• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Airco laten plaatsen & kopen? Alle info + prijzen van airconditioning

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Airco laten plaatsen & kopen? Alle info + prijzen van airconditioning

Airco laten plaatsen & kopen? Alle info + prijzen van airconditioning

Veel woningen kampen met vochtproblemen. Dit kan veel uiteenlopende redenen hebben, condensatie binnenshuis is over het algemeen de hoofdreden voor een hoge luchtvochtigheid en vochtige oppervlakken in huis.

Wanneer u te kampen heeft met deze problemen dan is het aangewezen deze zo gauw mogelijk aan te pakken. Anders riskeert u dat materialen en oppervlakken onherstelbaar beschadigd raken. Daarnaast is een vochtige omgeving ook niet goed voor uw eigen gezondheid.

Wanneer u op zoek bent naar een solide airco systeem in uw woning, dan kunt u kiezen uit diverse soorten airconditioning. Bij Home-Solution bent u in elk geval aan het juiste adres voor professioneel advies en daarna natuurlijk ook een vakkundige installatie van het door u gewenste systeem.

In dit artikel kunt u wat meer lezen over de verschillende soorten airco systemen en de voor- en nadelen van elke optie.

Welke soorten airco systemen bestaan er?

Wanneer u airco laat installeren, dan kunt u kiezen uit meerdere systemen met elk hun eigen kenmerken en toepassingsgebieden. Welk systeem het beste is voor u, hangt onder andere af van de grootte en de hoeveelheid van de ruimten die voorzien moeten worden van frisse lucht. Daarnaast heeft u ook redelijk wat speelruimte met betrekking tot het esthetische aspect.

Vraag uw gratis Airco offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Optie 1: Split airco systeem

Een split airco systeem bestaat in feite uit een binnenunit en een buitenunit, die met elkaar zijn verbonden. Dit is veruit het meest gehanteerde systeem. Wanneer u in warmere landen wel eens buiten loopt en u ziet zo’n buitenunit, dan is het doorgaans een single split airco systeem.

Deze optie is ideaal wanneer u één ruimte wilt koelen of verwarmen en wordt zowel in de vloer als op de wand of het plafond gemonteerd.

Optie 2: Multi split airco systeem

Een multi split airco systeem lijkt in principe op de single split versie, maar in dit geval is er sprake van één buitenunit en meerdere binnenunits. Hierdoor kunnen er meerdere ruimten tegelijk voorzien worden van frisse lucht, die u ook individueel van elkaar kunt aan- en uitzetten.

U kunt dan bijvoorbeeld overdag uw leefruimten koelen en ’s avonds uw slaapkamer. Ook bespaart u ruimte, omdat u niet meerdere buitenunits hoeft te plaatsen.

Optie 3: Inverter airco systeem

Bent u voorstander van energiebesparende maatregelen? Dan is het inverter airco systeem allicht de beste optie voor u. Bij dit systeem wordt continu het gebruikte vermogen aangepast aan de specifieke vraag. Zo wordt onnodig energieverbruik tot een minimum beperkt.

Daarnaast heeft dit systeem als voordeel dat het erg snel opstart, op deze manier heeft u vrijwel direct al de beschikking over precies de juiste temperatuur.

Optie 4: Inbouw airco systeem

Deze optie komt vooral goed van pas wanneer u veel waarde hecht aan esthetiek en een fraaie uitstraling. Een inbouw airco systeem kan in het geheel worden weggewerkt in de wand of in uw plafond, waardoor u er helemaal niets meer van ziet.

Indien u uw woning op een specifieke wijze heeft ontworpen, dan zal de airco op deze manier geen storende factor worden.

De voordelen van airco in uw woning

Airconditioning in uw woning heeft veel voordelen. We hebben eerder al aangekaart dat interne vochtproblemen met de installatie van airco in een handomdraai worden opgelost, maar airco biedt nog meer voordelen voor u en uw huis:

  • Airco in uw woning zorgt allereerst voor een prettig leefklimaat binnenshuis. Ook in kantoorpanden maakt airco de omgeving veel fijner, dit zorgt voor betere resultaten en gezonder personeel.
  • Ook zorgt u ervoor dat het binnenklimaat en de luchtvochtigheid continu op een stabiel peil worden gehouden met airco.
  • Indien u een woning met een plat dak heeft, dan merkt u in de zomer ongetwijfeld dat het enorm snel op kan warmen. Met de installatie van airco lost u dit op en kunt u weer fijn slapen, ook al is het buiten heet.
  • Met airco kunt u desgewenst uw huis in de winter ook warm houden

Vraag uw gratis Airco offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Uw huis koel én warm houden met een airco systeem

Het laatste punt gaf het al aan: met airconditioning kunt u namelijk ook uw huis verwarmen. Vrijwel alle moderne airco systemen worden tegenwoordig van een speciale warmtepomp voorzien, waardoor ze uw woning op een energiezuinige en efficiënte wijze kunnen verwarmen.

U kunt met uw airco systeem dus in de zomer genieten van een heerlijk koele woning, terwijl u in de winter juist een behaaglijk warm huis heeft. Dubbel voordeel!

Wat is de prijs van een airco systeem?

De prijs van een airco systeem is van vele factoren afhankelijk. Zo zal de grootte van de ruimte een rol spelen, alsmede ook het aantal ruimten dat u wilt voorzien van airco. Ook lopen de prijzen van verschillende typen en merken uiteen, alsook het vermogen van het koel- en verwarmingssysteem.

Contacteer Home-Solution vrijblijvend. Wij kunnen bij u langskomen en adviseren graag welk systeem in uw geval de beste oplossing is. Bel ons gratis op 0800/26.004 nog voor een afspraak, wij helpen u graag!

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie