• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Hoe werkt een Airco?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe werkt airco?

Airco verzekert een comfortabel woonklimaat

We brengen een groot deel van ons leven binnenshuis door op het werk of thuis. Net daarom is het van groot belang dat we de kwaliteit van de binnenlucht en ons comfort zo goed mogelijk beheersen.
Dat kan met behulp van de moderne klimaatbeheersingstechnieken die toelaten dat de natuurlijke omgeving zo optimaal mogelijk geïmiteerd wordt. Dat houdt ook in dat negatieve milieufactoren zoals stof, pollen of vuil weggefilterd worden.
  
In ruimten waar de lucht op de juiste manier is behandeld voel je je ook gewoon goed. Het samenspel tussen de geregelde luchttemperatuur, aangename luchtvochtigheid en de aanpasbare luchtstromen zorgen voor een behaaglijk gevoel en verhoogt ons comfort in elk seizoen. En dat voor zowel koelen als verwarmen want de huidige generatie airco’s kunnen als warmtepomp beide functies moeiteloos aan.

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Airco als warmtepomp: zowel koelen als verwarmen

Hoe werkt een warmtepomp precies?

Wat we vandaag airconditioning noemen, verwijst naar het systeem dat zorgt voor een aangename binnentemperatuur. Koud of warm.
Want de meeste toestellen dienen niet enkel om de binnenlucht in woningen te koelen: verwarmen met airco kan ook. Zo'n airconditioner van het omgekeerde principe regelt dus het volledige binnenklimaat.

In de grond, water of buitenlucht zit voldoende energie. een warmtepomp gebruikt die energie om werk- of leefruimte te verwarmen of te koelen, water voor huishoudelijk gebruik te verwarmen enz.

Het principe is simpel: we onttrekken energie aan een warmtebron en geven die af via een warmteafgiftesysteem, waar een warmtedragend medium stroomt tussen warmtepomp en afgiftesysteem.

De lucht/lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en brengt die binnen en kan dus het gebouw verwarmen. Voor koeling wordt dat principe eenvoudig omgekeerd.
Hoe werkt een airco 


Lager energieverbruik met airco en goed voor het milieu: iedereen wint


milieulabel airco

U beseft het misschien niet maar u heeft zeer waarschijnlijk al een warmtepomp in huis. Uw koelkast is een warmtepomp die de warmte van binnen naar buiten verplaatst en zo de ruimte in de kast afkoelt. En net als bij koelkasten bestaat er een energielabel voor lucht/lucht warmtepompen tot 12kW.

Op die manier wordt er in de Europese Unie naar gestreefd om de prestaties van deze toestellen te meten en verbeteren. De volgende seizoensgebonden waarden worden op de labels vermeld:

SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio): energie-efficiëntie waarde en klasse in koelmodus
SCOP (Seasonal Coefficient of Performance): rendementswaarde en energieklasse in verwarmingsmodus

Met behulp van deze 2 waarden kunnen energieprestaties van toestellen met mekaar vergeleken worden. Hoe hoger de SCOP en SEER waarde, hoe zuiniger het toestel werkt.Simpelweg genieten met een airco


De units van Mitsubishi electric behoren voornamelijk tot energie-efficiëntieklasse A tot A+++, zowel voor koelen als verwarmen. Door toepassing van de invertertechniek die op al onze toestellen zit, verwarmt u met onze units zuiniger dan met conventionele verwarmingssystemen.Stille airco


Met slechts 19dB(A)* zijn de Mitsubishi binnenunits bij de stilste op de markt. De units werken dus zo goed als geruisloos en kunnen dus in iedere ruimte geplaatst worden.
Een stille binnenunit staat immers garant voor onverstoord comfort, of het nu gaat om slapen of TV kijken.

Een gemiddeld geluidsniveau van 23 dB(A) wordt nagestreefd voor alle binnenunits.
Ter vergelijking: het geluidsniveau in een rustige kamer bedraagt zo’n 40 dB(A). Hou er rekening mee dat 3 dB(A) meer meteen een verdubbeling van het geluidsniveau betekent.

*gemeten op 1 m afstand

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend


Mono of multisplit airconditioning?


De Mitsubishi airco systemen zijn beschikbaar voor plaatsing in één (monosplit) of voor meerdere (multisplit) ruimtes.
Of er een mono- dan wel multisplit systeem wordt geïnstalleerd hangt af van de omstandigheden en de technische mogelijkheden. Dit wordt samen met u bekeken bij het bezoek ter plaatse.
Een multisplit systeem is aangewezen als :

  • U wil later het systeem nog uitbreiden naar andere kamers (max. 8)
  • Er zijn een aantal kleine(re) kamers die elk hun eigen binnenunit krijgen
  • Er is plaatsgebrek voor het plaatsen van verschillende monosplit systemenBuitenunits voor airco


De buitenunits van Mitsubishi Electric zijn ontwikkeld voor optimale werking in West-Europa. De unit wordt veelal op een trillingsvrije constructie op dak of bij de gevel geplaatst, zodanig dat de ventilator vrijuit kan blazen.
Het type en grootte van de buitenunit wordt bepaald aan de hand van de systeemeisen (vb. vermogen), functie (vb. koelen en/of verwarmen) en capaciteit (vb. aantal ruimtes).

Binnenunits voor airconditioners


De binnenunits van de Mitsubishi Electric serie M gamma koelen of verwarmen kleine tot middelgrote ruimtes op een energiezuinige manier. Ze zijn opvallend of onopvallend aanwezig: beschikbaar in verschillende kleuren en designs, compacte afmetingen en stille werking. Ze vallen wel op door het aangenaam klimaat dat ze creëren.


     

Hoe werkt een inverter bij airco?


Bij een warmtepomp met invertertechnologie wordt het toerental van de compressor voortdurend aangepast aan het gevraagde koelvermogen. Door de traploze regeling en beschikbaarheid van vermogen is een uiterst zuinige, efficiënte en continue werking mogelijk. Daardoor wordt ook de levensduur van de warmtepomp verlengd.

Meer over airco

Meer info of gratis offerte voor airco? →Contacteer ons vrijblijvend

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie