• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vocht na isoleren van spouwmuren? Hoe komt dit? Oorzaak?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vocht na isoleren van spouwmuren? Hoe komt dit? Oorzaak?

Vocht na isoleren van spouwmuren? Hoe komt dit? Oorzaak?

Extra isolatie laten plaatsen in een woning, een goed idee! Waarom?
In de eerste plaats omdat u daardoor aanzienlijk op uw jaarlijkse energiekosten kunt besparen! Zo zorgt isolatie voor minder verlies van warmte en energie en helpt ook bij het dempen van geluid van buitenaf. Kortom: een goede en positieve keuze.

Helaas kan isolatie ook enkele negatieve effecten hebben, meestal omdat er iets niet helemaal goed is gegaan tijdens de installatie. Een veelvoorkomend probleem is vocht in huis na het isoleren van een spouwmuur. Er zijn echter wel maatregelen te treffen om dit te voorkomen, of te herstellen indien het kwaad reeds geschied is. In dit artikel meer informatie over vochtproblemen na spouwmuurisolatie.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Hoe leidt het isoleren van een spouwmuur tot vocht in huis?

Een spouwmuur is een stukje ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur. Eigenlijk wordt een spouwmuur dus door twee aparte muurtjes begrensd. Steeds meer mensen laten deze holle ruimte opvullen met isolatiematerialen, omdat dit vele positieve effecten heeft.

Beschikt uw spouwmuur echter niet over een waterkering, dan kan vocht van buiten juist het isolatiemateriaal als het ware gebruiken als een brug tussen buiten en binnen. Hierdoor kunnen uw binnenmuren nat worden, terwijl het doel van een spouwmuur juist het tegenovergestelde is. Daarnaast kunt u ook problemen verwachten wanneer de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis aan de hoge kant is, omdat het vocht minder goed naar buiten kan ontsnappen.

Vocht in huis: een externe en interne oorzaak bij spouwmuurisolatie

Het vocht dat van buitenaf naar binnen treedt, is of opstijgend vocht of doorslaand vocht. Een spouwmuur is een middel bij uitstek om dit te voorkomen, maar een geïsoleerde spouwmuur kan voor problemen zorgen indien de isolatiematerialen zowel de binnen- als de buitenmuur raken. In dat geval kunt u alsnog vocht waarnemen binnenshuis.

Condensatie binnenshuis zal weer leiden tot vochtige muren, omdat het niet kan ontsnappen. De isolatie zorgt immers voor een dampdichte spouwmuur, die geen vocht meer naar buiten toelaat. Zo kan vochtige lucht tegen uw binnenmuren condenseren en kan er schimmel ontstaan.

Wat kan Home Solution voor u betekenen?

Home Solution kan elk vochtprobleem in uw woning effectief bestrijden en voorkomen, dus ook vocht in huis als gevolg van spouwmuurisolatie. Na het maken van een afspraak komen wij bij u langs om uw woning grondig te inspecteren. Na het bekijken van uw spouwmuur kunnen wij u direct vertellen waar u last van heeft en hoe wij dit het beste op kunnen lossen. .
Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te bekijken en schade te beperken.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie