• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Hoeveel kost een behandeling tegen opstijgend vocht?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoeveel kost een behandeling tegen opstijgend vocht?

Hoeveel kost een behandeling tegen opstijgend vocht?

Heeft u op meerdere plaatsen in uw woning vocht in huis? En denkt u dat de oorzaak wel eens opstijgend vocht zou kunnen zijn? Indien de vochtige plekken niet direct te herleiden zijn naar duidelijke vochtproblemen, zoals een lek, dan is het zeker mogelijk dat u met opstijgend vocht te maken heeft.

Opstijgend vocht kan goed worden bestreden, mits de juiste behandeling. U dient dan echter wel te achterhalen waardoor het opstijgend vocht is ontstaan. De oorzaken van opstijgend vocht bepalen immers de behandeling.
Verder heeft ook de mate van (vocht)schade die u reeds geleden heeft invloed op de prijsbepaling.

Pas nadat u al deze informatie heeft verzameld, kunt u grofweg berekenen hoeveel een behandeling tegen opstijgend vocht kost.

Hoe ontstaat het opstijgend vocht? Wat is de oorzaak?

Opstijgend vocht is een secundair vochtprobleem. Het ontstaat immers als gevolg van vocht dat ergens in uw woning binnendringt, over het algemeen op een lager gelegen verdieping. Van hieruit zal het vocht de aldaar aanwezige oppervlakken steeds natter maken, totdat ze op een gegeven moment verzadigd zijn. Als gevolg hiervan zal het vocht stijgen naar hogere verdiepingen, en spreken we van 'opstijgend vocht'.

Meestal komt het vocht binnen via de kelder of op begane grond-niveau. Een kelder is erg vatbaar voor vochtproblemen en deze komen in menig kelder dan ook rijkelijk voor. 

Vraag uw GRATIS vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Welke behandelingen zijn beschikbaar tegen opstijgend vocht?

Om opstijgend vocht aan te pakken dat via de begane grond naar binnen komt, dient u uit te zoeken waar dit precies gebeurt. In 9 van de 10 gevallen gaat het om een ontbrekende spouwmuur, waardoor vocht van buiten in direct contact komt met de binnenmuren. Plaatst u echter een spouwmuur, dan maakt u tussen de binnen- en buitenmuur wat ruimte zodat er geen direct contact meer is. Ook wordt vaak meteen een waterkering geplaatst, zodat het vocht dat aanwezig is meteen wordt afgevoerd.

Indien de oorzaak van opstijgend vocht in uw woning naar de kelder te herleiden is, dan bestaan er meerdere behandelmethoden die komaf maken met een eventueel verminderd waterdichte kelder. U kunt denken aan plaatselijke methoden zoals muur- en scherminjectie, maar ook meer grootschalige oplossingen zoals kelderdichting of kelderdrainage.

Herstellen van de geleden vochtschade

Wanneer u de oorzaak van het opstijgende vocht aanpakt, dan heeft u heeft u de grond van het vochtprobleem bestreden. Maar indien u al langer last had van opstijgend vocht, dan is de kans aanwezig dat u last heeft van vochtschade en bepaalde materialen en oppervlakken zult moeten herstellen. In sommige gevallen zullen materialen zelfs volledig vervangen moeten worden. Dit heeft ook invloed op de prijs.

De uiteindelijke prijs voor de behandeling tegen opstijgend vocht is dus zeer persoonlijk en afhankelijk van uw specifieke situatie.

Hoe plan ik een behandeling tegen opstijgend vocht in?

Deze stap is in elk geval simpel: bel naar Home Solution. Want zoals u heeft kunnen lezen: hoe sneller u het probleem aanpakt, hoe minder de behandeling tegen opstijgend vocht kost! Wij komen direct bij u langs, en na een grondige en GRATIS inspectie voorzien wij u van alle informatie en hulp die u nodig heeft.

Vraag uw GRATIS vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Meer over opstijgend vocht

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie