• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Verwarmen met airco? Kan dat en hoe werkt het?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Verwarmen met airco? Kan dat en hoe werkt het?

Verwarmen met airco? Kan dat en hoe werkt het?

Wanneer airco wordt genoemd, dan denken de meeste mensen enkel aan het verkoelen van een ruimte gedurende de warme zomermaanden. Maar wist u dat u ook heel goed kunt verwarmen met behulp van airco? Indien u een airco met buitenunit laat plaatsen, dan kunt u van beide voordelen genieten.

In dit artikel leggen wij u precies uit hoe u met een airco kunt verwarmen en hoe dit mogelijk wordt gemaakt.

Hoe werkt een airco unit met verwarming?

Een aircosysteem dat koelt en verwarmt doet dit middels een zogeheten lucht-lucht warmtepomp. Indien u een dergelijk systeem wilt plaatsen, dan dient u er in elk geval rekening mee te houden dat u zowel een binnenunit als een buitenunit moet plaatsen. Om een bepaalde ruimte te koelen wordt vervolgens warmte onttrokken aan de binnenlucht en tegelijkertijd warmte buiten gebruikt om de binnenruimte te verwarmen.

Is het heel erg koud buiten? Dan is er vaak wel een extra verwarmingsbron nodig, maar over het algemeen kan dit systeem in gemiddelde woningen voor een prettig behaaglijke binnentemperatuur zorgen. Daarnaast kunt u ook bij dit systeem meerdere binnenunits koppelen aan één buitenunit. Vaak volstaat een enkele buitenunit voor een doorzonwoning.

Wanneer is airco met een warmtepomp lucratief?

Heeft u een nieuwbouwwoning en is er nog geen warmtebron geïnstalleerd? Dan kan dit een zeer interessante mogelijkheid zijn. Een airco met warmtepomp heeft als groot voordeel dat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. U heeft alleen de benodigde elektriciteit nodig, waardoor dit een duurzaam alternatief is. Ook kunt u het naast uw huidige verwarming gebruiken om op die manier het milieu te ontlasten.

Een andere optie is het installeren van een lucht-lucht warmtepomp als aanvulling op elektrische verwarming. Een verwarmingsinstallatie op accumulatoren kan behoorlijk prijzig zijn, waardoor u aardig op uw jaarlijkse verbruikskosten kunt besparen. Een airco met warmtepomp is relatief gemakkelijk te installeren, plus u heeft de kosten die u maakt vaak al binnen een paar jaar terugverdiend.

De kosten voor een aircosysteem met warmtepomp

Natuurlijk vraagt u zich af, hoeveel een aircosysteem met lucht-lucht warmtepomp precies kost. Dit is echter afhankelijk van diverse factoren zoals:

  • het aantal ruimten dat u wilt koelen en verwarmen
  • het aantal units dat u plaatst
  • het merk van het systeem
  • en de manier waarop de airco wordt uitgevoerd.

Indien u door een specialist airco laat plaatsen in uw woning met een verwarmingsfunctie, dan moet u zeker denken aan een prijs vanaf 2.000 euro. Hiervoor heeft u in ieder geval een binnenunit als wandmodel, voor een ruimte van circa 30 vierkante meter. Natuurlijk omvat deze prijs ook de buitenunit en de complete installatie. Wilt u meer of grotere ruimten koelen en verwarmen? Dan wordt uiteraard een offerte op maat voor u samengesteld.

Home Solution kan u perfect adviseren over alle mogelijkheden

Heeft u behoefte aan een nieuwe verwarmingsbron in huis, die milieubewuster is dan uw huidige verwarming? Of zou u graag meer controle hebben over de exacte temperatuur binnenshuis? Dan is een airco met verwarmingsoptie een uitstekende keuze.

Home Solution kan bij u thuis of op kantoor langskomen en alle mogelijkheden voor u in kaart brengen. Contacteer ons eens voor uitgebreide informatie.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie