• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Welke producten gebruiken tegen opstijgend vocht?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Welke producten gebruiken tegen opstijgend vocht?

Welke producten gebruiken tegen opstijgend vocht?

De injectiegel die Home Solution gebruikt is op en top een professioneel product met de ideale concentratie aan actief ingrediënt. Ook de manier van verwerken is uniek en gericht op doeltreffendheid. De speciaal ontworpen verpakking maakt overgieten en omroeren overbodig. Doordat we een volledig gesloten verwerkingseenheid gebruiken blijft de gel steeds afgesloten van de lucht en gaat zijn werking pas in op het moment dat de gel in de muur gespoten wordt !
Dankzij onze injectiegel beschikken we dan ook over de meest professionele en effectieve manier om vochtige muren en opstijgend vocht aan te pakken.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Waarom wij injectiegel gebruiken tegen opstijgend vocht

  • Onze speciaal ontwikkelde hydrofoberende emulsiegel heeft een optimale werking door efficiënte verhoudingen aan actieve stoffen.
  • We brengen kleine precies te bepalen hoeveelheden werkende stof in, waardoor we de wachttijd tot verzadiging beperken en de muur sneller droogt.
  • We boren horizontaal in de mortellaag : het is de mortel die het water transporteert en niet de steen. Daarom is onze injectiegel ook efficiënt toepasbaar in met vocht verzadigd metselwerk.
  • Er is een optimale diffusie van de injectiegel via het aanwezige muurvocht in de mortellaag en de stenen door de dampfase van de silanen.
  • Onze injectiegel is werkzaam op volle baksteen, holle baksteen, snelbouwsteen, poroton, betonsteen, cellenbeton, kalkzandsteen, natuursteen.
  • Onze injectiegel is mens- en milieuvriendelijk: geurloos, niet bijtend en niet ontvlambaar en dus bruikbaar in bewoonde ruimten

Professioneel injectiesysteem tegen opstijgend vocht

Injectiegel wordt geïnjecteerd in een reeks boorgaten, bij voorkeur in een voeg van het metselwerk. Vanuit de mortel, het enige ononderbroken materiaal waarlangs water in het mestelwerk optrekt, verspreidt de injectiegel zich in het omgevende materiaal. De injectiegel maakt gebruik van het in de muur aanwezige water om zich door diffusie te verspreiden.

Injectigel heeft het voordeel van een ingebouwde trage polymerisatie die een maximale diffusie van het product verzekert. Ook belangrijk is de dampfase van de injectiegel (gedurende de eerste 48 uren na het aanbrengen) die zorgt voor waterafstotende eigenschappen aan het omgevende materiaal.

De meest doeltreffende methode om uw muren tegen opstijgend vocht te beschermen is dus het injecteren van een speciaal waterafstotend middel.

U kunt dit het beste door een specialist als Home Solution laten doen. De muur injecteren verloopt in twee stappen:

1. Gaten boren in de muur

Over de volledige lengte van de muur boren we gaten, ongeveer 3 à 5 centimeter boven de vloer liggen en om de 10 à 15 centimeter. De hoeveelheid gaten hangt onder meer af van de hoeveelheid vocht in de muur, de materialen waaruit de muur bestaat en het waterafstotend middel dat wordt gebruikt.

2. Het vochtwerend middel injecteren in de muur

Nadat de gaten zijn geboord, wordt het vochtwerende middel in de gaten gespoten. Met speciale injectiebuisjes gaat het middel zich dan in de muur "zetten". Het wordt volledig geabsorbeerd door de muur. En vormt een barrière tegen het vocht.

3. Opnieuw afwerken van de muur

De beschadigde delen van de muur of het pleisterwerk dat te veel heeft afgezien door het vocht wordt hersteld of opnieuw gedaan.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Meer over opstijgend vocht

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie