• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Airco laten plaatsen & kopen? Alle info + prijzen van airconditioning

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Airco laten plaatsen & kopen? Alle info + prijzen van airconditioning

Airco laten plaatsen & kopen? Alle info + prijzen van airconditioning

Veel woningen kampen met in warme periodes met hoog oplopende temperaturen die een onaangenaam klimaat creëren in huis.

In dat geval is airconditioning een meer en meer toegepaste techniek die nu ook in het bereik komt van particuliere woningen, temeer omdat deze systemen ook de mogelijkheid bieden om te verwarmen. De huidige toestellen zijn immers lucht-lucht warmtepompen en die kunnen zowel koelen als verwarmen.

Wanneer u op zoek bent naar een solide airco systeem in uw woning, dan kunt u kiezen uit diverse soorten airconditioning. Bij Home Solution bent u in elk geval aan het juiste adres voor professioneel advies en daarna natuurlijk ook een vakkundige installatie van het door u gewenste systeem.

In dit artikel kunt u wat meer lezen over de verschillende soorten airco systemen en de voor- en nadelen van elke optie.

Spring snel naar: Welke soorten airco bestaan er? - Split airco systeem - Multi split airco systeem - Monoblock airco systeem - Inbouw airco systeem - Voordelen van airco in uw woning - Wat is de prijs van een airco systeem?

Welke soorten airco systemen bestaan er?

Wanneer u airco laat installeren, dan kunt u kiezen uit meerdere systemen met elk hun eigen kenmerken en toepassingsgebieden. Welk systeem het beste is voor u, hangt onder andere af van de grootte en de hoeveelheid van de ruimten die voorzien moeten worden van koele lucht. Daarnaast zijn er ook nogal wat mogelijkheden met betrekking tot het esthetische aspect.
Bedenk wel dat een split systeem tussen de buitenunit en binnenunit verschillende 'connecties' heeft: een aan- en afvoerleiding voor de koelvloeistof, afvoer voor de geproduceerde condensvloeistof en een electrische leiding voor de stroom.

Vraag uw gratis offerte voor airco aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Optie 1: Split airco systeem

Een split airco systeem bestaat in feite uit een binnenunit en een buitenunit, die met elkaar zijn verbonden. Dit is veruit het meest gehanteerde systeem. Wanneer u in warmere landen wel eens buiten loopt en u ziet zo’n buitenunit, dan is het doorgaans een single split airco systeem.

Deze optie is ideaal wanneer u één ruimte wilt koelen of verwarmen en kan zowel op de vloer als op de wand of het plafond worden geplaatst.

Optie 2: Multi split airco systeem

Een multi split airco systeem lijkt in principe op de single split versie, maar in dit geval is er sprake van één buitenunit en meerdere binnenunits. Hierdoor kunnen er meerdere ruimten tegelijk voorzien worden van koele lucht door dezelfde buitenunit, die u ook individueel van elkaar kunt aan- en uitzetten.

U kunt dan bijvoorbeeld overdag uw leefruimten koelen en ’s avonds uw slaapkamer. Ook bespaart u ruimte, omdat u niet meerdere buitenunits hoeft te plaatsen. Het spreekt vanzelf dat de voorziene buitenunit voldoende vermogen moet kunnen leveren om alle binnenunits en dus alle ruimten te bedienen.

Optie 3: Monoblock airco systeem

Wil u geen buitenunit aan uw gevel of op het dak? Dan is een monoblock systeem wellicht de beste optie voor u. Bij deze installatie wordt de buitenunit en binnenunit in één systeem geïntegreerd. Dit wordt in de ruimte geplaatst met 2 uitgangen naar buiten.

Als voordeel heeft deze installatie dat de installatie wat eenvoudiger wordt maar ze is mogelijk ook wel wat luidruchtiger dan een split systeem.

Optie 4: Inbouw airco systeem

Deze optie komt vooral goed van pas wanneer u veel waarde hecht aan esthetiek en een fraaie uitstraling. Een inbouw airco systeem kan in het geheel worden weggewerkt in de wand een kanaal of in uw plafond, waardoor u er helemaal niets meer van ziet.

Indien u uw woning op een specifieke wijze heeft ontworpen, dan zal de airco op deze manier geen storende factor worden.

De voordelen van airco in uw woning

Airconditioning in uw woning heeft veel voordelen.

  • Airco in uw woning zorgt allereerst voor een prettig leefklimaat binnenshuis. Ook in kantoorpanden maakt airco de omgeving veel fijner, dit zorgt voor een betere werkomgeving en gezonder personeel.
  • Ook zorgt u ervoor dat het binnenklimaat continu op een stabiel peil worden gehouden met airco.
  • Indien u een woning met een plat dak heeft, dan merkt u in de zomer ongetwijfeld dat het enorm snel op kan warmen. Met de installatie van airco lost u dit op en kunt u weer fijn slapen, ook al is het buiten heet.
  • Met airco kunt u desgewenst uw huis in de winter ook warm houden.

Vraag uw gratis offerte voor airco aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Uw huis koel én warm houden met een airco systeem

Het laatste punt gaf het al aan: met airconditioning kunt u namelijk ook uw huis verwarmen. Vrijwel alle moderne airco systemen zijn lucht-lucht warmtepompen waardoor ze uw woning op een energiezuinige en efficiënte wijze kunnen verwarmen. Lees meer over verwarmen met airco.

U kunt met uw airco systeem dus in de zomer genieten van een heerlijk koele woning, terwijl u in de winter juist een behaaglijk warm huis heeft. Dubbel voordeel!

Wat is de prijs van een airco systeem?

De prijs van een airco systeem is van vele factoren afhankelijk. Zo zal de grootte van de ruimte een rol spelen, alsmede ook het aantal ruimten dat u wilt voorzien van airco. Ook lopen de prijzen van verschillende types en merken uiteen, alsook het vermogen van het koel- en verwarmingssysteem. 

  • Reken op een prijs vanaf minstens € 2.000 voor een basis split airco systeem.
  • Per extra unit voor in andere ruimtes komt daar € 800 à € 1.000 bij, afhankelijk van de precieze uit te voeren werken
  • Ook het koelvermogen is zoals aangegeven belangrijk. Bereken hier het nodige koelvermogen
Contacteer Home Solution vrijblijvend. Wij kunnen bij u langskomen en adviseren graag welk systeem in uw geval de beste oplossing is. Bel ons gratis op 0800/26.004 voor een afspraak, wij helpen u graag!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie