• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Wanneer moet ik een expert in vochtproblemen inschakelen? Een 3-staps checklist!

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Wanneer moet ik een expert in vochtproblemen inschakelen? Een 3-staps checklist!

Wanneer moet ik een expert in vochtproblemen inschakelen? Een 3-staps checklist!

Vermoedt u ergens vocht in huis? Maar weet u niet of u een expert moet inschakelen? Geen nood, wij hebben een uiterst handige checklist voor u samengesteld die u enige handvatten geeft om de juiste keuze te maken. Wel willen we alvast bij voorbaat zeggen: een expert bestaat niet voor niets.

Doe-het-zelf, geen garantie

U kunt natuurlijk zelf te werk gaan, maar 100% garantie verkrijgt u enkel wanneer een vochtexpert het vochtprobleem vaststelt én behandelt. Wilt u direct van uw probleem af zijn? Bel dan nu met Home Solution. Wilt u liever toch zelfstandig wat proberen? Lees dan snel verder.

Kunt u zelf de diagnose gemakkelijk stellen of heeft u hulp nodig?

Een vochtprobleem kan alleen maar worden opgelost, wanneer de juiste diagnose wordt gesteld. Er zijn namelijk nogal wat verschillende vochtproblemen, elk met specifieke oorzaken en gevolgen. Het ingewikkelde is echter, dat vooral de gevolgen in elkaar kunnen overlopen. Zo kunt u vochtige muren hebben, maar vochtige muren kunnen ook het gevolg zijn van al deze vochtproblemen:

Kortom: een diagnose stellen is echt niet altijd even gemakkelijk. U riskeert door een verkeerde diagnose te stellen, dat u een bepaald vochtprobleem verkeerd aanpakt. En dat leidt weer tot (hoge) onnodige kosten, iets wat u vanzelfsprekend liever vermijdt. Wilt u zekerheid? Schakel dan voor vochtbestrijding een vochtexpert als Home Solution in voor een vrijblijvende vochtdiagnose.

Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Hoe wilt u het vochtprobleem behandelen?

Heeft u de juiste diagnose gesteld? Dan kunt u het vochtprobleem behandelen. Maar net zoals er veel mogelijke diagnoses zijn, zijn er al evenveel behandelmethoden. Een kleine greep uit het arsenaal:

Welke methode kiezen?

Zoals u kunt zien, zijn er vele methoden voorhanden om komaf te maken met vochtproblemen. U dient echter wel de juiste te kiezen! Misschien heeft u water in uw kelder vanwege een afdichting die lek is of een scheurtje in uw muur. Als u dan zelf besluit kelderdichting toe te passen, terwijl u ook een goed effect bereikt met muurinjectie, besteedt u onnodig teveel geld.

Vraag uw gratis offerte aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Druppel op een hete plaat

Andersom geldt dit natuurlijk ook. Injecteert u op eigen houtje muren terwijl het probleem veel groter is? Dan is dit net een druppel op een gloeiende plaat. Dat wil zeggen, dat de problemen mogelijk snel weer terugkomen. Wederom geldt: bij twijfel een expert inschakelen. Zo weet u zeker dat u het probleem correct én definitief aanpakt.

Hoe wilt u dergelijke vochtproblemen in de toekomst bestrijden?

Om vochtproblemen efficiënt te voorkomen, heeft u altijd een vochtdiagnose nodig. Deze brengt exact in kaart hoe vochtproblemen zijn ontstaan, wat we er nu aan kunnen doen om dit een halt toe te roepen én hoe u dit in de toekomst voorkomt.

Home Solution staat altijd klaar om bij u een grondige inspectie uit te voeren. Bel ons meteen, wij zorgen ervoor dat u voorgoed van vocht in uw woning af bent!

Contacteer Home Solution vrijblijvend. Wij kunnen bij u langskomen en adviseren graag welk systeem in uw geval de beste oplossing is. Bel ons gratis op 0800/26.004 voor een afspraak, wij helpen u graag!

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie