• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Welke subsidies voor dakisolatie bestaan er?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Welke subsidies voor dakisolatie bestaan er?

Welke subsidies voor dakisolatie bestaan er?

Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. Zo’n 25 à 30% van alle warmteverliezen gebeuren immers via het dak. Ook in bestaande gebouwen loont het daarom zeker de moeite om het dak te isoleren, want een goed geïsoleerd dak is nu eenmaal goud waard. Bovendien bespaart u door dakisolatie niet enkel op uw energiekosten: ook de CO2-uitstoot zal verminderen terwijl uw wooncomfort gaat verhogen.

Er zijn verschillende manieren voor dakisolatie. Als uw dak noch de zoldervloer van isolatie voorzien zijn wordt het hoog tijd om iets te ondernemen. Home Solution kan u hierbij zeker adviseren.

Vanaf 2020 is dakisolatie verplicht in alle woningen

Waarom zou je je dak moeten isoleren? Wel, eerst en vooral omdat dakisolatie verplicht wordt vanaf 2020. Een huis met een dak dat niet geïsoleerd is, kan vanaf dan onbewoonbaar verklaard worden wanneer je controle krijgt. Nu, zo'n vaart zal het niet meteen lopen wanneer het voor je eigen woonhuis is, maar voor huurhuizen is de kans op controles natuurlijk wel een stuk groter.

Denk er dus aan om het dak of de zoldervloer te laten isoleren wanneer je van plan zou zijn om een huis te gaan verhuren. Voor je eigen huis zit je relatief safe, maar je wil natuurlijk wel liever wat voordeel op je energiefactuur doen, dus is het sowieso raadzaam om niet te lang te wachten met isoleren.

Wanneer je een huis wil verkopen, is het ook meer dan ooit raadzaam om het dak nog te isoleren voor je het van de hand probeert te doen. Een huis dat niet in regel is met de huidige normen zal namelijk al snel een stuk minder waard zijn in de ogen van mogelijke kopers. Het is immers het eerste karwei dat ze dan al zullen zien. Hou de waarde van de woning dus op peil zodat je zelf een goede verkoopsdeal kunt sluiten voor de woning.  

Hoe kan ik mijn dak isoleren?

Eerst en vooral kan je de keuze maken om ofwel het dak zelf te isoleren, ofwel de zoldervloer. Dat laatste wordt vooral gedaan bij zolderruimtes die geen functie krijgen. Ben je van plan om je zolder nog in te richten als een extra kamer? Kies dan zeker voor dakisolatie. Onderstaand vind je een paar mogelijkheden die we op onze site uit de doeken doen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Neem gerust even contact op voor een advies rond uw dak- of zolderisolatie.

Hoe zit dat met isolatiewaardes?

Ben je niet helemaal thuis in isolatieniveaus en in hoeverre een bepaalde isolatie het energieverlies gaat beperken? Met onze isolatiewegwijzer lees je er meer over zodat je meer inzicht hebt in de juiste keuzes voor de isolatie in jouw woning.

Subsidies voor dakisolatie

Met dakisolatie kunt u onder andere heel wat geld besparen. Warmteverliezen zullen immers tot een minimum worden beperkt waardoor uw verwarmingskosten sterk zullen verminderen. Daarbij komt ook nog eens dat de overheid en energie-distributeurs premies uitreiken voor dakisolatie. Neem daarom zeker een kijkje via deze link en controleer of u in aanmerking komt.
Dak isoleren – de voorwaarden :

Home Solution is de ideale vakman om uw dak te isoleren. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waaraan uw zolder moet voldoen, alvorens wij deze kunnen isoleren.

De volgende voorwaarden zijn belangrijk:

  • De zolder moet goed toegankelijk zijn
  • Uw vakman heeft voldoende werkruimte nodig. De zolder moet dan ook vrij zijn van obstakels. Indien uw zolder groot genoeg is en er reeds materiaal is opgeslagen, is het mogelijk om in fases te werken.

Wilt u graag meer weten over de talloze voordelen die het isoleren van u dak met zich meebrengt? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Wilt u uw dak isoleren? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Meer over isolatie

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie