• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Waarom is een waterkering in de muur belangrijk?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Waarom is een waterkering in de muur belangrijk?

Waarom is een waterkering in de muur belangrijk?

Vochtproblemen worden op vele manieren veroorzaakt, maar in veruit de meeste gevallen gaat het om vocht dat van buiten naar binnen komt. Denk aan problemen met de gevel zoals doorslaand vocht of opstijgend vocht of nog kelder gerelateerde vochtproblemen zoals binnendringend sijpelwater en grondwater.

In al deze gevallen hadden de vervelende gevolgen van het vochtprobleem deels of helemaal voorkomen kunnen worden, wanneer er een waterkering in de muren aanwezig was geweest. Hierdoor had het vocht uw interieur helemaal niet kunnen bereiken, was het tevens niet in de muren getrokken en was uw huis kortom droog gebleven. Daarom leggen wij in dit artikel het nut van een waterkering aan u uit.

Wat is een waterkering precies?

Een waterkering is een speciaal membraan dat in of tegen muren kan worden geplaatst. Meestal gaat het ofwel om een kelderwand, een binnenmuur of een spouwmuur. Dit membraan houdt het vocht tegen waardoor het niet in muurdelen kan komen waar het niet gewenst is. Soms, zoals in kelders, wordt het zelfs via de noppen van het membraan weggeleid van de muur. Op die manier kan het vocht niet meer in uw wanden terecht komen.

Last van opstijgend vocht? Uw muren laten checken? Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Een waterkering in de muur van uw kelder

Vooral kelderruimten hebben veel baat bij het plaatsen van een waterkering. Als de noppenfolie niet aan de buitenzijde kan geplaatst worden wordt dit in veel gevallen gecombineerd met het plaatsen van zogeheten wanddrainage indien het doorsijpelen hevig is. Dit houdt in, dat bestaande muren in uw kelder helemaal gestript worden waartegen een noppenmembraan geplaatst wordt. Dit kan eventueel gecementeerd worden voor een soliede afwerking.

Indien bijvoorbeeld grondvocht in contact treedt met uw kelderwanden, komt het in het noppenmembraan terecht en wordt vanuit daar afgevoerd naar de keldervloer en een pompput en pomp. Met een pompsysteem en een sensor wordt op gezette tijden continu een hoeveelheid vocht afgevoerd, zodat het opvanggootje nooit volloopt. Uw kelder blijft zodoende te allen tijde droog.

Home Solution kan voor u een waterkering aanbrengen in iedere muur

Heeft u last van vocht in de kelder? Of misschien op de begane grond? En leidt dit tot opstijgend vocht en andere vervelende gevolgen? Dan kan een waterkering voor u dé oplossing betekenen. Ons team van Home Solution komt graag bij u langs om de situatie aan een grondige inspectie te onderwerpen, waarna we u precies kunnen vertellen wat voor u de beste oplossing is.
  
Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 of maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te inspecteren. Hierna kunnen we u de beste methode voorstellen en definitief komaf te maken met vocht.

Niet zeker of uw muren een waterkering hebben? Vraag uw gratis analyse aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie