• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Lucht-lucht warmtepomp

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Lucht-lucht warmtepomp laten plaatsen?

De laatste jaren hoor je steeds meer over warmtepompen. In bepaalde woningen kan een lucht-lucht warmtepomp ook een meerwaarde zijn op energetisch vlak. Heb je interesse om een warmtepomp te laten plaatsen? Dan helpen wij je graag om de mogelijkheden in kaart te brengen en een passende installatie voor te stellen. Contacteer ons gerust voor een situatieschets en vrijblijvende offerte.

Interesse in een warmtepomp? Maak vrijblijvend een afspraak →Contacteer ons voor een gratis offerte

Spring snel naar: Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp - Wat kost een lucht-lucht warmtepomp? - Wanneer is een lucht-lucht warmtepomp interessant? - Is dat hetzelfde als een airco?

Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp?

Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Via de buitenunit wordt er lucht uit de omgeving aangezogen met een ventilator. Die lucht wordt vervolgens verwarmd tot de juiste temperatuur voor je verwarming dankzij koelgas dat via een compressor wordt opgewarmd. Het warme gas geeft zijn energie af aan de lucht en de binnenunit brengt het verder in de woning. Zo wordt je woning dan verwarmd zonder gebruik van fossiele brandstoffen maar alleen met elektriciteit.

Mitsubishi Hyper Heating: optimaal verwarmingsvermogen, ook bij zeer koude buitentemperaturen

Wij zijn erkend plaatser van de warmtepompen van Mitsubishi, die gelden als een topper in de markt wat betreft energie-efficiëntie.

Het voordeel van Mitsubishi Hyper Heating tegenover andere inverter-warmtepompen zit in de verwarmingscapaciteit. Bij de Hyper Heating profiteer je nog van de optimale verwarming bij een ijskoude buitentemperatuur van -15°C. Veel andere toestellen kunnen dit niet aan. Zelfs tot -25°C behoudt je nog steeds 75% van de verwarmingscapaciteit. Een traditionele inverter is dan al helemaal uitgeteld.

Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Wat kost een lucht-lucht warmtepomp?

De richtprijzen van lucht-lucht warmtepompen lopen nogal uiteen. Dat komt doordat het sterk afhankelijk is van wat voor oppervlakte je moet verwarmen en koelen en op welke manier er verwarmd wordt in huis. Je kan bijvoorbeeld puur via een ventilerende binnenunit verwarmen of je kan werken met radiatoren of vloerverwarming. Je moet ook kijken of er een warmtepompboiler is voor de warmwaterproductie of niet.

In zijn goedkoopste vorm kan je rekenen op een lucht-lucht warmtepomp vanaf 4.000 à 5.000 euro met een buitenunit en 2 binnenunits.

Wanneer is een lucht-lucht warmtepomp interessant?

De installatie van een lucht-lucht warmtepomp is niet voor alle woningen even geschikt. Vooreerst zorg je er best voor dat je woning afdoende geïsoleerd en winddicht is, denk daarbij aan het dak, de gevel en de vloer. Bij een nieuwbouw zal dat uiteraard geen probleem zijn, maar bij renovatie moet je eerst even kijken hoe ver je op dat vlak staat. 

Daarnaast werkt een warmtepomp natuurlijk op elektriciteit, en daar komt wel wat vermogen bij kijken. Dat alles op aangekochte dure netstroom gaan aandrijven is geen goed idee. Reken er dus op dat je dit best combineert met zonnepanelen en/of een batterij om je eigen opgewekte elektriciteit optimaal in te kunnen zetten voor de verwarming van je woning.

Kortom, het verschilt van woning tot woning of een lucht-lucht warmtepomp een ideale oplossing is of niet. Daarom komen we steeds vrijblijvend een kijkje nemen om de situatie bij jou in kaart te brengen voor we zomaar een offerte toesturen.

Is dat hetzelfde als een airco?

Een systeem met lucht-lucht warmtepomp is ook om te keren in de warme zomermaanden. Je lucht-lucht warmtepomp kan dan met de binnenunit de warmte uit de woning onttrekken en afvoeren. Dus in die zin is dit eigenlijk synoniem voor een airco. Het verschil met wat we onder airco's verstaan is dat een airco-installatie niet altijd kan verwarmen. Maar het basisprincipe is eigenlijk hetzelfde.

Lucht-lucht warmtepomp laten installeren? Home Solution helpt u graag!

Wil je graag meer weten over een warmtepomp? Neem dan vrijblijvend contact op met Home Solution. Of bel ons op het gratis nummer 0800/26.004 en vraag om een vrijblijvend plaatsbezoek. Wij brengen graag voor u in kaart of een warmtepomp haalbaar en interessant is en maken een vrijblijvend voorstel op.

Meer info of gratis offerte voor airco of warmtepomp? →Contacteer ons vrijblijvend

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie