• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Hoe zelf uw muren injecteren tegen vocht?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe zelf uw muren injecteren tegen vocht?

Hoe zelf uw muren injecteren tegen vocht?

Muurinjectie is een methode die vele vochtproblemen kan bestrijden. Zo kunt u het toepassen bij vochtlekken, scheuren of barsten in muren, betonscheuren maar ook opstijgend vocht.
Het is een relatief eenvoudige en goedkope methode, waardoor het injecteren van muren vaak wordt toegepast bij vochtproblemen.

Let wel; het is absoluut een must om er zeker van te zijn dat u weet met welk vochtprobleem u te maken heeft.
Past u een behandelmethode toe die initieel niet voor het vochtprobleem in uw woning bedoeld is, dan is de kans bijzonder groot dat er vocht in uw woning blijft binnentreden. Wij raden daarom aan altijd een vochtdiagnose uit te laten voeren door een erkende firma, zodat u zeker weet waar u aan toe bent. Wilt u daarna zelf uw muren injecteren tegen vocht? Dan volgt hierbij een handig stappenplan dat u op weg zal helpen.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Welke benodigdheden dien ik in huis te halen?

Allereerst zult u een aantal zaken moeten in huis halen, vooraleer u kunt beginnen met klussen. Muren injecteren is een precies karwei dat de nodige voorkennis en tools vereist. Haal in elk geval de volgende benodigdheden in huis:

  • Een boormachine met boorkoppen variërend tussen 14 en 20 millimeter
  • Het middel dat u wilt injecteren plus de bijbehorende injectiebuisjes
  • Trechtertjes
  • Mortel
  • Beschermende folie
  • Een metaaldetector om schade aan leidingen te voorkomen
  • Een stofzuiger en schoonmaakmiddelen

Stap 1: Gaten boren in de muren

Allereerst plaatst u de beschermende folie tegen de muur aan, dit is met name bedoeld tegen het morsen van het waterafstotende middel. Daarna kunt u beginnen met het aftekenen van de plekken waar geboord moet worden. U kunt op het middel doorgaans de exacte instructies aflezen. Zorg er wel voor dat de boorgaten tussen 14 en 20 millimeter groot zijn. U kunt beginnen met het aftekenen ongeveer een halve meter boven de grond.

Daarna kunt u de gaatjes boren, zorg ervoor dat u niet verder boort dan ongeveer twee derde van de dikte van de muur. Boor ook in een kleine hoek omlaag, zodat het middel de kans krijgt naar beneden te sijpelen. Nadat u alle gaatjes heeft geboord, dient u de injectiebuisjes in de gaten te plaatsen. Houdt altijd een afstand van circa 10 tot 15 centimeter aan tussen de gaatjes.

Stap 2: vochtwerend middel injecteren in de muren

Nadat de injectiebuisjes zijn geplaatst, is het raadzaam met een stofzuiger de gaatjes stofvrij te maken.
Daarna plaatst u telkens de trechter in een injectiebuisje, zodat u het vochtwerende middel gemakkelijk in de muur kunt doen vloeien. Laat het middel vervolgens goed drogen, kijk voor de juiste tijd op de verpakking.

Na droging kunt u de gaatjes netjes opvullen met mortelpleister. Het geïnjecteerde middel zal in de muur vanzelf steeds meer worden opgezogen, vanwege de poreuze aard van steen en metselwerk. Als het eenmaal uitgehard is, zijn uw muren goed beschermd tegen een breed scala aan vochtproblemen.

Stap 3: indien u een spouwmuur heeft voert u deze stap ook uit

Een spouwmuur is eigenlijk een dubbele muur met een beetje ruimte er tussen. Dientengevolge zult u alle bovenstaande stappen moeten herhalen in de tweede muur, om zo een waterdicht geheel te krijgen.

Home Solution kan vakkundig uw muren injecteren tegen vocht

Hoewel het injecteren van muren tegen vocht een gemakkelijk karwei lijkt, zijn er een hoop zaken die fout kunnen gaan. Bijvoorbeeld het verkeerde middel gebruiken in combinatie met een bepaald materiaal, niet genoeg droogtijd hanteren, te diep boren enzoverder.

Wij raden eigenlijk altijd aan zulke klusjes door een specialist uit te laten voeren, om te voorkomen dat u juist voor meer problemen zorgt en bovendien geniet u van onze jarenlange garantie

Home Solution is expert op het gebied van vochtbestrijding en kan uw muren en oppervlakken deskundig, snel en effectief injecteren tegen vocht.
Meer weten? Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 direct en maak vrijblijvend een afspraak met u om de situatie te inspecteren.

Download onze infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en herkennen.
Naam*
E-mail*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie