• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijs

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijs

Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijs

Vochtbestrijding is een term die nogal wat verschillende methodieken en behandelingen beslaat. U kunt namelijk op veel verschillende manieren geconfronteerd worden met vocht in huis. En al deze manieren vereisen een specifieke aanpak, omdat de oorzaak van het vocht in alle gevallen anders is. Zo zal condensatie anders worden bestreden dan bijvoorbeeld doorslaand vocht. In elk geval vindt u in dit artikel een beschrijving van de vele vochtproblemen en onze oplossingen hiervoor.

Vochtprobleem: opstijgend vocht

Opstijgend vocht ontstaat, wanneer u op het gelijkvloers van uw huis vochtinfiltratie heeft. Het opstijgend vocht - technisch capillair stijgvocht genoemd - zal dan de muren daar verzadigen en door de capillaire krachten opstijgen hoger in de muur tot soms zelfs het plafond! Opstijgend vocht is prima te behandelen door muurinjectie.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Vochtprobleem: doorslaand vocht

Doorslaand vocht kan plaatsvinden, wanneer uw gevel om diverse redenen waterdoorlatend is. Regenwater kan dan via uw buitenmuren in uw binnenmuren terecht komen en voor vervelende gevolgen zorgen. Uw gevel of dakgoot herstellen in combinatie met hydrofuge is de beste oplossing om doorslaand vocht te behandelen.

Vochtprobleem: condensatie

Condensatie ontstaat wanneer de relatieve luchtvochtigheid in een woning te hoog is en de waterdamp als gevolg daarvan tegen diverse koude(re) oppervlakken aan condenseert. Dit kan tot zeer natte muren leiden en mogelijk ook diverse gezondheidsklachten uitlokken. Een mechanisch ventilatiesysteem biedt in dit geval altijd een perfecte oplossing om condensatie te voorkomen.

Vochtprobleem: vocht in de kelder

De kelder is een bijzondere ruimte in huis, die helaas tot veel verschillende vochtproblemen kan leiden. Van binnentredend grondvocht en sijpelwater tot lekkages, betonproblemen en lekkende afvoeren. Hoe u de kelder behandelt hangt af van het probleem, maar bestrijdingsmethoden zoals kelderdichting en kelderdrainage bieden vaak de juiste oplossing.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Vochtprobleem: schimmels in huis

Schimmels zijn eigenlijk een gevolg van een onderliggend vochtprobleem, omdat schimmels niet eens kunnen groeien in droge omgevingen. Wanneer u schimmels in huis heeft dan kan dit mogelijk schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zoek dan uit wat het eventueel onderliggend vochtprobleem is en laat dit met de juiste aanpak behandelen. Vaak is een hoge luchtvochtigheid en condensatie de boosdoener en kunt u met een ventilatiesysteem het probleem goed opvangen. Uiteraard verwijdert u best de aanwezige schimmel en let u op om geen schimmelsporen in te ademen.

Vochtprobleem: betonproblemen

Een apart vochtprobleem betreft problemen met beton in huis. Dit kan variëren van betonrot, grindnesten tot scheuren in het beton die water en vocht doorlaten. Beton kunt u herstellen met diverse injectiemethoden. Is het probleem groot van aard of bestrijkt het een groot oppervlak? Dan kunt u nieuw beton laten storten.

Home Solution: uw partner voor vochtbestrijding

Alle vochtproblemen hebben bepaalde bestrijdingsmethoden. Bij ons kunt u terecht voor alle bestaande methoden onder één dak. Indien u bijvoorbeeld met meerdere vochtproblemen kampt, dan kunnen wij deze tegelijk voor u oppakken. Wel zo handig! De prijs van de behandelingen is geheel afhankelijk van de soort behandeling, de oppervlakte en eventueel reeds geleden schade.

Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te inspecteren. Hierna kunnen we u de beste methode voorstellen en definitief komaf te maken met vocht.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie