• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Steenstrips laten plaatsen op uw gevel?

Gevelbekleding met steenstrips zien we de laatste jaren steeds meer opduiken, al zal je dat misschien niet altijd door hebben. Met steenstrips boots je als het ware een stenen gevel na, terwijl het geen volle stenen zijn. Het wordt vooral toegepast na het isoleren van gevels, om toch het authentieke uitzicht van een echte stenen gevel te verkrijgen. 

Gevel afwerken met steenstrips? Maak vrijblijvend een afspraak →Contacteer ons voor een gratis offerte

steenstrips

Wat zijn steenstrips precies?

Steenstrips zijn wel degelijk echte stenen, maar ze zijn bewust dun gezaagd in "strips". Steenstrips worden vervaardigd uit bakstenen, waardoor je geen verschil ziet tussen een gevel van bakstenen en steenstrips. Ze worden echter niet op elkaar gemetst maar tegen een bestaande wand gekleefd. Meestal zal dat dus tegen isolatieplaten zijn, waardoor het vooral een alternatief is voor bijvoorbeeld crepi. Je krijgt dan een gevel die er net als een gemetste muur uit zal zien.

Wat zijn de voordelen van steenstrips?

  • Steenstrips zijn slechts een paar centimeter dik, daarom verlies je geen extra ruimte, wat je met een rij volle stenen wel zou hebben.
  • Ze zijn relatief snel te plaatsen.
  • De gevel blijft er authentiek uit zien 
  • Het is uitstekend te combineren met gevelisolatie
  • Er zijn heel wat uitvoeringen en kleuren beschikbaar zoals baksteen, natuursteen, gips...

Hoe worden steenstrips geplaatst op de gevel?

Om te beginnen is het belangrijk dat het te bekleven geveloppervlak egaal is voor het beste resultaat. Er zal dus eerst gekeken worden naar kleine beschadigingen en een egaal vlak worden uitgeplakt. Indien je combineert met gevelisolatie heb je natuurlijk reeds vlakke platen waarop de steenstrips kunnen worden aangebracht. We zetten ze ook binnen randprofielen vast om alles waterpas te zetten. 

Daarna worden de strips met een speciale lijm vastgekleefd in de juiste schakering om zo het stenen geveleffect na te bootsen. Na het aanbrengen worden ze ook gevoegd als finishing touch. Hierdoor zal dit de uitstraling van een echte bakstenen muur geven.

Home Solution bezet uw gevel met steenstrips

Heeft u interesse in een gevelafwerking met steenstrips? Al dan niet in combinatie met gevelisolatie? Dan komen onze experts graag vrijblijvend bij u langs voor een situatieschets en een passend voorstel voor uw project uit te werken. Meer info? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie