• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Uw kelder waterdicht maken: hoe doet u dat?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Uw kelder waterdicht maken: hoe doet u dat?

Uw kelder waterdicht maken: hoe doet u dat?

Wilt u optimaal gebruik maken van uw kelder? Zonder enig risico op beschadigde materialen en spullen door vochtproblemen? Dan is het een uitstekend idee om eens na te denken over de verschillende manieren om uw kelder waterdicht te laten maken.

Een frisse en droge kelder is een fantastisch bezit, omdat u deze over het algemeen weinig gebruikte ruimte als opslagplaats kunt gebruiken. Of misschien als speelruimte of hobbyruimte?

U dient er dan wel voor te zorgen dat vocht en water op geen enkele wijze binnen kunnen dringen, omdat dit de bouwkundige constructie van uw kelder niet ten goede komt. Maar ook de materialen kunnen schade lijden, alsmede u zelf. Een vochtige kelder zal namelijk een te hoge relatieve luchtvochtigheid bevatten en dat is absoluut niet goed voor uw gezondheid.

Dus, hoe doet u dat? Uw kelder waterdicht maken? In dit artikel leggen wij enkele goede behandelmethoden aan u voor.

1. Scheuren of barsten in metsel- en voegwerk en beton

Indien u last heeft van vocht in uw kelder door plaatselijke zwakke plekken, dan is muur- en betoninjectie een goede methode die deze zwakke plekken in een oogwenk weer sterk en waterdicht maakt.

Het injecteren van oppervlakken en materialen vindt plaats door het inbrengen van een speciaal waterafstotend middel, dat de scheur of barst geheel opvult. Op deze manier kan water niet meer in uw kelder terecht komen. Deze methode is vooral geschikt voor kleinere problemen, omdat het een relatief goedkope oplossing biedt in tegenstelling tot de totaaloplossingen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

2. Grootschalige vochtproblemen in de kelder

Heeft u vochtproblemen in uw kelder die grotere oppervlakken bestrijken? Bijvoorbeeld een lekkage die een hele wand heeft beschadigd, of sijpelwater dat water in uw kelder heeft veroorzaakt? Dan is de kans zeer groot dat u bepaalde oppervlakken of materialen geheel zult moeten vervangen.

In deze situaties zijn behandelmethoden zoals kelderdichting en kelderdrainage het meest effectief. Beide methoden voorzien uw kelder van geheel nieuwe wanden en een nieuwe solide keldervloer, al de oude materialen worden dus vervangen. Daarna bent u jarenlang verzekerd van een sterke en waterdichte kelder.

3. Een te hoge luchtvochtigheid

Een derde oplossing voor een vochtige kelder betreft het installeren van een ventilatiesysteem. Heel vaak ontstaan vochtproblemen in de kelder van binnenuit, namelijk door condensatieproblemen. Dit leidt weer tot een hoge luchtvochtigheid en continu natte oppervlakken, welke na verloop van tijd steeds weker worden.

U kunt dan een muffe geur in uw kelder waarnemen en soms ook schimmelvorming. Het installeren van een ventilatiesysteem zorgt voor de aanvoer van frisse lucht, terwijl de vochtige lucht juist wordt afgevoerd. Hiermee wordt condens voorkomen.

Hoe kan ik het beste mijn kelder waterdicht maken?

Heeft u last van vocht in uw kelder, maar weet u eigenlijk niet precies waarom? Contacteer ons dan vrijblijvend. Ons deskundige team kan u verder helpen met behulp van een vrijblijvende vochtdiagnose, die direct in kaart brengt wat er aan de hand is in uw kelder.

Daarna leggen wij u uit welke behandelmethode het meeste effect zal hebben in uw geval, waarna wij hard voor u aan de slag gaan om ook uw kelder weer 100% waterdicht te maken.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie