart vochtprobleem betreft problemen met beton in huis. Dit kan variëren van betonrot, grindnesten tot scheuren in het beton die water en vocht doorlaten. Beton kunt u herstellen met diverse injectiemethoden. Is het probleem groot van aard of bestrijkt het een groot oppervlak? Dan kunt u nieuw beton laten storten.

Home Solution: uw partner voor vochtbestrijding

Alle vochtproblemen hebben bepaalde bestrijdingsmethoden. Bij ons kunt u terecht voor alle bestaande methoden onder één dak. Indien u bijvoorbeeld met meerdere vochtproblemen kampt, dan kunnen wij deze tegelijk voor u oppakken. Wel zo handig! De prijs van de behandelingen is geheel afhankelijk van de soort behandeling, de oppervlakte en eventueel reeds geleden schade.

Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak met u om de situatie te inspecteren. Hierna kunnen we u de beste methode voorstellen en definitief komaf te maken met vocht.

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie